03.07.2014 – Συνέντευξη τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών

03072014 3

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 στο γραφείο του Δημάρχου Φλώρινας, ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Η συνέντευξη τύπου δόθηκε ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Ανδρών- Γυναικών, Νέων Ανδρών- Νέων Γυναικών, Εφήβων- Νεανίδων και Παίδων- Κορασίδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα από την Πέμπτη 03 Ιουλίου έως και την Κυριακή 06 Ιουλίου 2014, στο ΔΑΚ Φλώρινας (κλειστό γυμναστήριο).

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος κατά τη συνέντευξη είπε:
«Καλησπέρα, καλώς ήρθατε σήμερα στη Φλώρινα, κ. Πύρρο Δήμα, με όλη την ομάδα σας και όλους τους αθλητές της άρσης βαρών, στη συνδιοργάνωση που κάνουμε με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μια συνδιοργάνωση που γίνεται ειδικά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της άρσης βαρών. Φέτος η συνδιοργάνωση είναι πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη, διότι η τωρινή περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες αθλητών. Ως Δήμος έχουμε αναλάβει κάποια από τα έξοδα της διοργάνωσης αυτής και πιστεύουμε ότι έχουμε καταβάλλει τα μέγιστα για την επιτυχία της αλλά και ότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία και γενικότερα στην προβολή και στη διαφήμιση του τόπου μας. Με όλες αυτές τις αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις προσπαθούμε να προσελκύσουμε κόσμο από όλη την Ελλάδα να επισκεφθεί την πόλη μας, τον Δήμο μας, τον νομό μας. Γιατί η Φλώρινα έχει να προσφέρει πάρα πολλά σε όλους τους Έλληνες, έχει να προσφέρει θέματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, την τέχνη αλλά και το φυσικό τοπίο. Σας καλωσορίζω, κ. Δήμα, στην όμορφη πόλη μας και εύχομαι να περάσετε ωραία και καλή επιτυχία στη διοργάνωσή σας».

 

 

 

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Δημήτρης Ηλιάδης είπε:
«Εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω την ομοσπονδία άρσης βαρών και κυρίως τον πρόεδρο, τον εκπρόσωπό της με το επιτελείο του και να πω ότι χαίρομαι που για άλλη μια φορά επιλέγει τον νομό μας, τη Φλώρινά μας. Πιστεύω πως μπορούμε μέσα από συνεργασίες, όπως πολύ σωστά είπε και ο κ. Δήμαρχος, να διοργανώσουμε και αγώνες πανελλήνιου χαρακτήρα. Νομίζω ότι έχουμε δώσει εξετάσεις και πήγαμε καλά. Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και μάλιστα πιάνουμε από τα μαλλιά αυτή την ευκαιρία, γιατί πολύ σωστά και πάλι είπε ο κ. Δήμαρχος ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία όλους αυτούς τους αθλητές, τους παράγοντες να τους κάνουμε πρεσβευτές μας για τη διαφήμιση του νομού μας, της πόλης μας. Και νομίζουμε ότι προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό σε όλο τον νομό και σε όλους τους πολίτες. Και εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια με τις οικονομικές δυνάμεις που έχουμε, ωστόσο όμως πιστεύω πως η ηθική συμπαράσταση που δείχνουμε απέναντι στην ομοσπονδία, η καλή συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα-πιστεύω και στο υπόλοιπο τριήμερο- είναι ο κυριότερος παράγοντας. Εγώ καλωσορίζω και πάλι όλους τους αθλητές, όλους τους παράγοντες, εύχομαι ένα καλό τριήμερο, καλά αποτελέσματα και πάνω από όλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την επιλογή του νομού μας για τη διεξαγωγή αυτού του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Καλώς ορίσατε, κύριε Δήμα, εύχομαι και σε άλλες τέτοιες επιτυχίες, το τιμόνι της ομοσπονδίας είναι στιβαρό, το κρατάτε καλά, καλή δύναμη και να πάρετε τα καλύτερα από τον νομό μας και να τα πάτε στον τόπο σας».

03072014 1

Ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρος Δήμας:
«Να σας ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου. Η συνδιοργάνωση με τον Δήμο και την Περιφέρεια είναι η δεύτερη που κάνουμε, αλλά αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερης εμβέλειας για την άρση βαρών, αφού συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες αθλητών. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι 350 αθλητές, οι καλύτεροι από όλη την Ελλάδα και μετά από αυτό το πρωτάθλημα θα βγουν και οι εθνικές ομάδες, γιατί έχουμε στο πρόγραμμά μας το παγκόσμιο και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω και το Δήμαρχο και τον κ. Ηλιάδη για τη συμπαράστασή τους και τη συνέχιση της καλής συνεργασίας μας στο μέλλον, όπως και τώρα. Αυτό που εύχομαι και θέλω να κάνω στο Δήμο Φλώρινας είναι ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Αυτός είναι ο στόχος της ομοσπονδίας. Έχει τις υψηλές προδιαγραφές η περιοχή για τη διεξαγωγή τέτοιων αγώνων. Ως μέλος του Δ.Σ. της παγκόσμιας ομοσπονδίας έχουμε στη σκέψη μας την πραγματοποίηση τέτοιων διοργανώσεων στην Ελλάδα. Η ομοσπονδία είχε πολλά χρέη αυτά τα χρόνια γι’ αυτό και γίνεται ενιαίο το πρωτάθλημα. Φέτος πιστεύω ότι βγαίνουμε από αυτό το οικονομικό πρόβλημα και το 2015 θα είναι καλύτερο για εμάς για να στηρίξουμε περισσότερα παιδιά και να βγάλουμε αθλητές υψηλού επιπέδου. Πέρυσι πήραμε 15 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις. Είμαι ευχαριστημένος που ακόμα και με τα λίγα πετύχαμε πάρα πολλά, αλλά πιστεύω ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εμάς. Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου για τη στήριξη και τη βοήθεια όλο αυτό το διάστημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους κύριους χορηγούς μας τη ΔΕΗ και την COSMOTE, καθώς και την εταιρία ΤΕΡΝΑ. Η συμπαράστασή τους είναι πολύ μεγάλη και έχουν βοηθήσει την ομοσπονδία οπότε χρειαζόταν».

03072014 4

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα