06.09.11-Δελτίο Τύπου (μύνημα Δημάρχου Φλώρινας)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

dimarxos_florinas.jpgΦέτος η σχολική χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις στον τομέα των υποδομών, αλλά και με προβλήματα σ’ ότι αφορά το νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε. Και για τη λύση τους θα χρειαστεί η συστράτευση και συνεργασία όλων μας.
Στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι υγεία, κουράγιο, υπομονή, επιτυχία και πραγμάτωση των στόχων, στα παιδιά μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κρίση του χρέους της χώρας μας. Όμως πρέπει να προχωρήσουμε βλέποντας μπροστά, για να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα.
Η διαμόρφωση των πολιτών του μέλλοντος, η προοπτική μιας χώρας, έχει να κάνει με τη νοοτροπία που αποκτά ο λαός μας, έχει να κάνει με την εκπαίδευση.
Γι’ αυτό και η αφετηρία μιας ευνομούμενης και προοδευτικής πολιτείας, η αναμόρφωση και η προοπτική ενός τόπου, η ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, βασικού συστατικού στοιχείου για την ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας, ο βαθμός του πολιτισμού μας, εξαρτάται από την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Για μας ως Δημοτική Αρχή, η δημιουργία ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας και μάθησης είναι πρώτη προτεραιότητα μας. Επενδύουμε στην παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το μέλλον του τόπου μας και της κοινωνίας μας.
Τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι και δικά μας προβλήματα, γι’ αυτό και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή επίλυσης τους, γιατί θέλουμε αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.
Σας εύχομαι υγεία και να είναι δημιουργική η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα