24.12.2012 – Δελτίο Τύπου (ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 21-12-2012)

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στις 21 Δεκεμβρίου 2012 με τρία θέματα προ ημερήσιας διάταξης και σαράντα θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε τα εξής:
«Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Να σας συγχαρώ κυρία Πρόεδρε για τη θητεία των δύο ετών που παρήλθε και να πω ότι ήσασταν άψογη και εξαιρετική προεδρεύοντος του Σώματος. Εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά, υγεία και καλά Χριστούγεννα.
Θα κάνω μόνο μία ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της τηλεθέρμανσης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο.
Το Υπουργείο και η διαχειριστική αρχή του Υπουργείου ΠΕΚΑ ζήτησαν μια εγγυητική επιστολή της τάξεως των 28.000.000€, περίπου το 50% του έργου της τηλεθέρμανσης. Απευθυνθήκαμε στις τράπεζες της Φλώρινας και αυτήν τη στιγμή έχουμε ανταπόκριση από μία τράπεζα, η οποία μας δίνει την εγγυητική επιστολή. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, γιατί δύσκολα δίνεται για ένα τόσο μεγάλο ποσό. Έχοντας αυτή την εγγυητική θα ακολουθήσουν οι εγκρίσεις από το Συμβούλιο, ώστε να έχουμε την εκταμίευση του ποσού των 28.000.000€ άμεσα και από τις αρχές του έτους θα προκηρυχθεί το έργο της τηλεθέρμανσης και θα ξεκινήσει άμεσα. Αυτό είναι το ευχάριστο για το έργο της τηλεθέρμανσης, το οποίο θα βοηθήσει οικονομικά τους δημότες μας.

Σχετικά με την επιστολή του κ. Ρόζα έχω να πω πως δε με εκπλήσσει. Ο κ. Ρόζας ήταν εκτός παράταξης από τότε που ξεκίνησε η δημοτική αρχή. Ήθελε να είναι Δήμαρχος αντί του Δημάρχου. Ο κ. Ρόζας δεν είναι εδώ και δε θέλω να σχολιάσω κάτι, καθώς δεν είχε την τόλμη να βρίσκεται εδώ και να ακούσει τις κριτικές και τα σχόλια. Αυτό όμως που θα πω είναι πως στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάμε για σχοινί. Ο κ. Ρόζας ας δει πρώτα ποιοι εργάζονται στις επιχειρήσεις του, ας αυτοπαραιτηθεί από παντού ο ίδιος και μετά ας κρίνει εμάς για το πού θα απαντάμε ή δε θα απαντάμε και για το πώς θα ασκούμε πολιτική. Ο Άινσταϊν είχε πει κάτι πολύ σοφό «Δύο πράγματα είναι άπειρα στον κόσμο. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία˙ και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος».
Τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
 • «Έγκριση 2.816€ για πληρωμή σχολικών τροχονόμων Απριλίου-Ιουνίου» με εισηγητή τον κ. Γ. Αργυρόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.
 • «Έγκριση καταβολής 6ης δόσης στο ΝΠΔΔ» με εισηγήτρια την κ. Στ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • «Λήψη απόφασης για σύναψη δημόσιων συμβάσεων για τις 38 περιοχές που δεν ανακηρύχθηκε ανάδοχος στον ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό για τον αποχιονισμό προσφεύγοντας σε διαδικασία απευθείας ανάθεσης» με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα έξης:
 • 1. «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 59/2012 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας» με
  εισηγητή τον κ. Αντώνιο Ζαέκη, Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.
  Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισε ο κ. Καραντζίδης.
 •  2. «Έγκριση υποβολής τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για ένταξη του έργου: Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δ.Δ. Φλαμπούρου» με
  εισηγητές τους κ.κ. Α. Σιάκου, Πολιτικό Μηχανικό και Ε. Κωτσόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό.
 • 3. «Έγκριση υποβολής τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για ένταξη του έργου: Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και μονάδων προεπεξεργασίας λυμάτων Δ.Δ. Φλαμπούρου» με
  εισηγητές τους κ.κ. Α. Σιάκου, Πολιτικό Μηχανικό και Ε. Κωτσόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό.
 • 4. «Έγκριση υποβολής τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για ένταξη του έργου: Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς» με
  εισηγητές τους κ.κ. Α. Σιάκου, Πολιτικό Μηχανικό και Ε. Κωτσόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό.
 • 5. «Έγκριση υποβολής τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για ένταξη του έργου: Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και μονάδων προεπεξεργασίας λυμάτων Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς» με
  εισηγητές τους κ.κ. Α. Σιάκου, Πολιτικό Μηχανικό και Ε. Κωτσόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό.
 • 6. «Έγκριση υποβολής τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για ένταξη του έργου: Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δ.Δ. Υδρούσας – Άνω Υδρούσας – Δροσοπηγής» με
  εισηγητές τους κ.κ. Α. Σιάκου, Πολιτικό Μηχανικό και Ε. Κωτσόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό.
 • 7. «Έγκριση υποβολής τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για ένταξη του έργου: Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και μονάδων προεπεξεργασίας λυμάτων Δ.Δ. Υδρούσας – Άνω Υδρούσας – Δροσοπηγής» με εισηγητές τους κ.κ. Α. Σιάκου, Πολιτικό Μηχανικό και Ε. Κωτσόπουλο, Μηχανολόγος Μηχανικός.
 • 8. «Έγκριση 1ου – τακτοποιητικού Α.Π.Ε. του έργου: Συντήρηση οδών Δημοτικών Ενοτήτων» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 9. «Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: Ανακατασκευή τοιχείου αντιστήριξης Τ.Κ. Μελίτης Δημοτικής Ενότητας Μελίτης» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 10. «Έγκριση 2ου – τακτοποιητικού Α.Π.Ε. του έργου: Διευθέτηση χειμάρρων εντός οικισμών» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 11. «Προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Τ.Δ. Τριποτάμου» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 12. «Προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: Συντηρήσεις – εξοπλισμός αγροτικών ιατρείων» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 13. «Προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: Αντικατάσταση δικτύου αποχέτευσης Τ.Δ. Σιταριάς» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 14. «Προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: Συντήρηση πεζοδρομίων στο Τ.Δ. Τριποτάμου» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 15. «Προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: Συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων στα σχολεία του Δήμου Μελίτης» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 16. «Προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: Επέκταση δικτύου αποχέτευσης στο Τ.Δ. Μελίτης» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 17. «Παραλαβή μελέτης με τίτλο: Υπαίθρια αναψυχή στο περιαστικό Δάσος Αγίου Παντελεήμονα» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 18. «Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Ασφαλτόστρωση οδών» με
  εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 19. «Έγκριση Προγραμματικών Συμβάσεων Διαβαθμιδικής Συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 20. «Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2012 του Δήμου Φλώρινας» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 21. «Σχετικά με αποδοχή επιχορηγήσεων ποσού 571.251,60 € και τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 του Δήμου Φλώρινας» με
  εισηγήτρια την κα Στ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 22. «Μείωση μισθωμάτων Δημοτικών οικημάτων, όπου στεγάζονται τα καταστήματα των ΕΛΤΑ Βεύης και Μελίτης» με εισηγήτρια την κα Στ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 23. «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών» με εισηγήτρια την κα Στ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
 • 24. «Εκμίσθωση αγροκτημάτων και γεφυροπλάστιγγας Δήμου Φλώρινας» με εισηγήτρια την κα Στ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
  Όλα τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
 • 25. «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 73/2012 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας που αφορά στον απολογισμό Γ΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Αρ. Γεωργιάδη, Προϊστάμενο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
  Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισε ο κ. Καραντζίδης.
 • 26. «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 75/2012 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας που αφορά στην έγκριση καταβολής εφάπαξ βοηθήματος Ν. 103/75 και αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης Ι.Κ.Α. μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλου Ι.Δ.Α.Χ. του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Αρ. Γεωργιάδη, Προϊστάμενο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
  Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
 • 27. «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 76/2012 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας που αφορά στην έγκριση των απολογισμών Α΄ εξαμήνου οικονομικού έτους 2011 των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Π.Σ. – ΚΕΦΟ Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Αρ. Γεωργιάδη, Προϊστάμενο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
 • 28. «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 78/2012 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας που αφορά στην έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Αρ. Γεωργιάδη, Προϊστάμενο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
  Τα δύο παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισε ο κ. Καραντζίδης.
 • 29. «Σχετικά με έγκριση της υπ’ αριθμ. 85/2012 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας που αφορά στην έναρξη καταβολής τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας» με
  εισηγητή τον κο Αρ. Γεωργιάδη, Προϊστάμενο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
  Το θέμα καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων.
 • 30. «Σχετικά με έγκριση της υπ’ αριθμ. 88/2012 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας που αφορά στην έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Αρ. Γεωργιάδη, Προϊστάμενο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
  Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισε ο κ. Καραντζίδης.
 • 31. «Επιχορήγηση του Κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
 • 32. «Επιχορήγηση έκθεσης του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας» με εισηγητής τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
 • 33. «Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Φλώρινας στο Πρωτοβάθμιο & Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Ελέγχου Θεάτρων – Κινηματογράφων» με εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
 • 34. «Τουριστική προβολή Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
 • 35. «Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2012 του Δήμου Φλώρινας» με
  εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
 • 36. «Επιχορήγηση του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας (Σ.Ο.Χ.)» με εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
 • 37. «Επιχορήγηση του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (Α.Ο.Φ.)» με εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
 • 38. «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 70/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φλώρινας που αφορά στην αλλαγή χρήσης των με αριθμ. 4 & 5 Καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχο Φλώρινας.
 • 39. «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 71/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φλώρινας που αφορά στην έγκριση νέου ωραρίου λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
 • 40. «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 72/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φλώρινας που αφορά στην τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 16/2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φλώρινας με θέμα την ¨Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Φλώρινας, Δήμου Φλώρινας, Νομού Φλώρινας στην περιοχή της επέκτασης της γειτονιάς Τσιφλίκι¨, στα Ο.Τ. Γ305, Γ359, Γ360 και Γ360α» με
  εισηγητή τον κο Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχο Φλώρινας.

Όλα τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα