Με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Χατζηπαντελή και τον Αντιπρόεδρο αυτής κ. Πέτρο Πατιά, συναντήθηκαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Διοικούσα Επιτροπή για την κατάρτιση του νέου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας. Στη μεταξύ τους συνάντηση, αναφέρθηκαν στα θέματα – προβλήματα τα οποία απασχολούν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Φλώρινας.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων κτιρίων και στην κατασκευή νέων. Η κατασκευή νέων κτιρίων, έχει παγώσει στη φάση αυτή γιατί γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα κτίρια, με οικοδομικές άδειες. Μετά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα ξεκινήσει και η Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας, ώστε να είναι καθόλα νόμιμη. 

Για το κτίριο της Αγίας Όλγας το οποίο έχει παραχωρήσει ο Σύλλογος των Ελληνικών Γραμμάτων στο Πανεπιστήμιο για 25 χρόνια, απαιτείται το ποσό των 2.000.000,00€ για τη συντήρηση του, το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό. Η εξεύρεση του ποσού αυτού, δεν μπορεί στη συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική συγκυρία να γίνει από εθνικούς πόρους, γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ 5, το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα. Παρόλα αυτά, υπάρχει πρόβλημα με τον χρόνο παραχώρησης του κτιρίου, γιατί τα 25 χρόνια δεν επαρκούν για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό, γίνονται συζητήσεις με το Σύλλογο, ώστε να παραχωρηθεί το κτίριο για περισσότερα χρόνια.

Το συμπέρασμα το οποίο προέκυψε από τη συνάντηση, είναι ότι δε θα υπάρξει κατάργηση ή συρρίκνωση σχολών, κάτι το οποίο ανέφεραν ότι δε θα δεχθούν σε καμία περίπτωση ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας, ευχαρίστησαν τον κ. Βοσκόπουλο και τον κ. Αντωνιάδη για την έως τώρα συνδρομή τους στη λειτουργία του Πανεπιστημίου και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη Φλώρινα, για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Σχολών της Φλώρινας.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα