Διήμερο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Αθήνα 2004”

Διήμερο εκδηλώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Αθήνα 2004”, πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Ιουλίου από τον Δήμο Φλώρινας, την Π.Ε. Φλώρινας και τον ΠΑΣ Πήγασος Φλώρινας.
Την πρώτη μέρα, Σάββατο 20 Ιουλίου, έγινε επίδειξη ολυμπιακών αθλημάτων (αγώνας ταχύτητας, τοξοβολία, πάλη και ξιφασκία) για μικρούς και μεγάλους στο ΔΑΚ Φλώρινας, παρουσία των Ολυμπιονικών Βούλας Πατουλίδου, Απόστολου Τασκούδη και Φωτεινής Βαβάτση.
Τη δεύτερη μέρα, Κυριακή 21 Ιουλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, έλαβε χώρα ημερίδα με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου Φλωρινιώτη Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Τaekwondo το 2004 και το 2008.
Η σύζυγος του, κα Δώρα Τσαμπάζη, έλαβε αναμνηστική τιμητική πλακέτα για την συνολική προσφορά του Αλέξανδρου στον αθλητισμό και για τα μαθήματα ζωής που παρέδωσε σε όλους μας.
Τιμήθηκε επίσης η Φλωρινιώτισσα κα Βούλα Πατουλίδου, χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 στα 100 μέτρα με εμπόδια και πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης για τη χώρα μας.
Τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες μοιράστηκαν οι Απόστολος Τασκούδης, ταμίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Ολυμπιονίκης στην πάλη και Φωτεινή Βαβάτση, Ολυμπιονίκης στην τοξοβολία.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές Φλώρινας κ.κ. Σταύρος Παπασωτηρίου και Πέτη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Γιώργος Στεργίου, εκπρόσωπος του Διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης, μετά τη βράβευση της Βούλας Πατουλίδου ανέφερε: “Με ιδιαίτερη χαρά συνδιοργανώσαμε τη σημερινή εκδήλωση προς τιμήν υπεραθλητών, που δεν διακρίθηκαν μόνο για τις αθλητικές τους επιδόσεις, αλλά κυρίως για το ήθος τους. Ο αθλητισμός εμπεριέχει όλες τις αξίες μιας υγιούς κοινωνίας, αναπτύσσει τον άνθρωπο, τον ολοκληρώνει, αλλά κυρίως τονίζει την προσπάθειά του να ξεπεράσει τον εαυτό του, αναδεικνύοντας τις σωματικές και πνευματικές του δυνατότητες, με στόχο βέβαια τη νίκη, αλλά αυτό που μένει είναι η προσπάθεια και το αποτέλεσμα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μετέπειτα δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στην κοινωνία.
Γι’ αυτό και εμείς ως Δήμος, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές μας – άλλωστε η Φλώρινα “παράγει” αθλητές που διακρίνονται σε διεθνές, σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, ακόμα και σε Ολυμπιάδες – ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των νέων παιδιών, αυτών που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά σας”.

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα