Κατάσβεση φωτιάς στις κοινότητες Μεσοχωρίου και Μαρίνας

Φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2024, στις κοινότητες Μεσοχωρίου και Μαρίνας, σε παραμεθόριο περιοχή.
Με αίτημα της Π.Υ. Φλώρινας, υπάλληλοι και μηχάνημα του Αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας κλήθηκαν να συμβάλουν στην κατάσβεση της φωτιάς σε χορτολιβαδική και αγροτική έκταση. Η ανταπόκριση του προσωπικού του Δήμου ήταν άμεση και συνέβαλε στον περιορισμό της φωτιάς ακολουθώντας τις εντολές του υπεύθυνου αξιωματικού της Π.Υ., εκτελώντας επικαλύψεις εστιών φωτιάς με χώμα, δημιουργία άκαυστων ζωνών και τροφοδοσία Πυροσβεστικού οχήματος με νερό από την υδροφόρα χωρητικότητας 10.000 λίτρων. Η φωτιά περιορίστηκε μετά την άμεση και συντονισμένη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας κάνει έκκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

 

  • Απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στις μόνιμες καλλιέργειες (δενδρώνες).
  • Απαγορεύεται η καύση της υπάρχουσας βλάστησης από τους κτηνοτρόφους, προκειμένου να παραχθεί νέα, κυρίως ποώδης βλάστηση, για να βοσκήσουν τα κοπάδια τους.
  • Απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κατά τις οποίες συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι φυτοπροστασίας, κατόπιν σχετικής άδειας από τη ΔΑΟΚ..
  • Το κάπνισμα των μελισσών να πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή, εφόσον πληρούνται σωρευτικά τα προληπτικά και λοιπά μέτρα και μέσα πυροπροστασίας.

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

 

 

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα