Δ.Τ. – Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στο Δημαρχείο Φλώρινας η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, υλικού ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας και εξοπλισμού της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρι

23102015 1Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στο Δημαρχείο Φλώρινας η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, υλικού ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας και εξοπλισμού της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας.
Παρόντες στην τελετή ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θεοδόσιος Καργκιοζίδης, Μιχαήλ Καρακόλης και Γεώργιος Απιδόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Νικόλαος Μουρατίδης.
Η χρηματοδότηση της προμήθειας των υλικών προέρχεται από τις πιστώσεις των αυτοτελών πόρων που κατανεμήθηκαν στον Δήμο Φλώρινας.
Η δωρεά του υλικού αφορά στην Πολιτική Προστασία και ειδικότερα στην κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας, της Π.Υ. Φλώρινας και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας.
Από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το υλικό παρέλαβε ο υποδιοικητής, κ. Σπυρίδης Χρήστος και από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ο Αντιπρόεδρος, κ. Τοσουνίδης Λάζαρος. Παρόντες επίσης ήταν και ο Β΄ Αντιπρόεδρος, π. Ιωάννης Κυριακάκης, ο γραμματέας, κ. Κοΐδης Παναγιώτης και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Μαύρος Παύλος, Γιάντσης Αθανάσιος, Δήμου Αντώνιος και Ζελέστης Βασίλειος, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας.
Συγκεκριμένα, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία παραδόθηκαν κυάλια για την ενίσχυση του έργου της με σκοπό την επιτήρηση εκτάσεων κατά τη διάρκεια δράσεων πυροπροστασίας.
Στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων παραδόθηκε πυροσβεστικός ατομικός εξοπλισμός, όπως κράνη και εξαρτήματα αυτών, σφυρίχτρα, πυρίμαχη κουβέρτα και πομποδέκτες, για τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Φλώρινας.
Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο ενίσχυσης εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ βαθμού για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας και προορίζεται για την προστασία των εθελοντών πυροσβεστών κατά τη διάρκεια δράσεων πυροπροστασίας.
Πριν την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι η τελετή αυτή πραγματοποιείται ως ένδειξη ευχαριστίας για την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Φλώρινας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.
Συνέχισε λέγοντας ότι τα υλικά που παραχωρούνται έχουν εξοικονομηθεί από διάφορα προγράμματα του Δήμου και προορίστηκαν για την ενίσχυση και τον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, με σκοπό την ασφάλεια των εργαζομένων και των εθελοντών για την καλύτερη αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που είναι έντονα στην περιοχή μας.
Τόνισε βέβαια και την άμεση συνδρομή τους προς τους πολίτες και την παρέμβασή τους όταν επικρατούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Ανέφερε ότι για την αγορά των συγκεκριμένων υλικών είχε προϋπάρξει συζήτηση για τις ανάγκες που είχε ο καθένας και κλείνοντας ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για τη συνεργασία και ευχήθηκε να εξαλειφθούν τα φυσικά φαινόμενα προς αποφυγήν οποιωνδήποτε ατυχημάτων.
Ο υποδιοικητής της Π.Υ. κ. Σπυρίδης Χρήστος ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την αρωγή του Δήμου Φλώρινας στην προσπάθειά της για τη διαφύλαξη της προστασίας των πολιτών και ανέφερε ότι η Π.Υ. θα συνεχίσει το έργο της με σοβαρότητα για την αποφυγή προβλημάτων στην περιφερειακή ενότητά μας.
Ο γραμματέας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων κ. Κοΐδης Παναγιώτης ευχαρίστησε τον κ. Βοσκόπουλο για την παράδοση του συγκεκριμένου εξοπλισμού καθώς και για τη μεταξύ τους συνεργασία, γιατί πάντα βρίσκεται κοντά τους, κατανοώντας το υψηλού επιπέδου έργο της Λέσχης.
Επεσήμανε την παραχώρηση από τον Δήμο Φλώρινας του πυροσβεστικού οχήματός του για την εκπαίδευση των εθελοντών και τη στελέχωσή του με οδηγό του Δήμου και τόνισε τη σπουδαιότητα να μπορέσει να δοθεί ακόμα ένα όχημα για την αποτελεσματική λειτουργία του έργου τους.

23102015 223102015 4

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα