16.11.2017 - Tρεις νέες Παιδικές χαρές στην πόλη της Φλώρινας μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015, του Πράσινου Ταμείου (Video, pics)

Παιδικές χαρές στην πόλη της Φλώρινας

Η Δημοτική αρχή Φλώρινας εγκατέστησε τρεις νέες Παιδικές χαρές στην πόλη της Φλώρινας, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015,…

Περισσότερα...
16.11.2017 - Συνάντηση με μέλη του Προεδρείου της ΕΛΜΕ Φλώρινας, είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας (Pics)

Συναντήσεις Δημάρχου Φλώρινας

Συνάντηση με μέλη του Προεδρείου της ΕΛΜΕ Φλώρινας, είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, στο…

Περισσότερα...
14.11.2017 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΧ1/2017 ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΧ1/2017

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΧ1/2017 ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ   Προσωπικό Καθαριότητας ΥΕ 104 Μαγείρων ΔΕ 103…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Εορτάστηκε την Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 η 105η επέτειος των ελευθερίων της Τ.Κ. Βεύης του Δήμου Φλώρινας (Video, pics)

105η επέτειος των ελευθερίων της Τ.Κ. Βεύης

Η 105η επέτειος των ελευθερίων της Τ.Κ. Βεύης του Δήμου Φλώρινας εορτάστηκε την Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017. Παρόντες στον εορτασμό…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ρώσων στρατιωτών του Μακεδονικού Μετώπου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου (Video, pics)

Κατάθεση στεφάνων

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ρώσων στρατιωτών του Μακεδονικού Μετώπου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στην πόλη της Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε την…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 105ης επετείου των ελευθερίων της Τ.Κ. Κέλλης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

105ης επέτειος των ελευθερίων Τ.Κ. Κέλλης

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 105ης επετείου των ελευθερίων της Τ.Κ. Κέλλης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας…

Περισσότερα...
02.11.2017 - Αποτελέσματα της ανακοίνωσης ΣΟΧ1/2017

Αποτελέσματα της ανακοίνωσης ΣΟΧ1/2017

Τα αποτελέσματα είναι τα κάτωθι: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ : 101 - Ειδικότητα: ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΤΟΥΡΓΩΝ…

Περισσότερα...
30.10.2017 - Διαδικασία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στο Πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες έτους 2017

Πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας

Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας σας ενημερώνουν για τη διαδικασία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στο Πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας παροχής χρηματικών…

Περισσότερα...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Δ.Τ. - Με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης συναντήθηκε την Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 ο Δήμαρχος Φλώρινας (video, pics)

Με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, συναντήθηκε την Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση παρόντες, επίσης, ήταν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Φλώρινας, κ. Κώστας Σέλτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Πέτρος Σερίδης, και οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Άρης Αριστείδου, Δημήτρης Θεοφανίδης, Δημήτρης Λουκάς και Σωτήρης Τσορμπάρης.
Καλωσορίζοντας τον κ. Υπουργό ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι τιμή για τον Δήμο μας η επίσκεψή του, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα της περιοχή μας. Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εξής:

Ανεργία
Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Φλώρινας είναι πολλά, με βασικότερο όλων την ανεργία. Τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας οφείλονται στην έλλειψη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Ο Δήμος μας διαθέτει βιομηχανική περιοχή, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη Δυτική Μακεδονία, χωρίς να υπάρχουν, όμως, οι προϋποθέσεις, προκειμένου να επενδύσει κάποιος σε αυτήν και να υπάρξει πρόσληψη προσωπικού για εργασία, αφού οι περισσότεροι επιχειρηματίες προτιμούν να δραστηριοποιηθούν στα Σκόπια ή στη Βουλγαρία, όπου έχουν χαμηλή φορολόγηση και φτηνό εργατικό δυναμικό.
Ο μόνος τρόπος για να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή μας είναι με την παροχή κινήτρων, όπως είναι για παράδειγμα η φορολογική ελάφρυνση κι η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.
2η μονάδα ΔΕΗ- Λειτουργία Ορυχείων
Η κατασκευή της 2ης μονάδας του ΑΗΣ Μελίτης κι η λειτουργία όλων των ορυχείων της περιοχής μας θα συνέβαλαν, επίσης, στη μείωση της ανεργίας. Συγκεκριμένα, το ορυχείο της Βεύης είχε δημοπρατηθεί, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, κι ενώ είχαμε τις υποσχέσεις από την κυβέρνηση ότι θα προχωρούσε σε νέο διαγωνισμό, αυτό δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα ο εξορυγμένος λιγνίτης που υπάρχει να αυτοαναφλέγεται και να καταστρέφεται.
Τηλεθέρμανση Φλώρινας

11052017 1 11052017 2

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου της τηλεθέρμανσης για την περιοχή μας, έργο, το οποίο έχει ενταχθεί σε ανταγωνιστικό πρόγραμμα του Υπουργείου, έχει πάει όμως ως έργο γέφυρα για το ΣΕΣ, αλλά ακόμα δεν έχει υπογραφεί. Είναι λυπηρό να μην έχει υπογραφεί ακόμα, ενώ έχουν υπογραφεί άλλα έργα, καθώς εκκρεμούν και δύο λογαριασμοί του αναδόχου, με αποτέλεσμα το έργο να προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς. Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας, καθώς θα ανακουφίσει οικονομικά τους κατοίκους της Φλώρινας, με παράλληλη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Επίσης, εάν δεν προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, δε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και το έργο της τηλεθέρμανσης της Μελίτης, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό για την περιοχή μας.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Υπουργού, ο οποίος είπε:
«Τα θέματα τα οποία θέσατε είναι πολύ σοβαρά και είναι προβλήματα τα οποία η Κυβέρνηση ξέρει και προσπαθεί με διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα να τα αντιμετωπίσει. Το έργο της τηλεθέρμανσης για ποιον λόγο έχει κολλήσει δεν το γνωρίζω, αλλά δεσμεύομαι ότι θα το ελέγξουμε.
Τα φορολογικά κίνητρα τα οποία ζητάτε για τη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας είναι δύσκολο να δοθούν αυτή την περίοδο και ίσως γίνει κάτι τέτοιο το 2018, που πιθανόν να υπάρξει κάποια δημοσιονομική ευκαιρία».

11082016 2

Δήμος Φλώρινας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 97

Φλώρινα, ΤΚ 53100

Τηλ. Κέντρο 23853 51000