Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. Φλώρινας

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Ατου Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Με κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

Συναντήσεις Δημάρχου Φλώρινας

Με κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Hμέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (Video, pics)

Eναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, παρευρέθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στον αγιασμό των σχολικών μονάδων του 2ου Λυκείου και…

Περισσότερα...
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές.Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες. Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Oλοκληρώθηκαν το Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017, οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Φλώρινας (Video, pics)

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017

Με την εμφάνιση των τοπικών συγκροτημάτων «Becky Blue & Semper virens», «The Floriners» και «Sliver», ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου…

Περισσότερα...
ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε σήμερα, 28 Αυγούστου 2017, με 1ο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα την έκδοση ψηφίσματος με το…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Χορούς από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα τμήματα  του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 (Video, pics)

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017

Χορούς από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα παιδικά, νεανικά, εφηβικά και τμήματα ενηλίκων του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», την Πέμπτη 24…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε παράσταση του χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας (Video, pics)

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017

Το χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στον αύλειο χώρο του 1ου και 2ου…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017», οι οποίες διοργανώνονται από τον Δήμο Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του (Video, pics)

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017», οι οποίες διοργανώνονται από τον Δήμο Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του.Έτσι,…

Περισσότερα...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Δ.Τ. - Με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης συναντήθηκε την Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 ο Δήμαρχος Φλώρινας (video, pics)

Με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, συναντήθηκε την Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση παρόντες, επίσης, ήταν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Φλώρινας, κ. Κώστας Σέλτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Πέτρος Σερίδης, και οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Άρης Αριστείδου, Δημήτρης Θεοφανίδης, Δημήτρης Λουκάς και Σωτήρης Τσορμπάρης.
Καλωσορίζοντας τον κ. Υπουργό ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι τιμή για τον Δήμο μας η επίσκεψή του, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα της περιοχή μας. Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εξής:

Ανεργία
Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Φλώρινας είναι πολλά, με βασικότερο όλων την ανεργία. Τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας οφείλονται στην έλλειψη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Ο Δήμος μας διαθέτει βιομηχανική περιοχή, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη Δυτική Μακεδονία, χωρίς να υπάρχουν, όμως, οι προϋποθέσεις, προκειμένου να επενδύσει κάποιος σε αυτήν και να υπάρξει πρόσληψη προσωπικού για εργασία, αφού οι περισσότεροι επιχειρηματίες προτιμούν να δραστηριοποιηθούν στα Σκόπια ή στη Βουλγαρία, όπου έχουν χαμηλή φορολόγηση και φτηνό εργατικό δυναμικό.
Ο μόνος τρόπος για να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή μας είναι με την παροχή κινήτρων, όπως είναι για παράδειγμα η φορολογική ελάφρυνση κι η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.
2η μονάδα ΔΕΗ- Λειτουργία Ορυχείων
Η κατασκευή της 2ης μονάδας του ΑΗΣ Μελίτης κι η λειτουργία όλων των ορυχείων της περιοχής μας θα συνέβαλαν, επίσης, στη μείωση της ανεργίας. Συγκεκριμένα, το ορυχείο της Βεύης είχε δημοπρατηθεί, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, κι ενώ είχαμε τις υποσχέσεις από την κυβέρνηση ότι θα προχωρούσε σε νέο διαγωνισμό, αυτό δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα ο εξορυγμένος λιγνίτης που υπάρχει να αυτοαναφλέγεται και να καταστρέφεται.
Τηλεθέρμανση Φλώρινας

11052017 1 11052017 2

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου της τηλεθέρμανσης για την περιοχή μας, έργο, το οποίο έχει ενταχθεί σε ανταγωνιστικό πρόγραμμα του Υπουργείου, έχει πάει όμως ως έργο γέφυρα για το ΣΕΣ, αλλά ακόμα δεν έχει υπογραφεί. Είναι λυπηρό να μην έχει υπογραφεί ακόμα, ενώ έχουν υπογραφεί άλλα έργα, καθώς εκκρεμούν και δύο λογαριασμοί του αναδόχου, με αποτέλεσμα το έργο να προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς. Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας, καθώς θα ανακουφίσει οικονομικά τους κατοίκους της Φλώρινας, με παράλληλη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Επίσης, εάν δεν προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, δε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και το έργο της τηλεθέρμανσης της Μελίτης, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό για την περιοχή μας.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Υπουργού, ο οποίος είπε:
«Τα θέματα τα οποία θέσατε είναι πολύ σοβαρά και είναι προβλήματα τα οποία η Κυβέρνηση ξέρει και προσπαθεί με διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα να τα αντιμετωπίσει. Το έργο της τηλεθέρμανσης για ποιον λόγο έχει κολλήσει δεν το γνωρίζω, αλλά δεσμεύομαι ότι θα το ελέγξουμε.
Τα φορολογικά κίνητρα τα οποία ζητάτε για τη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας είναι δύσκολο να δοθούν αυτή την περίοδο και ίσως γίνει κάτι τέτοιο το 2018, που πιθανόν να υπάρξει κάποια δημοσιονομική ευκαιρία».

11082016 2

Δήμος Φλώρινας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 97

Φλώρινα, ΤΚ 53100

Τηλ. Κέντρο 23853 51000