29.08.2010 – Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του σήμερα, 29 Αυγούστου 2010, ύστερα από πρόσκληση και εισήγηση της προέδρου αυτού, συνήλθε στην αίθουσα του συνεδριάσεων με μοναδικό θέμα την κοίμηση του Σεβαστού Μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη.

ds.gif


Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Παπαναστασίου Στέφανος, και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν ομόφωνα:
1. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον εκδημόντα Ιεράρχη ο οποίος υπήρξε πολύεδρη προσωπικότητα με την οποία έθεσε την προσωπική του σφραγίδα στην περιοχή μας και πανελλήνια. Ανήγειρε μεγαλοπρεπείς ναούς, ίδρυσε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ίδρυσε και λειτούργησε εκκλησιαστικές σχολές για την επιμόρφωση των κληρικών. Πολυγραφότατος, παιδαγώγησε με τα βιβλία του, λιτός στην παρουσία του λειτούργησε ως πρότυπο, μαχητικότατος και συνεπής υπηρέτησε την εκκλησία και την πατρίδα. Προνομιούχος αποδέκτης του συνολικού του έργου όλων ο λαός της Φλώρινας τον οποίο υπηρέτησε ως ιεράρχης άψογα. Διαχρονικό παράδειγμα ήθους και αρχών αποτελεί κοινωνική αναφορά.
2. Να γίνει με δαπάνη του Δήμου Φλώρινας η κηδεία του εκλιπόντα.
3. Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος 28, 29, 30 Αυγούστου 2010.
4. Να μη λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου την ημέρα της εκφοράς.
5. Να διατεθεί η φιλαρμονική του Δήμου κατά την εκφορά.
6. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την εκφορά.
7. Να κυματίζουν μεσίστια οι σημαίες στο Δημοτικό κατάστημα και τα νομικά του πρόσωπα. Την παραπέρα ενέργεια αναθέτει στον κ. Δήμαρχο.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα