Με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 01 Μαρτίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, συζητήθηκε η επαναλειτουργία του τρένου στη Φλώρινα και κυρίως οι μεταφορές των εκδρομέων στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου και στην περιοχή των Πρεσπών. Επειδή οι μετακινήσεις αυτές είναι διαδημοτικές και αφορούν τη μετακίνηση εκτός των ορίων του Δήμου Φλώρινας, είναι απαραίτητη η εξεύρεση του τρόπου πληρωμής των μετακινήσεων αυτών. Για το σκοπό αυτό, θα υπάρξει σύντομα και νέα συνάντηση, ώστε να βρεθεί οριστική και νόμιμη λύση.

Επίσης, ο κ. Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, με τον οποίο συζήτησαν την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων για το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας.

Στη μεταξύ τους συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκε η απαντητική επιστολή προς τις Βρυξέλλες, στην οποία πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα, ότι το ποσό της ιδίας συμμετοχής της ΔΕΥΑΦ, θα καλυφθεί από το ποσό του Τοπικού Πόρου που αντιστοιχεί στο Δήμο Φλώρινας. Με τη συμπλήρωση της επιστολής αυτής, το έργο προχωράει ουσιαστικά, μετά από καθυστέρηση ετών και πλέον αναμένεται η απάντηση των Βρυξελλών για να ξεκινήσει το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2015.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα