Δ.Τ. - Με κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

Συναντήσεις Δημάρχου Φλώρινας

Με κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Hμέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (Video, pics)

Eναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, παρευρέθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στον αγιασμό των σχολικών μονάδων του 2ου Λυκείου και…

Περισσότερα...
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές.Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες. Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Oλοκληρώθηκαν το Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017, οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Φλώρινας (Video, pics)

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017

Με την εμφάνιση των τοπικών συγκροτημάτων «Becky Blue & Semper virens», «The Floriners» και «Sliver», ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου…

Περισσότερα...
ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε σήμερα, 28 Αυγούστου 2017, με 1ο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα την έκδοση ψηφίσματος με το…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Χορούς από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα τμήματα  του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 (Video, pics)

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017

Χορούς από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα παιδικά, νεανικά, εφηβικά και τμήματα ενηλίκων του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», την Πέμπτη 24…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε παράσταση του χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας (Video, pics)

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017

Το χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στον αύλειο χώρο του 1ου και 2ου…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017», οι οποίες διοργανώνονται από τον Δήμο Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του (Video, pics)

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017», οι οποίες διοργανώνονται από τον Δήμο Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του.Έτσι,…

Περισσότερα...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Δ.Τ. - Με κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

Με κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Συγκεκριμένα, τον κ. Δήμαρχο επισκέφθηκαν η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. και βουλευτής Β' Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, ενώ παρόντες, επίσης, ήταν ο Βουλευτής της Ν.Δ. της Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας, κ.κ. Νίκος Αλεξιάδης, Δημήτρης Θεοφανίδης, Δημήτρης Λουκάς και Σωτήρης Τσορμπάρης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας και Δημοτικός Σύμβουλος, Άκης Καραγκιοζίδης, καθώς και μέλη της ΝΟΔΕ Φλώρινας.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο ο Δήμος Φλώρινας, όσο και το σύνολο της Π.Ε. Φλώρινας, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα στα εξής:
• Τηλεθέρμανση Φλώρινας και Μελίτης, όπου για την ολοκλήρωση των έργων απαιτείται η σταθερή χρηματοδότηση.


Επίδομα Θέρμανσης, ώστε να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά και να μην στερούνται θέρμανσης.
• Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ τόσο στα οικιακά, όσο και στα επαγγελματικά τιμολόγια, ώστε να υπάρξει θέρμανση των νοικοκυριών, αλλά και μείωση των ρύπων.
• Λειτουργία ορυχείων και την απόδοση του τέλους λιγνίτη στους Δήμους ως ανταποδοτικό.
• Κατασκευή 2ης μονάδας ΑΗΣ Μελίτης, ώστε και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας αλλά και διασφάλιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης.
• Επιχορήγηση σχολικών μονάδων για να καλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και κυρίως το μεγάλο κόστος της θέρμανσης.
• Νοσοκομείο Φλώρινας, το οποίο πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του.
• Κατασκευή δρόμου Φλώρινα - Πρέσπες και κάθετου άξονα της Εγνατίας, για την ευκολότερη μετακίνηση τόσο των δημοτών, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.
• Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου είναι απαραίτητη η επιστροφή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στην περιοχή μας, αλλά και η μετατροπή του πανεπιστημίου σε κέντρο των σπουδών στα Βαλκάνια.
• Στρατός, όπου απαιτείται η στελέχωση των μονάδων με περισσότερο στρατό αλλά και οι αξιοποίηση των χώρων του στρατού από τον Δήμο.
• Αγροτικός τομέας, όπου κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή ειδικής μειωμένης τιμής στο αγροτικό πετρέλαιο.
• Αγωγός TAP, η διέλευση του οποίου πρέπει να έχει οφέλη για την περιοχή της Φλώρινας.
• Κολυμβητήριο Φλώρινας, για τη λειτουργία του οποίου πρέπει να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αν παραχωρηθεί στον Δήμο.
• Λειτουργία συνοριακού σταθμού στις Πρέσπες με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
• Βελτίωση του οδικού δικτύου στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι κ.κ. Βουλευτές ευχαρίστησαν αρχικά τον κ. Δήμαρχο για τη φιλοξενία και ανέφεραν με τη σειρά τους ότι τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν είναι πραγματικά σημαντικά και χρήζουν επίλυσης, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζουν και στηρίζουν τα σύνορά μας. Ανέφεραν, επίσης, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους θα ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις, ώστε κυρίως το θέμα της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας και της Μελίτης, αλλά και της στελέχωσης του Νοσοκομείου Φλώρινας να επιλυθούν άμεσα.

13092017 1 13092017 2
13092017 3 13092017 4

11082016 2

Δήμος Φλώρινας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 97

Φλώρινα, ΤΚ 53100

Τηλ. Κέντρο 23853 51000