14.11.11-Δελτίο Τύπου (υπογραφή σύμβασης για κατασκευή μεταλλικής γέφυρας Αρμενοχωρίου

Η σύμβαση για το έργο «Μεταλλική Γέφυρα Αρμενοχωρίου», υπογράφηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 στο Δημαρχείο Φλώρινας, από τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο και τον ανάδοχο του έργου κ. Γιώργο Μαρκογιαννάκη.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 190.475,20 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει την αποξήλωση της ήδη υπάρχουσας μεταλλικής γέφυρας και την κατασκευή νέας, συνολικού μήκους 43 μέτρων και καθαρού πλάτους 4 μέτρων.
Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου είναι 80 μέρες, ο οποίος ξεκινάει από σήμερα.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Δήμαρχος δήλωσε:

 

«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση κατασκευής της γέφυρας του Αρμενοχωρίου. Ένα έργο σημαντικό, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής και ειδικότερα των Τοπικών Κοινοτήτων Αμμοχωρίου, Μεσονησίου και Αρμενοχωρίου, αλλά και οι οδηγοί των λεωφορείων που κάνουν τη μεταφορά των μαθητών θα απαλλαγούν από την ταλαιπωρία που υφίστανται μέχρι σήμερα.
Το έργο αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, τις οποίες τηρούμε. Και αντιμετωπίζουμε άμεσα όλα τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν στο Δήμο μας.
Η αποξήλωση της γέφυρας θα ξεκινήσει περίπου το τέλος της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Σε διάστημα 80 ημερών, όπως προβλέπετε και από τη σύμβαση που υπογράψαμε, θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της.
Το μόνο πρόβλημα το οποίο μπορεί να προκύψει για την τελική ολοκλήρωση της είναι η ασφαλτόστρωση, καθώς βρισκόμαστε μέσα στο χειμώνα. Εάν κατά το διάστημα που θα ολοκληρωθεί ο μεταλλικός σκελετός είναι ανοιχτά τα εργοτάξια ασφαλτόστρωσης θα προχωρήσουμε άμεσα και στην ασφαλτόστρωση. Ειδάλλως, αυτό θα γίνει τους πρώτους μήνες της άνοιξης, τότε που ανοίγουν τα εργοτάξια.
Η υπάρχουσα γέφυρα είναι παλιά και επειδή δεν είχε συντηρηθεί ποτέ, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Για το λόγο αυτό θα μεταφερθεί και θα αποθηκευτεί σε χώρους του Δήμου ή θα τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο ως μνημείο».

Ο ανάδοχος του έργου δήλωσε:
«Θα ήθελα να τονίσω ότι θα τηρήσουμε όσο το δυνατόν το χρονοδιάγραμμα, αν και βρισκόμαστε σε μια περίοδο κοντά στον χειμώνα. Πιστεύω ότι εάν και ο Δήμος τηρήσει τη χρηματοδότηση του έργου, θα τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό το έργο».
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπάρχουν χρήματα για το έργο, ο κ. Βοσκόπουλος απάντησε ότι υπάρχουν τα χρήματα και από τον Τοπικό Πόρο, αφού ως Νομάρχης είχε εντάξει το έργο και στον Τοπικό Πόρο με το ποσό των 350.000,00€ και από τη ΣΑΤΑ και από ίδιους πόρους. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη ροή της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρμενοχωρίου Κοτσελίδης Δαυίδ είπε:
«Θα ήθελα εκ μέρους των κατοίκων του Αρμενοχωρίου να σε ευχαριστήσω για αυτό το μεγάλο και σημαντικό έργο για την Κοινότητα μας».
Ο Δήμαρχος Φλώρινας, ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο για την έως τώρα στήριξη του στο έργο του και του επεσήμανε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο Αρμενοχώρι, προκειμένου οι κάτοικοι να αποφασίσουν για το που θα διατεθεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αφού το Νομικό Πρόσωπο μετακόμισε, όπως είχαμε δεσμευτεί αρχικά.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα