Το δρόμο προς το Τοπικό Διαμέρισμα Αχλάδας, έκλεισαν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και οι κάτοικοι της Αχλάδας. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων τους με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο της Μελίτης.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, παρευρέθηκε στη διαμαρτυρία των κατοίκων δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων. Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Το Υπουργείο Παιδείας πήρε μια άδικη απόφαση για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, χωρίς ποτέ να ζητήσει τη γνώμη του Δήμου και της τοπικής Κοινωνίας. Έτσι και με το σκεπτικό αυτό, προέβη σε μια απόφαση που αδικεί τα παιδιά της περιοχής μας.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Αχλάδας, τα οποία συγχωνεύονται με τα αντίστοιχα της Μελίτης. Πώς είναι δυνατό να ζητάμε από τα παιδιά μας να κινούνται καθημερινά σε δρόμους όπου κινούνται πάνω από 700 φορτηγά σε ημερήσια βάση και τα οποία μεταφέρουν λιγνίτη στον ΑΗΣ Μελίτης; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια αυτών των παιδιών;
Εμείς, ως Δήμος Φλώρινας, είμαστε στο πλευρό των κατοίκων του Τ.Δ. Αχλάδας και θα σεβαστούμε την όποια απόφαση και αν λάβουν, για το καλό των παιδιών τους».

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα