10.01.2018 - Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (για τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τα Σκόπια)

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. Φλώρινας

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Ατου Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου του Δήμου «Πολιτιστικός Χειμώνας – Φωτιές 2017» (Video, pics)

Πολιτιστικός Χειμώνας – Φωτιές 2017

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου του Δήμου «Πολιτιστικός Χειμώνας – Φωτιές 2017» την Παρασκευή, 05…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του Δήμου Φλώρινας βράβευσε ο Δήμος Φλώρινας (Video, pics)

Βράβευση επιτυχόντων πανελλαδικών εξετάσεων

Τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του Δήμου Φλώρινας βράβευσε την Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018, ο Δήμος Φλώρινας. Σε μια λιτή…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και στα διυλιστήρια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

Τελετή αγιασμού των υδάτων

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και στα διυλιστήρια της…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Συνέντευξη τύπου με αφορμή την τοποθέτηση των νέων Αντιδημάρχων, παραχώρησε την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

Συνέντευξη Δημάρχου Φλώρινας

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την τοποθέτηση των νέων Αντιδημάρχων, παραχώρησε την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος,…

Περισσότερα...
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (για την αδόκητη εκδημία του αείμνηστου Αλέξανδρου Γαϊγάνη)

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Φλώρινας

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Ατου Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 30 Δεκεμβρίου 2017,…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Φλώρινας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

Επισκέψεις Δημάρχου Φλώρινας

Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Φλώρινας, παραβρέθηκε την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017,…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Αντιπροσωπεία του Δήμου Levashovo της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας με τον οποίο έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Φλώρινας, παραβρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη της Φλώρινας (Pics, Video)

Συναντήσεις Δημάρχου Φλώρινας

Αντιπροσωπεία του Δήμου Levashovo της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας, με τον οποίο έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Φλώρινας, παραβρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες…

Περισσότερα...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Δ.Τ. - Με κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

Με κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Συγκεκριμένα, τον κ. Δήμαρχο επισκέφθηκαν η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. και βουλευτής Β' Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, ενώ παρόντες, επίσης, ήταν ο Βουλευτής της Ν.Δ. της Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας, κ.κ. Νίκος Αλεξιάδης, Δημήτρης Θεοφανίδης, Δημήτρης Λουκάς και Σωτήρης Τσορμπάρης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας και Δημοτικός Σύμβουλος, Άκης Καραγκιοζίδης, καθώς και μέλη της ΝΟΔΕ Φλώρινας.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο ο Δήμος Φλώρινας, όσο και το σύνολο της Π.Ε. Φλώρινας, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα στα εξής:
• Τηλεθέρμανση Φλώρινας και Μελίτης, όπου για την ολοκλήρωση των έργων απαιτείται η σταθερή χρηματοδότηση.


Επίδομα Θέρμανσης, ώστε να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά και να μην στερούνται θέρμανσης.
• Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ τόσο στα οικιακά, όσο και στα επαγγελματικά τιμολόγια, ώστε να υπάρξει θέρμανση των νοικοκυριών, αλλά και μείωση των ρύπων.
• Λειτουργία ορυχείων και την απόδοση του τέλους λιγνίτη στους Δήμους ως ανταποδοτικό.
• Κατασκευή 2ης μονάδας ΑΗΣ Μελίτης, ώστε και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας αλλά και διασφάλιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης.
• Επιχορήγηση σχολικών μονάδων για να καλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και κυρίως το μεγάλο κόστος της θέρμανσης.
• Νοσοκομείο Φλώρινας, το οποίο πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του.
• Κατασκευή δρόμου Φλώρινα - Πρέσπες και κάθετου άξονα της Εγνατίας, για την ευκολότερη μετακίνηση τόσο των δημοτών, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.
• Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου είναι απαραίτητη η επιστροφή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στην περιοχή μας, αλλά και η μετατροπή του πανεπιστημίου σε κέντρο των σπουδών στα Βαλκάνια.
• Στρατός, όπου απαιτείται η στελέχωση των μονάδων με περισσότερο στρατό αλλά και οι αξιοποίηση των χώρων του στρατού από τον Δήμο.
• Αγροτικός τομέας, όπου κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή ειδικής μειωμένης τιμής στο αγροτικό πετρέλαιο.
• Αγωγός TAP, η διέλευση του οποίου πρέπει να έχει οφέλη για την περιοχή της Φλώρινας.
• Κολυμβητήριο Φλώρινας, για τη λειτουργία του οποίου πρέπει να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αν παραχωρηθεί στον Δήμο.
• Λειτουργία συνοριακού σταθμού στις Πρέσπες με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
• Βελτίωση του οδικού δικτύου στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι κ.κ. Βουλευτές ευχαρίστησαν αρχικά τον κ. Δήμαρχο για τη φιλοξενία και ανέφεραν με τη σειρά τους ότι τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν είναι πραγματικά σημαντικά και χρήζουν επίλυσης, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζουν και στηρίζουν τα σύνορά μας. Ανέφεραν, επίσης, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους θα ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις, ώστε κυρίως το θέμα της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας και της Μελίτης, αλλά και της στελέχωσης του Νοσοκομείου Φλώρινας να επιλυθούν άμεσα.

13092017 1 13092017 2
13092017 3 13092017 4

11082016 2

Δήμος Φλώρινας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 97

Φλώρινα, ΤΚ 53100

Τηλ. Κέντρο 23853 51000