Ξεκίνησαν οι ανθοφυτεύσεις σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Φλώρινας

Ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες οι ανθοφυτεύσεις σε κεντρικά και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, από το αρμόδιο τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Φλώρινας.
Ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση των φυτεύσεων γίνεται με προφανή στόχο την αισθητική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, με σταθερό γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής των λουλουδιών και με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των συνδημοτών μας.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις καλλωπισμού και φυτεύσεις λουλουδιών:

  • Στον πεζόδρομο της Φλώρινας
  • Στην κεντρική πλατεία της πόλης
  • Κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, από τη γέφυρα του “Αριστοτέλη” έως και τη γέφυρα των δημοτικών σχολείων, όπου και τοποθετήθηκε νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος
  • Στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου
  • Στον κόμβο της οδού Στεφάνου Δραγούμη
  • Στους χώρους του πρώην Ζωολογικού Κήπου

Επίσης, ξεκίνησε και η διάθεση 2.500 ριζών λουλουδιών σε κοινότητες του Δήμου Φλώρινας, βάσει των αιτήσεων που κατέθεσαν οι πρόεδροι τους.
Οι φυτεύσεις λουλουδιών θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε όσον το δυνατόν περισσότερα σημεία του Δήμου Φλώρινας.
Επιπρόσθετα, με «εργαλείο» το πιλοτικό πρόγραμμα υιοθεσίας δημοσίων χώρων πρασίνου, που θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και θα φυτευτούν λουλούδια σε πολλά σημεία του Δήμου μας.
Τα λουλούδια δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από τον στοιχειώδη σεβασμό, ελάχιστη φροντίδα και λίγο νεράκι, όπου δεν υφίσταται αυτόματο σύστημα ποτίσματος.
Είμαστε βέβαιοι ότι στην προσπάθεια για την αισθητική αναβάθμιση του Δήμου μας, θα έχουμε ισχυρούς συμμάχους και θεματοφύλακες της αισθητικής τους συνδημότες μας.

Η ομορφιά γύρω μας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα