Λαϊκή Συνέλευση με τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Αρμενοχωρίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2011 στο Αρμενοχώρι, με σκοπό να αποφασιστεί το πως θα διατεθεί για χρήση η αίθουσα του ΚΕΦΟ Αρμενοχωρίου.

 

 

Στη λαϊκή συνέλευση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης
Βοσκόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Δαυίδ Κωτσελίδης,
Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι του Αρμενοχωρίου.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Κοινότητας καλωσόρισε
τους παρευρισκόμενους και έδωσε τον λόγο στο κ. Δήμαρχο, ο οποίος με
είπε:
« Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στη σημερινή συνέλευση και σας
ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία. 

Αυτή τη στιγμή είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, αλλά και ιδιαίτερα λυπημένος. Είμαι χαρούμενος γιατί επαληθεύτηκαν αυτά που είπαμε, ότι δηλαδή μέσα σε δύο μήνες θα αδειάσουμε την αίθουσα από το Νομικό Πρόσωπο και θα κάνουμε λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσετε εσείς οι ίδιοι που θα δώσουμε την αίθουσα του ΚΕΦΟ και πως θα χρησιμοποιηθεί, κάτι το οποίο υλοποιούμε σήμερα.
Είχαμε υποσχεθεί επίσης, ότι θα κάνουμε και ορισμένα έργα στο Αρμενοχώρι άμεσης ανάγκης, όπως η γέφυρα, κάποια έργα στο ποτάμι, ασφαλτοστρώσεις, παρεμβάσεις στο γήπεδο. Κι όλα αυτά τα έργα γίνανε και γίνονται. Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο είμαι χαρούμενος, είναι γιατί επαληθευτήκαμε όταν λέγαμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έκαναν κινητοποιήσεις για την αίθουσα, ήταν υποκινούμενοι.
Γιατί είμαι λυπημένος; Για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Δεν περίμενα ανθρώπους, αντί ενδιαφέρονται για το χωριό τους, να υποκινούνται και να δημιουργούν προβλήματα και θέματα, χωρίς να υπάρχουν. Όταν είχαν έρθει στο Δημαρχείο, την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, τους είχα πει ότι σε δύο μήνες θα φύγει το Νομικό Πρόσωπο και ότι θα είναι στη διάθεση του χωριού η αίθουσα, συνέχισαν να κάνουν φασαρίες, να σπάνε πόρτες, να διώχνουν τους υπαλλήλους και άλλα πολλά. Μάλιστα, την ίδια περίοδο είχαν έρθει και δημοσιογράφοι με σκοπό να καλύψουν το γεγονός, ορισμένοι από τους οποίους σήμερα είναι απόντες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλους αυτούς δεν τους ενδιέφερε που θα δοθεί η αίθουσα.
Όλα αυτά έγιναν γιατί ήταν υποκινούμενοι από «κάποιους». Γιατί ο Βοσκόπουλος είναι Δήμαρχος και θα κάνει έργα, άρα πρέπει να του δημιουργήσουμε πρόβλημα.
Ως Νομάρχης, είχα ζητήσει από τον τότε Δήμαρχο Φλώρινας τον κ. Παπαναστασίου να μου επιτρέψει να κάνω τη γέφυρα του Αρμενοχωρίου, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων. Δυστυχώς, με έγγραφο του μου απάντησε ότι δε μου επιτρέπει να κάνω τη γέφυρα. Για το λόγο αυτό πριν τη λήξη της θητείας μου, είχα εξασφαλίσει όλα όσα απαιτούνταν για την κατασκευή της γέφυρας. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Δημάρχου, ξεκίνησα όλη την απαραίτητη διαδικασία για την κατασκευή της γέφυρας. Αυτή τη στιγμή, έχει ξηλωθεί η γέφυρα και γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος στα βάθρα που θα στηρίξουν τα γέφυρα και στο εργοτάξιο του αναδόχου κατασκευάζεται το μεταλλικό τμήμα.
Εκτός όμως, από τη γέφυρα είχαμε πει ότι θα κάνουμε και ασφαλτοστρώσεις στο Αρμενοχώρι και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, γίνεται η ασφαλτόστρωση προς την Πρώτη και ολοκληρώθηκε άλλη προς τον Παπαγιάννη, όπου βελτιώσαμε και το δρόμο σημαντικά. Μου έχει τεθεί η ανάγκη ασφαλτόστρωσης ενός ακόμη τμήματος το οποίο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε προγραμματίζοντας το, καθώς δεν έχουμε χρήματα. Δε σας κρύβω ότι τα χρήματα από τη ΣΑΤΑ για τα έργα ανέρχονται στο ποσό των 400.000,00€ για όλες τις Τοπικές Κοινότητες, που σημαίνει ότι δεν αντιστοιχούν ούτε 10.000,00€ ανά κοινότητα.
Ένα ακόμα έργο το οποίο ήταν απαραίτητο για το Αρμενοχώρι, είναι και η διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού, στην οποία τόσα χρόνια δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση και υπήρχαν ακόμα και προβλήματα πλημμυρών.
Ξεκινήσαμε και καθαρίσαμε το ποτάμι και εδώ και στο Μεσονήσι. Τέλος, προχωρήσαμε σε διάφορες επισκευές στο γήπεδο.
Μέχρι το τέλος της θητείας μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και άλλα σημαντικά έργα στην Κοινότητα σας.
Σήμερα ήρθα εδώ τηρώντας τις υποσχέσεις μου στο ακέραιο και δυστυχώς επαληθεύομαι για άλλη μια φορά για αυτά που είχαμε διαπιστώσει.
Επειδή λοιπόν, σήμερα δεν βλέπω τη συμμετοχή αυτών που αντιδρούσαν τόσο έντονα για την αίθουσα του ΚΕΦΟ, Πρόεδρε μου σου δίνω τα κλειδιά και εσύ και το Τοπικό Συμβούλιο θα αποφασίσετε για τη λειτουργία της αίθουσας».
Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας, στα οποία απάντησε ο κ. Δήμαρχος:
  • Για την κοπή των δέντρων που βρίσκονται μέσα στο ποτάμι, το οποίο γνωρίζει ο Δήμος μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου και η οποία θα γίνει μόλις εξασφαλίσει ο Δήμος τα χρήματα.
  • Για τον αναδασμό του Αρμενοχωρίου, ο κ. Βοσκόπουλος είπε ότι από τη θέση του Νομάρχη είχε προχωρήσει σημαντικά τον αναδασμό, αλλά καθώς υπήρχαν ενστάσεις σταμάτησε. Τώρα, αποτελεί πλέον αρμοδιότητα της Περιφέρειας και εκεί θα πρέπει να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι.
  • Για τις αποζημιώσεις των χωραφιών που απαλλοτριώθηκαν, για το δρόμο Φλώρινα- Νίκη, αρμόδια πλέον είναι ή η Περιφέρεια και αυτή θα μπορέσει να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις.
  • Για το κόστος του νερού, υπήρξε μείωση στην αξία του, αλλά όσες κοινότητες ανήκουν στη ΔΕΥΑΦ, έχουν μεγαλύτερο κόστος από ότι οι άλλες κοινότητες, γιατί η ΔΕΥΑΦ έχει άλλα κόστη και άλλες υποχρεώσεις. Το γεγονός ότι το Αρμενοχώρι εξυπηρετείται από τη ΔΕΥΑΦ, οφείλεται στον προηγούμενο Δήμαρχο, ο οποίος όταν έγινε ο Δήμος Φλώρινας Καπποδιστριακός, ενέταξε όλα τα χωριά του Δήμου Φλώρινας στη ΔΕΥΑΦ, αυξάνοντας το κόστος του νερού τους.
Η νέα Δημοτική Αρχή, όπως είχε δεσμευτεί και προεκλογικά δεν ενέταξε καμία τοπική κοινότητα στη ΔΕΥΑΦ, για να διατηρήσει χαμηλό το κόστος του νερού. Από εκεί και πέρα και ανάλογα με τα χρήματα τα οποία διαθέτει η ΔΕΥΑΦ, θα εξεταστεί εάν μπορεί με τη νέα χρονιά, να γίνει και επιπρόσθετη μείωση στους φόρους του νερού, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του τελικού τιμολογίου του.
  • Για τα τετραγωνικά που χρεώνονται στη Δ.Ε.Η.Α.Ε. , σε περίπτωση λάθους, θα πρέπει οι κάτοικοι με την άδεια του σπιτιού ή με το συμβόλαιο να απευθυνθούν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, για να υπάρξουν οι σχετικές διορθώσεις.
  • Για τα νεκροταφεία της περιοχής, δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση από το Δήμο, καθώς έχει υπάρξει καταγγελία από κατοίκους του ίδιου του χωριού για την ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου στο ίδιο μέρος με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον κανείς να κάνει τίποτα. Εκτός αυτού η ένταξη των νεκροταφείων στο Δήμο συνεπάγεται άμεσα την αύξηση κόστους ταφής».

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα