Δ.Τ. – Ολοκληρώθηκαν και το φετινό καλοκαίρι με ιδιαίτερη επιτυχία οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικά Δρώμενα 2016» του Δήμου Φλώρινας και του οικείου Νομικού Προσώπου (Video, pics)

7Ολοκληρώθηκαν και το φετινό καλοκαίρι με ιδιαίτερη επιτυχία οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικά Δρώμενα 2016» του Δήμου Φλώρινας και του οικείου Νομικού Προσώπου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016, και την Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε επίδειξη τένις και πινγκ πονγκ, καθώς και ελεύθερο παιχνίδι από τις ΣΑΡΙΣΕΣ, ενώ το βράδυ της Τρίτης, 30 Αυγούστου 2016, στον αύλειο χώρο του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΣΤΟΤΕΛΗΣ» πραγματοποιήθηκε το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ – Πανηγύρι παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε συναυλία βαλκανικής μουσικής στον πεζόδρομο της Φλώρινας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το παραδοσιακό Πανηγύρι της Φλώρινας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η., σε συνεργασία με άλλους 23 συλλόγους, συνεχίστηκαν από τις 05 έως και τις 12 Αυγούστου 2016, με Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και Φεστιβάλ μουσικής με Φλωρινιώτες καλλιτέχνες από τον σύλλογο «Ερωδιός», αλλά και ξένων καλλιτεχνών, όπως ο Ρώσος καλλιτέχνης Anatoli Vosniakov, και ολοκληρώθηκαν με τις κεντρικές εκδηλώσεις από τις 19 έως και τις 31 Αυγούστου 2016.

 


Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν συναυλίες, εμφανίσεις χορευτικών συγκροτημάτων, αθλητικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, θεματικές βραδιές, ενώ υπογράφηκε και η πράξη αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Γερίου της Κύπρου, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία Αδελφοποίησης από την πλευρά της Ελλάδας, επισφραγίζοντας, παράλληλα, και τους αδερφικούς, εθνικούς, πολιτικούς και πολιτισμικούς δεσμούς μεταξύ των δύο Δήμων.
Οι κεντρικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.
Οι χώροι πραγματοποίησης των εκδηλώσεων ήταν γεμάτοι από πλήθος κόσμου, που καταδεικνύει εμπράκτως την αποδοχή και αγάπη των πολιτών για τις ετήσιες και καθιερωμένες πλέον πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και επιβραβεύει τις ποιοτικές επιλογές των συμμετεχόντων στο σύνολο του προγράμματος, οι οποίες πάντα έχουν ως γνώμονα τα ενδιαφέροντα των πολιτών και την ανάδειξη του τοπικού μας πολιτισμού, ενώ οι εκθέσεις των καλλιτεχνών, των φορέων και των πολιτών στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα, που αποτέλεσαν πόλο έλξης των Φλωρινιωτών και των επισκεπτών, σηματοδοτούν το μέλλον της εικαστικής παράδοσης της Φλώρινας.

 


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων ήταν πολύ σημαντική η εθελοντική προσφορά των δημοτών του Δήμου, των συλλόγων, των φορέων και των καλλιτεχνών.
Όλοι μαζί, έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για την περιοχή μας, συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις του Δήμου, αναδεικνύοντας το δυναμικό της περιοχής μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά, ότι η Φλώρινα είναι η πόλη των καλλιτεχνών, η περιοχή όπου τα ήθη και τα έθιμα είναι ακόμα ζωντανά διατηρώντας άσβεστη την παράδοση.
Προκειμένου να υπάρξει βελτίωση ή και φιλοξενία διαφορετικών εκδηλώσεων, ο Δήμος Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο επιθυμούν την κατάθεση οποιονδήποτε προτάσεων, ώστε το 2017 οι εκδηλώσεις να είναι ποιοτικότερες και να εξελιχθούν προς το καλύτερο.
Ο Δήμος Φλώρινας και το οικείο Νομικό του Πρόσωπο ευχαριστούν θερμά, όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Πολιτιστικά Δρώμενα 2016» και ιδιαιτέρως τους δημότες και τους επισκέπτες της Φλώρινας που με την θερμή κι εγκάρδια συμμετοχή τους έδωσαν υπόσταση και αίγλη για άλλη μια χρονιά στο καλοκαίρι του πολιτισμού της Φλώρινας.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα