19.08.2014 – Επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2014 του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

19082014 1

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2014 του Δήμου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, η διάρκεια των οποίων θα είναι εφτά ημέρες μέχρι και την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014.
Συγκεκριμένα, χθες οι Φλωρινιώτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, τους κανταδώρους Γ’ Η-Λικίου οι οποίοι με το δικό τους τρόπο, μας ταξίδεψαν σε ρομαντικές εποχές, ενώ στο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου ακολούθησαν χορευτικά συγκροτήματα από το Αρμενοχώρι, τη Βεύη, το Μεσοχώρι και τη Μ.Κ.Ο. Πελαγονία- Χορευτικός Όμιλος Κεσίδη.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Χήρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πρεσπών κ. Πασχαλίδης και εκπρόσωποι φορέων.
Κατά την επίσημη έναρξη, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο χαιρετισμό του είπε:
«Πιστοί στην αμοιβαία υπόσχεση μας, βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί σε μια ξεχωριστή βραδιά για τη Φλώρινα και τους πολίτες της. Για μια βδομάδα θα ζήσουμε ό,τι ξεχωριστό πολιτιστικά έχει να παρουσιάσει ο Δήμος μας, στα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2014».
Αξίζει να επισημάνω ότι η οικονομική στενότητα δεν μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις Δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας όπως θα θέλαμε και περιοριζόμαστε αναγκαστικά μόνο στην πόλη της Φλώρινας. είμαστε όμως παρόντες στις τοπικές τους γιορτές τις οποίες στηρίζουμε.

 

Έχουμε μια βδομάδα, πλούσια σε εκδηλώσεις, που στηρίζονται στο ντόπιο δυναμικό και στην εθελοντική προσφορά, η οποία πρέπει να ομολογήσω ότι είναι συγκινητική. Το εθελοντικό κίνημα κάνει έντονη την παρουσία του και στα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2014».

 

 

 

Το ποτάμι μας, ο δικός μας Σακουλέβας, η μαγευτική αυτή περιοχή, που αποτελεί την ταυτότητα της πόλης και του Δήμου μας, που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, είναι και πάλι στο επίκεντρο των εκδηλώσεων μας.
Με τα έργα που εκτελέσαμε, εκτελούμε και προγραμματίσαμε σε όλο το μήκος της παραποτάμιας περιοχής, δένει αρμονικά ο πολιτισμός με το περιβάλλον, γιατί εμείς οι Φλωρινιώτες, θέλουμε να αναδείξουμε τη Φλώρινα, το ιστορικό μας κέντρο, τη μοναδικότητα της περιοχής του Σακουλέβα, τον λόφο του Αγ. Παντελεήμονα, τον αρχαιολογικό χώρο, ό, τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η πόλη μας. κι αυτό το θέλω όλων μας βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.
Οι εκδηλώσεις μας εξακτινώνονται σε όλο σχεδόν τον οικιστικό ιστό, ώστε όλες οι γειτονιές να συμμετέχουν στα πολιτιστικά δρώμενα.
Στόχος των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2014» του Δήμου μας, είναι να συμμετέχουν ενεργά οι επισκέπτες σ’ αυτές και όχι να παραμένουν απλοί θεατές. Κι αυτό θα το δείτε κατά μήκος του ποταμού, σ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε και φέτος, γιατί υπάρχει η αγάπη και η συμμετοχή σας, γιατί έχουμε όραμα, σχέδιο και απόφαση να πάμε ψηλότερα ολόκληρο τον Δήμο μας.
Φίλες και φίλοι,

19082014 2
Όλα αυτά που θα δείτε στη διάρκεια των εκδηλώσεων είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συνεργασία της Δημοτικής μας Αρχής με φορείς και πολίτες σε νέα βάση, χωρίς στεγανά και προτιμήσεις, μακριά από μίζερες αντιλήψεις που σκοτώνουν τη συλλογική προσπάθεια. Βέβαια, το καινούργιο δημιουργεί φόβους και κάποιες αντιδράσεις. Όμως προχωράμε μπροστά. Η ζεστασιά με την οποία αγκαλιάζετε τις εκδηλώσεις διασφαλίζει την επιτυχία τους και αποτελεί την εγγύηση ότι πάντα θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

19082014 3
Ανταποκρινόμενοι στην αγάπη σας, φέτος θα έχουμε μια ξεχωριστή εκδήλωση, διαφορετική από τις άλλες. Είναι η βραδιά Τσιτσάνη, 30 χρόνια από το θάνατο του, με την εξαιρετική παρουσίαση έργων του μεγάλου μας λαϊκού δημιουργού, από την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης».
Εύχομαι σε όλους και όλες να περάσετε μια ευχάριστη βδομάδα μαζί μας, εδώ στις εκδηλώσεις “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2014″».

19082014 519082014 6

19082014 7

19082014 8

19082014 10

19082014 11

19082014 12

 

Το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
16:00, Γήπεδο τένις- Άγιος Νικόλαος
Ανοιχτό Τουρνουά Τένις Ανδρών- Γυναικών, από το Τμήμα Αντισφαίρισης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

  • 18:00-21:00, ΔΑΚ Φλώρινας

Δημιουργική Αθλητική Εβδομάδα, από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Φλώρινας «ΠΗΓΑΣΟΣ»

  • 20:30, 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας

Χορευτικά:
Σύλλογος Γυναικών ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Καλλινίκης «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ»
Αθλητικός, Μορφωτικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΑΣ» Αχλάδας
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Σιταριάς

  • 22:00, 1ο-2ο Δ.Σ. Φλώρινας

Θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη σε Ανασχηματισμό», από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

  • 16:00, Γήπεδο τένις- Άγιος Νικόλαος

Ανοιχτό Τουρνουά Τένις Ανδρών- Γυναικών, από το Τμήμα Αντισφαίρισης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

  • 18:00-21:00, ΔΑΚ Φλώρινας

Δημιουργική Αθλητική Εβδομάδα, από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Φλώρινας «ΠΗΓΑΣΟΣ»
Θα εμφανιστούν και θα συμμετάσχουν οι:
1. Ηλίας Σολάκης, παλαίμαχος Φλωρινιώτης ποδοσφαιριστής.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε στις εξής ομάδες:
• Ξεκίνησε από τον ΠΑΣ Φλώρινας
• ΑΕΚ – Παναχαϊκή – Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (Α’ Εθνική)
• ΠΑΣ Γιάννενα – Δόξα Δράμας (Β’ Εθνική)
• ΑΠΟΕΛ (Α’ Εθνική Κύπρου)

2. Ιάσωνας Ιωαννίδης , Φλωρινιώτης αθλητής της ΓΕΦ ,Πρωταθλητής Ελλάδος στα 5000μ, τελειόφοιτος ΤΕΦΑΑ.
3. Νικολέτα Λαδά , Βαλκανιονίκης στο Βάδην ,πρώην αθλήτρια της ΓΕΦ και του Ηρακλή Θεσς/νίκης ,καθηγήτρια φυσικής αγωγής
4. Νίκος Πετρόπουλος , προπονητής ποδοσφαίρου ,εργάζεται στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, καθηγητής φυσικής αγωγής.
19:30, 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας
Παρουσίαση προγράμματος χορευτικής γυμναστικής του ΠΑΣ Φλώρινας. Υπεύθυνη: Θεοχαροπούλου Βασιλική

  • 20:30, 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας

Παρουσίαση προγράμματος Ρυθμικής Γυμναστικής- Υπεύθυνη: Γεωργία Ιορδάνου

  • 21:30, 1ο-2ο Δ.Σ. Φλώρινας

Μουσική βραδιά, αφιερωμένη στο Βασίλη Τσιτσάνη

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα