03.09.2012 – Δελτίο Τύπου (ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ 2012)

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2012». Και αυτό φυσικά χάρη στην καθημερινή παρουσία και θετική ανταπόκριση των δημοτών και των επισκεπτών μας αλλά κυρίως των ανθρώπων που συμμετείχαν εθελοντικά σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Ο Δήμος Φλώρινας λοιπόν θέλει να ευχαριστήσει όλο αυτό το κοινό, η συμβολή του οποίου ήταν καταλυτική για την επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με τη Παμμακεδονική Συνομοσπονδία διοργάνωσαν ημερίδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου στις 12.00μ.μ. με θέμα «Τιμή στο Μακεδονικό Αγώνα», ενώ προηγήθηκε στην κεντρική πλατεία επιμνημόσυνη δέηση για του πεσόντες αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του καλλιτέχνη κ. Αλέξανδρου Χάχαλη και της υψίφωνου κ. Αγάπης Παπαμήτσου.
Το βράδυ οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και έτσι έκλεισε ο κύκλος τους, στην πλατεία Γ. Μόδη με τα χορευτικά τμήματα της Εύξεινου Λέσχης Φλώρινας και του Ποντιακού Συλλόγου Αμμοχωρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», ενώ στο τέλος η ορχήστρα συνέχισε να παίζει για το κοινό.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας και ο Έλληνας πρόξενος της Κορυτσάς κ. Ιωάννης Πεδιώτης, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα τη χαρά και τη τιμή να βρίσκεται στην όμορφη Φλώρινα και επιπλέον δεν έκρυψε πως το Γενικό Προξενείο Κορυτσάς φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή για να υπάρξει συνεργασία τόσο με την Ελλάδα όσο και με την περιοχή μας.
Τη λήξη των Πολιτιστικών Δρώμενων 2012 σήμανε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και συγκεκριμένα είπε:
«Κύριε Πρόξενε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κυρίες και κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φίλες και φίλοι,
Συμπατριώτες μου
Απόψε πέφτει η αυλαία των εκδηλώσεων του Δήμου μας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2012». Εκδηλώσεις με ποιότητα και ευρηματικότητα. Δεκαεφτά μέρες γεμάτες από σπουδαία γεγονότα, που ικανοποίησαν απόλυτα όσους τα παρακολούθησαν. Κι αυτοί ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Σε κάθε σημείο της πόλης μπορούσε κανείς να δει, να ακούσει και, γιατί όχι, να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. Κι αυτή ήταν η πρωτοτυπία μας.
Όμως αυτό που έκλεψε τις καρδιές όλων, όπως και πέρυσι φυσικά, ήταν η περιοχή του ποταμού μας, του Σακουλέβα. Εξελίχθηκε πράγματι σε σπουδαίο κέντρο πολιτισμού και αναψυχής.
Του χρόνου, αν όλα πάνε καλά, οι εκδηλώσεις μας θα επεκταθούν σε διπλάσιο χώρο, που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί.
Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα και να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, που ξεπέρασαν τους 400, που συμμετείχαν και συνέβαλαν αποτελεσματικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Αυτός ο εθελοντισμός είναι που μείωσε κατακόρυφα το κόστος των εκδηλώσεων.
Να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, που διαθέσανε ατέλειωτες ώρες, προκειμένου να συντονίσουν όλο αυτό τον όγκο των εκδηλώσεων.
Άφησα τελευταίους εσάς, συνδημότες μου, για να σας ευχαριστήσω για τη μαζική σας συμμετοχή σ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, κι αυτή η αγάπη σας μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη θέρμη του χρόνου.
Γεια σας και σας ευχαριστώ πολύ.»

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα