08.12.11-Ψήφισμα Επιτροπής Δημοτικής Διαβούλευσης

Η Επιτροπή Δημοτικής Διαβούλευσης του Δήμου Φλώρινας που συνεδρίασε την Τετάρτη 07/12/2011, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να καταδικάσει έντονα την απόφαση για το κλείσιμο της ΔΟΥ Αμυνταίου και να εκφράσει την ανησυχία της για την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, που σε συνδυασμό με τις ακραίες καιρικές συνθήκες της περιοχής μας, θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τους πολίτες της περιοχής.

2. Να καταδικάσει την αδιαφορία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, που συνιστά τη μεθοδική αποκοπή της περιοχής μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα και την πλήρη απομόνωσή της. Θεωρεί απαράδεκτη και εκ του πονηρού την κατάργηση της γραμμής που η πληρότητά της ήταν μόνιμα άνω του 50% και συνεπώς μη ζημιογόνα.

3. Να καταδικάσει την απόφαση για εκχώρηση των μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ σε ιδιώτες που υπονομεύει ευθέως την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής η οποία πλήττεται με τεράστια ποσοστά ανεργίας, την παραχώρηση του εθνικού πλούτου της χώρας σε ιδιώτες (μοντέλο δοκιμασμένο και αποτυχημένο) και μάλιστα σε μια περιοχή που έχει προσφέρει σημαντικότατα οφέλη στην εθνική οικονομία και έχει υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της ρύπανσης. Γιατί άραγε έχει επιλεγεί η περιοχή της Φλώρινας και Αμυνταίου να εκχωρηθεί σαν «πακέτο»;

4. Να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της στο σχεδιασμό και τις ενέργειες υποβάθμισης του νοσοκομείου και των υποδομών υγειονομικής περίθαλψης τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Η ανάκληση του σχεδιασμού και ο επανασχεδιασμός του στη βάση των πραγματικών δεδομένων και στις καθημερινές ανάγκες των μονίμως δοκιμαζόμενων πολιτών της περιοχής μας, αποτελεί τη βάση για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας.

Υπογραμμίζει ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες αλλά και στην περιοχή με στόχο την απομόνωση αλλά και την υπονόμευση στην πράξη του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ για ισχυρούς Δήμους.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα