Η Τέχνη συναντά και αλλάζει την καθημερινότητα στην πόλη της Φλώρινας.
Η καλλιτεχνική ομάδα εθελοντών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με ιδρύτρια εμπνεύστρια και επιμελήτρια την εικαστική καλλιτέχνις Χρύσα Μπαρζόκα, έρχεται προσκεκλημένη του Δήμου στη Φλώρινα, συνοδευόμενη από δεκάδες καλλιτέχνες της ομάδας.
Με την εικαστική δράση “Στάση Ζωής”, έργα καλλιτεχνών εγνωσμένης αξίας, μεταξύ αυτών και της συμπατριώτισσας μας κας Βιολέτας Γαζέα -Σαλβαρίνα, τοποθετούνται και κοσμούν στάσεις αστικών λεωφορείων της πόλης.
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται έξι μικρές γκαλερί σε δημόσια θέα, γεγονός που αναβαθμίζει την αισθητική του χώρου και φέρνει την Τέχνη δίπλα στον κάθε πολίτη.
Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τα πρωτότυπα έργα των καλλιτεχνών και άλλες δημιουργίες τους, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00′, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας και θα την παρουσιάσει ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας Τέχνης κ. Μάνος Στεφανίδης.
Με πρωτοβουλία του Δήμου Φλώρινας και με τη σύμφωνη γνώμη της καλλιτεχνικής ομάδας ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ, κάποιοι δημιουργοί θα εκθέσουν έργα προς πώληση και τα έσοδα θα διατεθούν στην Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας για την ενίσχυση των συσσιτίων που διατίθενται σε άπορες οικογένειες της Φλώρινας.

Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης "Στάση Ζωής

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα