10.10.11-Δελτίο Τύπου(συνάντηση Δημάρχου με μαθητές του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας)

Αντιπροσωπεία μαθητών και γονιών του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους τελούσε μέχρι και την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου, υπό κατάληψη, συναντήθηκε την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2011 με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο στο Δημαρχείο Φλώρινας.

 

Οι γονείς και οι μαθητές κατέθεσαν στον κ. Βοσκόπουλο το υπόμνημα με τα αιτήματα τους από τα οποία κάποια ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Φλώρινας και άλλα αποτελούν αρμοδιότητα άλλων φορέων.
Συγκεκριμένα, τα αιτήματα που κατατέθηκαν είναι:
• Πρόσληψη καθηγήτριας Ιταλικών, καθώς για τη φετινή χρονιά δεν έχει γίνει.
• Σωστή μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες.
• Διαβεβαίωση ότι δεν θα παγώσουν το χειμώνα και ότι θα υπάρχει σωστή θέρμανση.
• Τοποθέτηση σημάτων έξω από το σχολείο, ώστε οι οδηγοί να μην κινούνται με υπερβολικές ταχύτητες και να προειδοποιούνται έγκαιρα ότι κινούνται έξω από σχολικές μονάδες.
• Διόρθωση προαύλιου χώρου του σχολείου, ώστε να μην είναι επικίνδυνο για τους μαθητές.
• Συντήρηση σχολείου και γυμναστηρίου.
Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Σταυρίδη, είπε στα παιδιά και τους γονείς, ότι όσον αφορά τα αιτήματα τα οποία είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου, αφού συγκεντρωθούν όλα μαζί θα σταλούν από το Γραφείο του Δημάρχου στην αρμόδια Υπουργό, με κοινοποίηση στις σχολικές μονάδες, ώστε να υπάρξουν πολύπλευρες πιέσεις για την επίλυση τους.
Σχετικά με τα αιτήματα αρμοδιότητας του Δήμου ο κ. Βοσκόπουλος είπε:
Για τη συντήρηση των κτιρίων. Από τις βασικότερες προτεραιότητες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είναι να έχει ο Δήμος Φλώρινας σωστές και ασφαλείς κτιριακές υποδομές για τους μαθητές. Ακόμα και με τα λίγα κονδύλια τα οποία έχει ο Δήμος, θα προσπαθήσει να συντηρήσει όλες τις σχολικές μονάδες.
Για τη μεταφορά των μαθητών. Ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να είναι ασφαλής και χωρίς καθυστερήσεις. Από την 01 Ιανουαρίου 2012 που αναλαμβάνει ο Δήμος τη μεταφορά των μαθητών, τα όποια προβλήματα ανακύψουν, θα επιλυθούν άμεσα. Μέχρι τότε, η μεταφορά των μαθητών αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
Για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων. Στη συνεδρίαση των σχολικών επιτροπών που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, ζητήθηκε τα χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε κάθε σχολείο για την κάλυψη των αναγκών τους, να δοθούν κατά προτεραιότητα στη θέρμανση των μαθητών και έπειτα για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Πρέπει επίσης, να υπάρξει σωστός προγραμματισμός των κονδυλίων από τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να έχουν χρήματα για πετρέλαιο μέχρι και τον Μάιο. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος θα προσπαθήσει να αναλάβει όλες τις υπόλοιπες δαπάνες για την υλοποίηση εργασιών στις σχολικές μονάδες.
Στην επόμενη συνεδρίαση των σχολικών επιτροπών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί και θα αποφασιστούν τα κριτήρια με τα οποία θα γίνεται η κατανομή των κονδυλίων στις σχολικές μονάδες, γιατί πολλές έχουν συγχωνευθεί.

Για την σήμανση έξω από τα σχολεία. Θα τοποθετηθούν αυτοτροφοδοτούμενοι φωτεινοί σηματοδότες με ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκή οδική σήμανση), σε συνδυασμό με πινακίδες έξω από τις σχολικές μονάδες καθώς και άλλων απαραίτητων σημάτων, ώστε να ενημερώνονται οι οδηγοί και να μην κινδυνεύουν τα παιδιά.

Για την συντήρηση του σχολείου και γυμναστηρίου. Η συντήρηση του κτιρίου, του γυμναστηρίου και του αύλιου χώρου, θα προγραμματιστεί και θα γίνει σύντομα.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα