06.03.2014 – Μήνυμα Δημάρχου Φλώρινας για την παγκόσμια ημέρα Γυναίκας

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

dimarxos florinasΕίναι γεγονός πως οι γυναίκες μέσα από τις οργανώσεις τους τόσο στην Ευρώπη αλλά κυρίως στη χώρα μας και με καθημερινούς αγώνες, πετύχανε πολλά για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, την οικογένεια, την οικονομία, την πολιτική.
Η παγκόσμια ημέρα Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, συμβολίζει τις κατακτήσεις για όλες τις γυναίκες του κόσμου αλλά και τις προσπάθειες για ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών, για αλλαγή σε στάσεις ζωής και νοοτροπίας, σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών έχει να κάνει με το πόσο ενεργό ρόλο έχει σ’ αυτήν η γυναίκα.
Παρά τις σημαντικές προόδους που έχουν γίνει, χρειάζεται να γίνουν κι άλλα πολλά για ίσες ευκαιρίες, για αξιοπρέπεια, για κοινωνική πρόοδο.
Γι’ αυτό η μέρα αυτή στη χώρα μας είναι μέρα περίσκεψης και καθημερινού αγώνα από όλους μας, για παραπέρα δεσμεύσεις ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, της ενδοοικογενειακής βίας, για μείωση της γυναικείας ανεργίας, για ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων.
Και αυτή η προσπάθεια είναι υποχρέωση όλων μας, ως άτομα και ως σύνολο.
Να εφαρμόσουμε εκείνες τις πολιτικές που θα στηρίξουν τη μάνα, το γονιό, την οικογένεια, που θα απαντούν στις αξιώσεις της κοινωνίας, επανασυνθέτοντας τον διαταραγμένο κοινωνικό ιστό από την οικονομική κρίση και την ανεργία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα