12.05.2014 – Υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, η σύμβαση για την προμήθεια «Κοινόχρηστα Ποδήλατα Δήμου Φλώρινας» (Foto+Video)

12052014 3

Υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, η σύμβαση για την προμήθεια «Κοινόχρηστα Ποδήλατα Δήμου Φλώρινας» μεταξύ του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη και του εκπροσώπου της ένωσης εταιριών «CYCLOPOLIS Ε.Π.Ε.-AMCO Α.Β.Ε.Ε.», κ. Σιακαντάρη Χαράλαμπου.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Μακεδονία-Θράκη 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.
Το έργο-εγκεκριμένου προϋπολογισμού μετά την έκπτωση 276.848,40€-αφορά στην προμήθεια συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων εντός των ορίων του Δήμου Φλώρινας, και περιλαμβάνει οχτώ (8) σταθμούς, 90 ποδήλατα και 128 θέσεις στάθμευσης (16 ανά σταθμό) με ειδικές κατασκευές για εξωτερικό χώρο.
Τα οφέλη του συγκεκριμένου έργου στοχεύουν στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, στη βελτίωση του περιβάλλοντος, στην αύξηση της απασχόλησης, στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στη μείωση ενδοαστικών ανισοτήτων.
Ο κ. Δήμαρχος μετά την υπογραφή της σύμβασης είπε:
«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε και να υπογράψουμε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για τα «Κοινόχρηστα Ποδήλατα του Δήμου Φλώρινας. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έχει προϋπολογισμό περίπου 325.000,00€ και μετά την έκπτωση θα κατασκευαστεί με 277.000,00€ περίπου. Είναι ένα έργο χρήσιμο για την πόλη μας, ένα έργο σύγχρονο και όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα. Έτσι και εμείς, επειδή είμαστε μια πόλη που έχει αρκετούς φοιτητές και υπάρχει ενδιαφέρον και από τους ίδιους αλλά και από κατοίκους της πόλης αυτής, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο έργο αυτό. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τους συμπολίτες μας το συγκεκριμένο έργο προς την εύκολη μετακίνησή τους μέσα στην πόλη, αλλά θα βοηθηθεί και το περιβάλλον μέσω της συχνής μετακίνησης με ποδήλατα. Επίσης, ο κόσμος θα προσανατολιστεί προς τη χρήση του ποδήλατου και θα αφήσει τα αυτοκίνητα στο περιθώριο. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει αποσυμφόρηση της ατμόσφαιρας από τους ρύπους των αυτοκινήτων. Τα ποδήλατα που θα χρησιμοποιηθούν είναι 90 και οι σταθμοί στην πόλη 8. Περισσότερα, όμως θα μας πει ο ανάδοχος που έχει πάρει το έργο. Ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας και τον ανάδοχο και ευχόμαστε με το καλό να ολοκληρωθεί το έργο και να έχει καλές δουλειές».

 

 

 

 12052014 5
Με τη σειρά του ο ανάδοχος της εταιρίας δήλωσε:
«Ευχαριστώ πολύ και εσείς να έχετε καλή τύχη σε ό, τι σχεδιάζετε για το Δήμο. Το έργο της Φλώρινας αναμένεται να είναι αυτό με το πιο εκτεταμένο δίκτυο σταθμών στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι σταθμοί σε πόλη είναι 7. Εμείς έχουμε προβλέψει 8 για τη Φλώρινα και αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί το δημόσιο ποδήλατο να παίξει το ρόλο της δημόσιας συγκοινωνίας, του μέσου μαζικής μεταφοράς. Αυτή είναι μία πό τις ενδείξεις ότι θα πετύχει το έργο και θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας γι’ αυτό και να έχει την αποδοχή που του αξίζει. Από την άλλη η πόλη έχει μία ευρεία σπουδαστική κοινότητα, δε φαίνεται να υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις σε επίπεδο δημόσιου μέσου. Και επίσης, είναι ένα έργο που αναμένουμε να έχει και οικονομικό αντίκτυπο καθώς θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας για τη συντήρηση του συστήματος των ποδηλάτων. Πρόκειται για φθηνή χρήση μεταφορικού μέσου, με αποτέλεσμα τη μείωση ενδοαστικών ανισοτήτων και αύξηση της εμπορικής κίνησης στους χώρους που υπάρχουν οι σταθμοί. Εκτός, λοιπόν, από τις θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία έχουμε και οικονομικές. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία να εντάξετε το έργο στο ΕΣΠΑ. Ελπίζουμε ότι τον Αύγουστο τα ποδήλατα θα είναι στο δρόμο και θα τα δοκιμάζουμε».

12052014 1

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα