10.01.2018 - Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (για τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τα Σκόπια)

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. Φλώρινας

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Ατου Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου του Δήμου «Πολιτιστικός Χειμώνας – Φωτιές 2017» (Video, pics)

Πολιτιστικός Χειμώνας – Φωτιές 2017

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου του Δήμου «Πολιτιστικός Χειμώνας – Φωτιές 2017» την Παρασκευή, 05…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του Δήμου Φλώρινας βράβευσε ο Δήμος Φλώρινας (Video, pics)

Βράβευση επιτυχόντων πανελλαδικών εξετάσεων

Τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του Δήμου Φλώρινας βράβευσε την Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018, ο Δήμος Φλώρινας. Σε μια λιτή…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και στα διυλιστήρια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

Τελετή αγιασμού των υδάτων

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και στα διυλιστήρια της…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Συνέντευξη τύπου με αφορμή την τοποθέτηση των νέων Αντιδημάρχων, παραχώρησε την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

Συνέντευξη Δημάρχου Φλώρινας

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την τοποθέτηση των νέων Αντιδημάρχων, παραχώρησε την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος,…

Περισσότερα...
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (για την αδόκητη εκδημία του αείμνηστου Αλέξανδρου Γαϊγάνη)

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Φλώρινας

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Ατου Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 30 Δεκεμβρίου 2017,…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Φλώρινας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος (Video, pics)

Επισκέψεις Δημάρχου Φλώρινας

Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Φλώρινας, παραβρέθηκε την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017,…

Περισσότερα...
Δ.Τ. - Αντιπροσωπεία του Δήμου Levashovo της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας με τον οποίο έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Φλώρινας, παραβρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη της Φλώρινας (Pics, Video)

Συναντήσεις Δημάρχου Φλώρινας

Αντιπροσωπεία του Δήμου Levashovo της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας, με τον οποίο έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Φλώρινας, παραβρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες…

Περισσότερα...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Δ.Τ. - Στην πόλη της Φλώρινας φιλοξενήθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 (Video, pics)

Στην πόλη της Φλώρινας φιλοξενήθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017, ως ένας ενδιάμεσος σταθμός για το ταξίδι της στην πόλη PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή για την περιοχή μας.
Τέσσερις λαμπαδηδρόμοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βάση τους κανόνες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, διέσχισαν την πόλη της Φλώρινας ξεκινώντας από το Δημαρχείο της πόλης και την οδήγησαν στο ταξίδι της στην Έδεσσα. Οι λαμπαδηδρόμοι με τη σειρά που έτρεξαν είναι η Λαδά Νικολέττα και ο Χρήστος Τσακμάκης, ο οποίος άναψε και τον βωμό, και οι Χρήστος Τίτας και Θεοχάρης Λεζπουρίδης.
Αμέσως μετά το άναμμα του βωμού έγινε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του εθνικού ύμνου της Δημοκρατίας της Κορέας και του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και με την αντίστοιχη έπαρση των σημαιών.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,κ.ΑθανάσιοςΒασιλειάδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πέτρος Σερίδης, οι Αντιδήμαρχοι, κ. κ. Νικόλαος Αλεξιάδης,Αριστείδης Αριστείδου και Σωτήριος Τσορμπάρης, οΔιοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, κ. ΕρμόλαοςΠαπαστεφανής, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, κ. Δημήτριος Παλιογιάννης, ο Διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ, Επισμηναγός Γεώργιος Παρασχίδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Φλώρινας,ΕπιπυραγόςΓιάννης Μιαούλης, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και οεκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018», κ. Γιουντζού Χόνγκ.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ανέφερε στον χαιρετισμό του:
«Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας, που για μια ακόμη φορά συμμετέχει στη διαδικασία αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Χειμερινών Αγώνων που θα γίνουν στην πόλη PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας.
Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που ο Δήμος Φλώρινας επιλέχθηκε ξανά για να αποτελέσει πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους την αντικρίζουν.
Η περιοχή της Φλώρινας έχει αναδείξει και συνεχίζει να αναδεικνύει σπουδαίους αθλητές και αξιόλογες αθλήτριες, που διακρίνονται σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο κάνοντας μας υπερήφανους για τις επιδόσεις και το ήθος τους! Για τον λόγο αυτό δε θα μπορούσε να απουσιάζει κι από το φετινό σπουδαίο γεγονός της μεταλαμπάδευσής της από τον τόπο που πρωτοάναψε στα πέρατα της Οικουμένης.
Οι λαμπαδηδρόμοι, οι οποίοι έχουν την τιμή να τρέξουν μεταφέροντας τη φλόγα, είναι όλοι τους διεθνώς διακεκριμένοι αθλητές και επιλέχθηκαν με τα κριτήρια, τα οποία ορίστηκαν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι το σύμβολο της φιλίας, της συμφιλίωσης, της συνεργασίας των λαών και του Ολυμπισμού. Ως έμβλημα των πανανθρώπινων αξιών και της παγκόσμιας ειρήνης με οικουμενική απήχηση θα φωτίσει τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες σε μια περιοχή, όπου επικρατούν οι συνθήκες σπαραγμού, και είναι διπλά σημαντικό, γιατίμπροστά στο ηχηρό μήνυμα ειρήνης που μεταφέρει, οι σειρήνες πολέμου θα σιγήσουν. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα καίει μέρα και νύκτα σε ειδικό βωμό μέσα στο στάδιο της πόλης που τους φιλοξενεί.
Άλλωστε, δε λησμονούμε ότι η παρουσία της σε περίοπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θυμίζει στην παγκόσμια κοινότητα τον αρχαίο ελληνικό μύθο του Προμηθέα και της κλοπής της φωτιάς από τον Δία, με την οποία οι άνθρωποι, λαμβάνοντάς την ως δώρο και ύψιστη ευεργεσία, μπόρεσαν να ελέγξουν την Φύση και να δημιουργήσουν Πολιτισμό.
Ακόμα, η Ολυμπιακή Φλόγα παραπέμπει στην ιερή φλόγα της θεάς Εστίας που έκαιγε άσβεστη στο Πρυτανείο της Ολυμπίας, στον κοινό βωμό όλων των Ελλήνων κι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους σύγχρονους και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Καλή συνέχεια στην αντιπροσωπεία της λαμπαδηδρομίας που συνεχίζει το ταξίδι της».
Ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018», κ. Γιουντζού Χόνγκ αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Δημοκρατία της Κορέας για την πραγματοποίηση των αγώνων, ενώ ευχαρίστησε και τον Δήμο Φλώρινας για τη φιλοξενία.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας κ. μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης, είπε:
«Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στη Φλώρινα και ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή και τους ανθρώπους της για τη φιλοξενία τους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, κ. Δήμαρχε, ότι θα είμαστε πιστοί στο καθήκον μας ως Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε στην ακριτική Ελλάδα, καθώς μας έχει διδάξει πολλά και εμάς τους Έλληνες και το φίλαθλο ολυμπιακό πνεύμα». Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία της φλόγας, καθώς και στους συμμετέχοντες στο ταξίδι της, αλλά και στα ιδεώδη που πρεσβεύει.
Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας, το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΙΣΤΕΣ» και το Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας «Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ», με σκοπό τη διατήρηση της εορταστικής ατμόσφαιρας.
Με την ολοκλήρωση της τελετής αφής της φλόγας οι λαμπαδηδρόμοι Χρήστος Τίτας και Θεοχάρης Λεζπουρίδης, οδήγησαν τη φλόγα στην έξοδο της πόλης για να ξεκινήσει το ταξίδι της στην Έδεσσα.
Ο Δήμος Φλώρινας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υποδοχή της φλόγας, καθώς και στην πραγματοποίηση της τελετής.

30102017 1

 

30102017 2

30102017 3

 

30102017 4

 

11082016 2

Δήμος Φλώρινας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 97

Φλώρινα, ΤΚ 53100

Τηλ. Κέντρο 23853 51000