Στην πόλη της Φλώρινας βρίσκεται από την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής από τον τουρκικό ζυγό.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλώρινας κ. Θεόκλητος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, υποδέχτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου μπροστά στην Εθνική Τράπεζα Φλώρινας, από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, τον ιερό κλήρο, τους άρχοντες, τους φορείς και το λαό της πόλης μας.
Αμέσως μετά και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, τελέστηκε Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και παρουσία του Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Βασίλειου, του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, του Μητροπολίτη κ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετροπουπόλεως κ. Αθηναγόρα, του Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού και του Επισκόπου Διαυλείας και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Γαβριήλ.
Την ιερή λιτανεία του λειψάνου του Αγίου μας, ακολούθησε πλήθος κόσμου, στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας.
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ιεράρχησε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από τον Αρχιεπίσκοπο και τους φορείς της πόλης και έγινε έπαρση της σημαίας της εκατονταετίας από τον Μακαριώτατο κ.κ. Ιερώνυμο.
 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα