Το παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων ιδρύθηκε στη Φλώρινα το 1992 και πέρυσι το χειμώνα γιόρτασε τα 60 του χρόνια. Οι σκοποί του είναι κυρίως πολιτιστικοί και αφορά στην ελληνίδα γυναίκα (εργαζόμενη μητέρα κλπ).

Σήμερα στο Λύκειο Ελληνίδων λειτουργούν τρία τμήματα
1) Χορευτικό (παιδικό-νεανικό-ενηλίκων) με δασκάλους τους Γιάννη και Ήρα Κωνσταντίνου, το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στη Φλώρινα και αλλού (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό). Έχει πάρει μέρος και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας.

ellinidon 1 

2) Το Εικαστικό (τμήμα ζωγραφικής) υπό τη διδασκαλία του καθηγητή Σχολή Καλών Τεχνών, Γλύπτη κ. Χρήστο Τσώτσο.
Λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση σε συνεργασία με την ΑΝΦΛΩ το 2008. Έχει πάρει μέρος σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και πρόσφατα σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας παρουσίασε μία σειρά έργων της παλιάς Φλώρινας για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσής της.

ellinidon 2 ellinidon 3 

3) Εργαστήρι Τέχνης. Ασχολείται με την κατασκευή χρηστικών αντικειμένων με υπεύθυνη την κα Πέτλε Φανή. Έχει παρουσιάσει έργα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και το χειμώνα πραγματοποίησε έκθεση-bazaar με επιτυχία.

ellinidon 4 ellinidon 5

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα