10.10.11-Δελτίο Τύπου(συμμετοχή Δημάρχου στο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Ι.Μητρόπολης)

Στο ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Ο κ. Δήμαρχος χαιρετίζοντας την εκδήλωση είπε:
«Ως πιστοί και ως πολίτες του Δήμου Φλώρινας, είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε σε μια Μητρόπολη ανησυχούσα, μια Μητρόπολη δημιουργούσα, μια Μητρόπολη που νοιάζεται για την πίστη και τα προβλήματα των πιστών της, των συμπατριωτών μας και του λαού γενικότερα.

 

Η κρίση αξιών της ζωής σήμερα, η οικονομική κρίση που χτύπησε κάθε οικογένεια, κυρίως στο Νομό μας, δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την καθημερινότητα του πολίτη.
Οι οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις από την οικονομική αφαίμαξη λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Τα βάρη καλείται να πληρώσει και πληρώνει πρώτα ο μεροκαματιάρης, ο μισθοσυντήρητος, ο συνταξιούχος, ο μικροεπαγγελματίας. Η κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στην ανεργία και τη φτώχεια. Τα 2/3 των συμπολιτών μας σε λίγο θα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν, βασικές τους υποχρεώσεις και να ζήσουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Κι ο πρώτος αποδέκτης όλων αυτών των δυσάρεστων, είναι ο παπάς του χωριού, ο παπάς της ενορίας μας. Σ’ αυτόν προστρέχουν για ηθική και οικονομική στήριξη. Να βοηθήσει μέσα από την κοινωνική δραστηριότητα της εκκλησίας. Πέρα λοιπόν από τα ποιμαντικά του καθήκοντα, ο παπάς, η εκκλησία, η Μητρόπολη συνολικά, καλείται να ασχοληθεί και με την καθημερινότητα των πιστών, με τα προβλήματα της κοινωνίας.
Ειδικά στις μέρες μας που η οικονομική κρίση οδηγεί καθημερινά οικογένειες στην φτώχεια και την εξαθλίωση, ο ρόλος αυτός της εκκλησίας γίνεται εντονότερος και το καθήκον για στήριξη επιτακτικότερο.
Συνεπώς, όσοι ισχυρίζονται ότι η εκκλησία δεν πρέπει να ασχοληθεί με την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της πλανώνται πλάνην οικτράν. Γιατί η εκκλησία μας είναι μια ζώσα εκκλησία και φυσικά δεν μπορεί να είναι απλός θεατής, να είναι απαθής των όσων συμβαίνουν στο ποίμνιο της.
Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας,
Γνωρίζουμε το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης σας, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση σας. Ξέρουμε ότι αυτό είναι σπουδαίο και σημαντικό, μέσα από πολύμορφες δράσεις σας. Έργο που λειτουργεί ανακουφιστικά στην τοπική μας κοινωνία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς δημοσιότητα. Το εισπράττουν όμως, οι ανήμποροι συμπολίτες μας και το μήνυμα αυτό φτάνει στ’ αυτιά όλων μας.
Βέβαια, η συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των ιερωμένων της Μητρόπολης μας στο σημερινό συνέδριο, δείχνει ότι και το ποιμαντικό σας έργο είναι σημαντικό.
Ως Δήμαρχος του Δήμου Φλώρινας, θα συνεχίσω την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μας και θα βρίσκομαι δίπλα σας, προκειμένου από κοινού να λύσουμε τα όποια προβλήματα που έχουν σχέση με τον Δήμο μας. Προβλήματα που είναι σε τελική ανάλυση και προβλήματα όλων των δημοτών μας.
Στους εισηγητές-επισκέπτες της πόλης μας, εύχομαι καλή διαμονή και στο συνέδριο σας καλή επιτυχία».

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα