Σχέδιο αντιμετώπισης Χιονοπτώσεων – Παγετού έτους 2017 Δήμου Φλώρινας

 


 Για τη λήψη του Σχεδίου Αντιμετώπισης Χιονοπτώσεων – Παγετού έτους 2017 Δήμου Φλώρινας κάντε κλικ εδώ (pdf_5MB).

 


 

 Ο Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό έτους 2017 γίνεται λαμβάνοντας υπόψη έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας /Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2016 – 2017».

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από χιονοπτώσεις και παγετό (αποκλεισμός δρόμων, ακινητοποίηση οχημάτων, κλπ), οι φορείς που έχουν την αρμοδιότητα συντήρησης και λειτουργίας του οδικού δικτύου της χώρας προγραμματίζουν έργα και δράσεις οι οποίες εμπίπτουν στην έννοια της συντήρησης και λειτουργίας του οδικού δικτύου και αναφέρονται ως χειμερινή συντήρηση.

Επειδή οι καιρικές συνθήκες το χειμώνα στο Νομό της Φλώρινας είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, επιβάλλεται μεγαλύτερη προσοχή και ετοιμότητα. Η εκδήλωση των φαινομένων αυτών διαρκεί συνήθως από μερικές ώρες μέχρι μερικές μέρες. Τα φαινόμενα αυτά κατά κανόνα εμφανίζονται κατά τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή το χρονικό διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως και τις αρχές του Απριλίου.

Στα πλαίσια αυτά κρίνεται σκόπιμο η αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, να διαχωριστεί σε δύο βασικές κατηγορίες έργων και δράσεων:

  • Συντονισμός φορέων χειμερινής συντήρησης για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο, με στόχο την αποφυγή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης
  • Σχεδιασμός και λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείριση των συνεπειών λόγω χιονοπτώσεων και παγετού.

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα