Προκήρυξη συμμετοχής θέσεων στην εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας έτους 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΤΟΥΣ 2023

Ο Δήμος Φλώρινας καλεί όσους και όσες επιθυμούν και νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου την 21 έως 26-6-2022, του Δήμου Φλώρινας , να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής όπως αναλυτικά περιγράφονται παρακάτω:
Η θρησκευτική εμποροπανήγυρης της 21ης Ιουνίου 2023, στα πλαίσια εορτασμού της εορτής της ανακομιδής Λειψάνων Οσίου Ναούμ θα διεξαχθεί στο με αριθμό 2878 γήπεδο Δημοτικής Έκτασης του κτηματολογίου της Τ.Κ. Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας σύμφωνα με το συνημμένο σχεδιάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας με αριθ. Πρωτ. 18438/03-05-2023 και θέμα : ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023 όπως εγκρίθηκε με το αριθμό πρωτ. 6028/23/990212/16-05-2023 έγγραφο του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας.

  • Το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών εμπορικών θέσεων είναι εκατόν πενήντα τέσσερις.-154 -.
  • Εκ των οποίων το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών θέσεων Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ( Ψητοπωλεία ) είναι είκοσι δύο -22-.
  • Εκ των οποίων το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών θέσεων Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ( ζαχαρωδών προϊόντων ) είναι δέκα -10- (Θέσεις 1-5 και 118-122).

Η κάθε εμπορική θέση θα έχει έκταση (3,00*3,00) , (6,00*3,00) , (9,00*3,00) (12,00*3,00), 15,00*3,00) τ.μ. ανάλογα με τη ζήτηση και τη δυνατότητα διάθεσης ώστε να είναι δυνατή και η συμμετοχή περισσότερων πωλητών και να μη μείνουν αδιάθετες θέσεις.

Σύμφωνα με την 189/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας τα αναλογούντα τέλη για τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη έχουν ως εξής:

Α) Ημερήσιο τέλος ποσού 50,00 ευρώ για κάθε θέση 3Χ3= 9 τ.μ.

Β) Ημερήσιο τέλος ποσού 70,00 ευρώ για κάθε θέση 3Χ6=18 τ.μ. ( Ψητοπωλεία – Καντίνες κλπ) και αντίστοιχα για κάθε επιπλέον θέση εφόσον είναι εφικτό ανάλογα με τη συμμετοχή των πωλητών και προκειμένου να μη μείνουν αδιάθετες θέσεις.

Γ) Τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για εγκατάσταση ψυχαγωγικής παιδείας ( ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ) εφ’ άπαξ τέλος 500,00 ευρώ.

Η καταβολή του τέλους θα γίνεται στο Τμήμα Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών με κάρτα ή με κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου Φλώρινας της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με την αιτιολογία ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ( Στο όνομα του δικαιούχου και την αναγραφή του ΑΦΜ του) Αριθ. Λογ/σμού ΙΒΑΝ: GR 43 0172 2580 0052 5805 4965 961 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Οι άδειες θα έχουν ισχύ πέντε -5- ημερών ήτοι από την Τετάρτη 21 Ιουνίου έως και την Κυριακή 25 Ιουνίου, ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη ενώ μία μέρα νωρίτερα επιτρέπεται η εγκατάσταση των πάγκων και την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 η απομάκρυνση των πάγκων και των εμπορευμάτων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται, έως και 19/06/2023 , στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πληροφοριακού Συστήματος για το υπαίθριο εμπόριο https://openmarket.mindev.gov.gr όπου ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται με τους κωδικούς taxisnet.

Σε περίπτωση που μείνουν αδιάθετες θέσεις μετά τη λήξη προθεσμίας είναι δυνατή η παράταση αυτής με Απόφαση της πενταμελούς επιτροπής εμποροπανηγύρεως. Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα, από την προκήρυξη, δικαιολογητικά πλην του διπλοτύπου είσπραξης και της Δημοτικής ενημερότητας τα οποία θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά με ευθύνη του αιτούντος και η αρμόδια Υπηρεσία δεν δύναται να παρέχει καμία διευκρίνιση για την συμπλήρωσή της.
Οδηγίες, σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, παρέχονται στο εγχειρίδιο εφαρμογής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.openmarket.mindev.gov.gr, στην οποία υποβάλλεται η αίτηση. Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, αυτές ελέγχονται από την πενταμελή επιτροπή εμποροπανηγύρεως και εκδίδεται κατάλογος συμμετοχής και η απόφαση έγκρισης συμμετοχής.

ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ:

  • Εκκλησιαστικά είδη, Βιβλία – γραφική ύλη, είδη λαϊκής τέχνης, λευκά είδη – είδη προικός, είδη δώρων και διακόσμησης, ασημικά και φο μπιζού, χειροποίητα προϊόντα οικοτεχνίας, είδη ένδυσης – είδη υπόδησης, αξεσουάρ ένδυσης, τεχνητά & αποξηραμένα άνθη και φυτά, καλλυντικά είδη, ψιλικά, είδη οικιακής χρήσης – υαλικά, παιδικά παιχνίδια, μικροεργαλεία, μέλι και προϊόντα μελισσοκομίας, άνθη – φυτά, παραδοσιακά γλυκά – παγωτά, μαλλί γριάς και λουκουμάδες, χαλβάς – ζαχαρώδη προϊόντα, παραδοσιακά προϊόντα, κάστανα – καλαμπόκια – ποπ κορν, σουβλάκια – σάντουιτς- πατάτες κ.λπ., είδη καντίνας, ηλεκτρονικά είδη, είδη Pet Shop, ψυχαγωγικά παίγνια.
  • Αγροτικά προϊόντα & μεταποιημένα τρόφιμα :
    Ελιές, καρύδια, κάστανα, όσπρια, ξηροί καρποί, αμπελόφυλλα, άνθη κολοκυθιού, καλαμπόκια, συσκευασμένο ελαιόλαδο, εμφιαλωμένος οίνος, προϊόντα οικοτεχνίας (όπως γαλακτοκομικά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά ζυμαρικά, βότανα, αρτύματα), τυποποιημένο μέλι, ζαχαρώδη προϊόντα που διατηρούνται χωρίς ψύξη, είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης κ.α. (ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η πώληση ειδών που προκαλούν την δημόσια αιδώ ή μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα σε μικρούς ή μεγάλους καθώς και ογκώδη εμπορεύματα που ενδεχομένως δυσκολεύουν τις μετακινήσεις μέσα στο χώρο της εμποροπανήγυρης και γενικά προκαλούν δυσχέρεια στους λοιπούς εμπόρους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής συνοδευόμενη από:
Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έγκριση συμμετοχής:
α) Βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας ή άδεια πωλητή λαϊκών αγορών ή άδεια δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο ή άδεια χειροτέχνη καλλιτέχνη. (σε ισχύ)
β) Δημοτική ενημερότητα από το Δήμο Φλώρινας
γ) Απόδειξη καταβολής τελών
δ) Αίτηση του παραρτήματος Α του παρόντος κανονισμού

Στην ανωτέρω απόφαση έγκρισης περιλαμβάνονται τουλάχιστον τα εξής:
α) το ονοματεπώνυμο του πωλητή,
β) η ιδιότητα υπό την οποία συμμετέχει στην αγορά, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 1,
γ) τα είδη που διαθέτει προς πώληση στη βραχυχρόνια αγορά. (άρθρο 37 παρ.7 Ν.4849/21)

Στοιχεία της βεβαίωσης δραστηριοποίησης
Η βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές φέρει την ονομασία: «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ» και περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:
α) Την αρχή που τη χορηγεί, την ημερομηνία έκδοσης και λήξης ισχύος αυτής,
β) κατά περίπτωση, όταν πρόκειται
βα) για φυσικό πρόσωπο, τα στοιχεία της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ), τη διεύθυνση κατοικίας του πωλητή και ββ) για νομικό πρόσωπο, τα πλήρη στοιχεία του υπαλλήλου/πωλητή (τα στοιχεία της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, τον ΑΦΜ, τη διεύθυνση κατοικίας), καθώς και την επωνυμία, την έδρα, τον ΑΦΜ, τη ΔΟΥ και τον αριθμό ΓΕΜΗ του νομικού προσώπου,
γ) τον ασφαλιστικό φορέα και τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), όταν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο,
δ) τον αριθμό της ταμειακής μηχανής,
ε) τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ),
στ) τον αριθμό κυκλοφορίας του προς χρήση οχήματος,
ζ) στις περιπτώσεις έγκρισης υποβοήθησης, πρόσληψης υπαλλήλου και αναπλήρωσης, τα στοιχεία (της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας) των προσώπων που υποβοηθούν, εργάζονται ή αναπληρώνουν τον δικαιούχο πωλητή.

Ειδικά στην περίπτωση των υπαίθριων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων τα δικαιολογητικά του άρθρου 12 του κανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως με Α.Δ.Σ 108/2023 ΑΔΑ : ΨΕΥ9ΩΗΙ-ΥΞ8.
Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και τις διατάξεις του Ν. 4849/2021 «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία, άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και λοιπές επείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 207/Α΄/5-11-2021), οι προβλεπόμενες θέσεις κατανέμονται, ως εξής:
α) Σε ποσοστό 75%, σε κατόχους «Βεβαίωσης Δραστηριοποίησης Ετήσιας Διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές».
β) Σε ποσοστό 10%, σε κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή, που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.
γ) Σε ποσοστό 10%, σε κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο.
δ) Σε ποσοστό 5%, σε κατόχους άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη.
Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά, θα απορρίπτονται.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023

Συγκροτείται, με την Α.Δ.Σ 108/2023 ΑΔΑ : ΨΕΥ9ΩΗΙ-ΥΞ8. Απόφαση Δημοτικού, Συμβουλίου περί «κανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως κοινότητας Αρμενοχωρίου» πενταμελής Επιτροπή αποτελούμενη από -2- Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο της κοινότητας Αρμενοχωρίου και δύο υπαλλήλους του Δήμου Φλώρινας.
Η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης είναι αρμόδια για:

  • Τον έλεγχο των υποβαλλόμενων αιτήσεων και των συνημμένων σε αυτές απαραίτητων δικαιολογητικών,
  • Την οργάνωση και διεκπεραίωση των διαδικασιών διάθεσης των θέσεων της εμποροπανήγυρης και τη σύνταξη οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων.
  • Τον έλεγχο της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, την παροχή διευκρινίσεων και την εξέταση τυχόν παραπόνων ή καταγγελιών
  • Την δημοσιοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο του παρόντος Κανονισμού και την έκδοση προκήρυξης και ανακοινώσεων (όπου αυτό απαιτείται)
  • Την παροχή οδηγιών και τη επίλυση κάθε προβλήματος που θα ανακύψει από την διενέργεια της εμποροπανήγυρης,

3. Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων και την κατάρτιση του οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων, χορηγείται στους δικαιούχους έγκριση συμμετοχής αφού καταβληθούν τα αναλογούντα τέλη, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης.

  • Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση στην εμποροπανήγυρη χωρίς την έγκριση συμμετοχής.
  • Δεν θα χορηγείται έγκριση συμμετοχής εάν δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη συμμετοχής.
  • Αιτήσεις στις οποίες δεν αναγράφεται αριθμός θέσης , θα τους χορηγείται από την Επιτροπή της Εμποροπανηγύρεως.
  • Η εγκατάσταση των πάγκων των πωλητών επιτρέπεται από την Τρίτη 20.06.2023 από ώρα 14:00 ενώ η απεγκατάσταση την Δευτέρα 26.6.2023 έως 14:00.
  • Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν εκπρόθεσμα θα εξετάζονται κατά περίπτωση σύμφωνα με τις εναπομείναντες κενές θέσεις.

Ο κανονισμός λειτουργίας της εμποροπανηγύρεως, η παρούσα προκήρυξη και το Τοπογραφικό διάγραμμα με τις θέσεις είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Φλώρινας https://www.cityoflorina.gr Δήμος Φλώρινας- Αρχική σελίδα, στον πίνακα ανακοινώσεων και στο Ο.Π.Σ.Α.Α.: https://openmarket.mindev.gov.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες :

Τηλ. Επικοινωνίας Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης : 2385029646 .
Αρμόδιοι υπάλληλοι :

ΝΕΟΚΑΖΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΟΥΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Αντιδήμαρχος

ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για αναλυτική προβολή της προκήρυξης κάντε κλικ εδώ (pdf), για λήψη της αίτησης συμμετοχής κάντε κλικ εδώ (doc), για λήψη του τοπογραφικού σχεδίου κάντε κλικ εδώ (pdf) και για λήψη του κανονισμού λειτουργίας κάντε κλικ εδώ (pdf)

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα