Έκδοση άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων

ΛΗΨΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

  1. Αίτηση Δημοτικής ενημερότητας (κάντε κλικ εδώ)
  2. Αίτηση ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων (κάντε κλικ εδώ)

 ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

  • ΦΕΚ 1103/1997 –  Άδειες διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων (κάντε κλικ εδώ)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Για καταστήματα, αίθουσες ή χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος
– Για την έκδοση από το Δήμαρχο της άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων σε καταστήματα, αίθουσες ή χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, υποβάλλονται από τον αιτούντα, (φυσικό πρόσωπο ή προκειμένου περί Εταιρειών, Σωματείων κ.λπ, από τον νόμιμο εκπρόσωπό τους), τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Απλή αίτηση, στην οποία αναφέρεται ο προβλεπόμενος επιθυμητός αριθμός των παιγνιομηχανημάτων ή / και των ειδικά διασκευασμένων τραπεζιών που πρόκειται να εγκατασταθούν στο κατάστημα, αίθουσα ή χώρο, για τον οποίο ζητείται η άδεια.Στην αίτηση πρέπει να αναφέρεται η ακριβής διεύθυνση, το είδος του καταστήματος ή του χώρου γενικά, στο οποίο θα εγκατασταθούν τα παιγνιομηχανήματα ή και τα ειδικά διασκευασμένα τραπέζια και ο προβλεπόμενος επιθυμητός αριθμός αυτών.(άρθρο 2 παρ.2Κ.Υ.Α. 1125278/1435/97)
  2. Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή άλλου εγγράφου,από τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 του Ν. 1599/86(ΦΕΚ Α 75).
  3. Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου.
  4. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες.
  5. Δήλωση απογραφής των παιγνιομηχανημάτων ή / και τωνειδικά διασκευασμένων τραπεζιών, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Περισσότερα:άρθρο 7 Κ.Υ.Α. 1125278/1435/97
  6. Επικυρωμένο αντίγραφο αποδεικτικού καταβολής του τέλους. (άρθρο 3 παρ.1Κ.Υ.Α. 1125278/1435/97)

Για αμιγή καταστήματα ή αίθουσες
– Για την έκδοση από το δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας της άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων σε αμιγή καταστήματα ή αίθουσες, υποβάλλονται από τον αιτούντα, (φυσικό πρόσωπο ή προκειμένου περί Εταιρειών, Σωματείων κ.λπ., από τον νόμιμο εκπρόσωπο τους), τα δικαιολογητικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, καθώς επίσης και τα ακόλουθα:

  1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται ηκυριότητα, η μίσθωση του καταστήματος, της αίθουσας ή του χώρου, από τον αιτούντα ή παραχώρηση στον αιτούντα.
  2. Προκειμένου περί πολυκατοικίας, αντίγραφο του κανονισμού της από τον οποίο να προκύπτει ότι δεν απαγορεύεται η λειτουργία καταστήματος ή αίθουσας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων. Εάν δεν υπάρχει κανονισμός της πολυκατοικίας, υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή ή της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών του ακινήτου από την οποία να προκύπτει ότι επιτρέπεται η λειτουργία καταστήματος ή αίθουσας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων. Προκειμένου περί οικημάτων στα οποία στεγάζονται έως δύοκατοικίες κατατίθεται όμοια υπεύθυνη δήλωση, από τους ή τον ιδιοκτήτη των κατοικιών ανάλογα.
  3. Σχεδιάγραμμα κάτοψης του καταστήματος, της αίθουσας ή του χώρου, υπό κλίμακα 1:50, συνταχθέν από διπλωματούχο μηχανικό ή υπομηχανικό, σε δύο αντίτυπα.
  4. Βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολεοδομίας, από την οποία να προκύπτει, ότι το κατάστημα, η αίθουσα ή ο χώρος για το οποίο πρόκειται να εκδοθεί η άδεια, είναι χώρος κυρίας χρήσεως, προοριζόμενος για κατάστημα.
  5. Πιστοποιητικό πυρασφάλειας.
  6. Βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. περί ενάρξεως ασκήσεως επιτηδεύματος.
  7. Γνωμάτευση Υγειονομικής Υπηρεσίας ότι πληρούνται οι υγειονομικοί όροι λειτουργίας. (άρθρο 3 παρ.2Κ.Υ.Α. 1125278/1435/97)

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα