20.06.11-Δελτίο Τύπου (ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών δεν προσφέρεται για μεγάλα λόγια, αλλά για περισυλλογή και αυτοκριτική πάνω στις αιτίες ενός προβλήματος της νεολαίας μας, του πιο ζωντανού και δυναμικού κομματιού της κοινωνίας μας.
Οι κοινωνικές και οικονομικές αιτίες του προβλήματος, όπως η ανεργία, η κρίση αξιών και αρχών, ο αποπροσανατολισμός, η έλλειψη σωστών προτύπων αποτελούν τις σοβαρότερες αιτίες, μέσα από τις οποίες οδηγείται η νεολαία μας στο φόβο, την απελπισία, την απομόνωση, τη μοναξιά και τελικά στα ναρκωτικά.
Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών δεν μπορεί παρά να είναι καθημερινός και διαρκής με την ενεργοποίηση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Γιατί το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων μας. Η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων της τοξικοεξάρτησης οδηγεί αναπόφευκτα στην ανατροπή των αιτιών που τα παράγουν και τα αναπαράγουν. Και η ουσιαστική αντιμετώπιση πολλών κοινωνικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι, είναι η υιοθέτηση ενός άλλου τρόπου ζωής, ο συλλογικός αγώνας, η οργανωμένη αντίσταση. Χρειαζόμαστε μια πολιτική που να θέλει τους νέους να θεραπεύονται.
Η αντιμετώπισή τους, εκτός από τις μονάδες απεξάρτησης, χρειάζεται τη συνεργασία όλων, την ενίσχυση της ενημέρωσης και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, που διακινεί τις ναρκωτικές ουσίες.
Είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού πλαισίου στη Φλώρινα και τη Δυτική Μακεδονία, με ολοκληρωμένο πλάνο δράσης, με κύριους άξονες την πρόληψη, την αντιμετώπιση των χρηστών ως ασθενών, την παροχή προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, την αξιοποίηση προσώπων που προβάλλουν σωστά πρότυπα.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα