Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, αποτελεί ημέρα ευαισθητοποίησης ενάντια σε μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής μας.
Πρόκειται για ένα από τα μείζονα κοινωνικά ζητήματα, που αγγίζει πρώτιστα τις νέες και τους νέους, καθώς, επίσης, και τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερα σε μια εποχή πολλαπλών και διαρκών κρίσεων είναι ανάγκη ως κοινωνία να προάγουμε νέες διεξόδους μέσα από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις τέχνες και μακριά από τις εξαρτησιογόνες ουσίες.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Φλώρινας στηρίζει με κάθε τρόπο το σημαντικό έργο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας, ώστε οι υπηρεσίες του να είναι προσβάσιμες και ουσιαστικές για όλες και όλους.
Ας αποτελέσει η σημερινή μέρα αφορμή περισυλλογής, αλλά και συλλογικής αυτοκριτικής, για τον εντοπισμό και την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στις εξαρτήσεις και όχι απλοϊκή διαπίστωση των συμπτωμάτων της.
Ας δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και στην ελπίδα. Στην αποδοχή και στην συμπερίληψη και όχι στον στιγματισμό και στην περιθωριοποίηση.

Όλοι μαζί για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και εξαρτήσεις.

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα