domi new4

Αρχείο Δελτίων Τύπου 2011

19.01.2012 - Δελτίο Τύπου

Με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννη Παπαϊορδανίδη, συναντήθηκε στο γραφείο του, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Παπαϊορδανίδη στο Δήμο Φλώρινας, ήταν η ενημέρωση του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, εξ αιτίας των παρατεταμένων πολικών θερμοκρασιών και των έντονων καιρικών φαινομένων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ.κ. Αλεξιάδης, Αριστείδου, Λουκάς, Μπέλτσος και Σταυρίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Ρίζου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παπαϊορδανίδης δήλωσε: «Πριν από την επίσκεψη μας στο Δημαρχείο, επισκεφθήκαμε κ. Δήμαρχε τις Τοπικές Κοινότητες Τριποτάμου και Φλαμπούρου, όπου συνομιλήσαμε με τον κόσμο που βρίσκονταν εκεί, ώστε να αφουγκραστούμε τα προβλήματα τα οποία βιώνουν.
Σε σας κ. Δήμαρχε, ολοκληρώνουμε την επίσκεψη μας στο Δήμο Φλώρινας, γιατί ως παράταξη επικροτούμε την πολιτική πρωτοβουλία που αναλάβατε και υλοποιήθηκε τελικά, με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, να κηρυχτεί τελικά τις προηγούμενες μέρες, ο Δήμος Φλώρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

19.01.2012 - Δελτίο Τύπου (συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ. Γιάννη Βοσκόπουλου)

Σας καλούμε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:00πμ, στο Δημαρχείο Φλώρινας σε συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ. Γιάννη Βοσκόπουλου.

19.01.2012 - Δελτίο Τύπου (συνάντηση Δημάρχου με τον κ. Γιάννης Παπαϊορδανίδη)

Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Παπαϊορδανίδης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Δημάρχου Φλώρινας στις 2:00μμ.

15.01.2012 - Δελτίο Τύπου (ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ Ν.Δ)

 

 

Tο Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο στο Δημαρχείο, επισκέφθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων του στη Δυτική Μακεδονία. Στη μεταξύ τους συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν ο βουλευτής του Νομού κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κ. Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Μιχελάκη υπόμνημα με τα προβλήματα του Δήμου Φλώρινας. Καλωσορίζοντας τον στο Δήμο ο κ. Βοσκόπουλος είπε τα εξής: «Κύριε Μιχελάκη με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας και στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου μας. Από τους Δημότες της Φλώρινας, θέλω να σας μεταφέρω τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και τα οποία θα ήθελα να μεταφέρετε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αυριανό Πρωθυπουργό μας.

15.01.12-Δελτίο Τύπου

1.jpgΣτην ευρεία σύσκεψη φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με θέμα την προετοιμασία, το σχεδιασμό και τις προτάσεις του Νομού Φλώρινας για έργα πολιτισμού (αρχαιολογικές έρευνες, βυζαντινά – μεταβυζαντινά μνημεία, επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι κ.α.), καθώς και την ωριμότητα έργων προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Βουλευτής ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης, οι Δήμαρχοι Φλώρινας και Πρεσπών, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμυνταίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας, οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Ανάπτυξης και Πολιτισμού, η υπεύθυνη πολιτισμού της Διαχειριστικής Αρχής και υπηρεσιακοί παράγοντες αρμόδιοι για τους αρχαιολογικούς χώρους. Ο κ. Δήμαρχος κατά την τοποθέτηση του είπε: « Όπως πολύ σωστά είπε και ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Τσέπας, τα μέτρα τα οποία προκηρύσσονται είναι αυτά για τα οποία έχει έτοιμες μελέτες η Κοζάνη. Όταν μαθαίνουμε οι υπόλοιποι Νομοί ότι προκηρύσσεται κάποιο μέτρο, δεν υπάρχει χρόνος να ετοιμάσουμε μελέτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το ίδιο έγινε και με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» καθώς και με πολλά άλλα. Θα συμφωνήσω και με την κ. Ζαγορίτου, η οποία πολύ σωστά είπε ότι οι ανασκαφές και οι αρχαιότητες δεν προχωράνε μόνες τους. Χρειάζεται και ο τουρισμός. Κι εδώ είμαστε πάλι σε λάθος σημείο. Τουρισμός από την Κοζάνη δεν μπορεί να προβληθεί. Και γιατί το λέω αυτό; Ως Νομάρχης Φλώρινας τέσσερα χρόνια, η Κοζάνη δε συμμετείχε σε καμία σχεδόν έκθεση για να προβάλει την περιοχή. Η τότε Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε ελάχιστα. Συμμετοχή σε εκθέσεις και στο εξωτερικό είχαν από τη Δυτική Μακεδονία η Φλώρινα, η Καστοριά και τα Γρεβενά.

13.01.2012 - Δελτίου Τύπου (για τον αποχιονισμό)

Στον αποχιονισμό του Δήμου Φλώρινας προχώρησαν τις μέρες της κακοκαιρίας της 6ης και 7ης Ιανουαρίου 2012, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με σκοπό την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών και των οχημάτων.

Ο όγκος του χιονιού ήταν πρωτοφανής, κι έτσι καθιστούσε πραγματικά δύσκολο τον καθαρισμό όλων των λωρίδων κυκλοφορίας. Ο Δήμος Φλώρινας όντας σε ετοιμότητα διέθεσε από την πρώτη στιγμή τα διαθέσιμα μηχανήματα και το προσωπικό του, προκειμένου να μη διακοπεί η κυκλοφορία στην πόλη και τα χωριά, βάσει των συγκεκριμένων προτεραιοτήτων που είχε θέσει η πολιτική προστασία του Δήμου και για το λόγο αυτό ευχαριστεί θερμά όλο το προσωπικό για την υπεράνθρωπη προσπάθειά του. Ο Δήμος Φλώρινας παρακαλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, ενώ όσοι καθαρίζουν τα πεζοδρόμιά τους να μην πετούν το χιόνι στο δρόμο, αλλά να το συγκεντρώνουν σε συγκεκριμένο χώρο δίπλα στο πεζοδρόμιο. Έτσι θα διευκολύνουν το έργο των εργαζομένων της τεχνικής υπηρεσίας για την απομάκρυνση του χιονιού. Στις δύσκολες αυτές συνθήκες η υπομονή όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός τηλεφώνου για τον αποχιονισμό του Δήμου Φλώρινας, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι δημότες μας είναι 23850-24637.

11082016 2

Δήμος Φλώρινας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 97

Φλώρινα, ΤΚ 53100

Τηλ. Κέντρο 23853 51000