04.05.11 – Δελτίο Τύπου (συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Φλώρινας)

Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Φλώρινας προέβη την Τετάρτη 04 Μαΐου 2011 ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φλώρινας, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση μετακίνησης των υπηρεσιών πρόνοιας στο Δημοτικό κατάστημα των Κλεινών, η οποία υπαγορεύτηκε από την έλλειψη στεγαστικών χώρων στην πόλη της Φλώρινας.

Ο κ. Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, συζήτησε με τους καταληψίες- μέλη του Συλλόγου και ακολούθως δήλωσε:
«Θεωρώ βεβιασμένη την ενέργεια του συλλόγου, γιατί χωρίς να ζητήσουν και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνάντηση μαζί μου για την εξεύρεση λύσης, προέβησαν στην κατάληψη αυτή.
Ως Νομάρχης Φλώρινας τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια έχω αποδείξει την ευαισθησία μου στα άτομα με αναπηρία, αλλά και ως Δήμαρχος τους λίγους μήνες της θητείας μου δώσαμε δείγματα γραφής. Δώσαμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρούσε χρόνια τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αυτό δεν είναι άλλο από την παραχώρηση οικοπέδου, για την ανέγερση ενός κτιρίου για τα άτομα με αναπηρία. Τις ενέργειες μας αυτές και την άριστη συνεργασία μας την αναγνωρίζει και ο σύλλογος.
Τη σημερινή τους ενέργεια, πραγματικά αδυνατώ να την κατανοήσω και να την δικαιολογήσω. Θεωρώ ότι είναι υποκινούμενη και από άλλα κέντρα, τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο στο Δήμο Φλώρινας, όσο και στον Σύλλογο.
Ο Δήμος Φλώρινας και το γραφείο του Δημάρχου, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να συναντηθεί μαζί μας, ώστε να συζητήσουμε εκτενέστερα τα προβλήματα τους και να βρούμε λύση σε αυτά.
Πάντα όμως στο πλαίσιο του διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού».

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα