Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Φλώρινας, τη Δευτέρα 2 Απριλίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας υπό την Προεδρεία του Αντιδημάρχου κ. Θανάση Μπέλτσου με αντικείμενο τη «Λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, του Αστυνομικού Τμήματος Φλώρινας, της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, Προϊστάμενοι του Δήμου Φλώρινας, Εθελοντικές Ομάδες και Σύλλογοι.
 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αξιολογήθηκε η ετοιμότητα του Δήμου Φλώρινας στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και αποφασίστηκε η συντήρηση και η βελτίωση τόσο του δασικού όσο και του αγροτικού οδικού δικτύου, ο καθαρισμός της βλάστησης, η επισκευή των κρουνών υδροληψίας πυροσβεστικών μέσων και η αποκατάσταση των παλαιών χωματερών-μπαζότοπων.
Τέλος δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία των δημοτών και κυρίως των αγροτών με το Δήμο, γιατί εκτός από τις προσπάθειες των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, μεγάλο ρόλο έχουν οι ίδιοι οι αγρότες οι οποίοι κατά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου καίνε τα υπολείμματα καλλιεργειών και μαζί με τους μπαζότοπους επιτείνεται το πρόβλημα των πυρκαγιών.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα