26.08.2014 – Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φλώρινας, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων, καθώς και πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως πατέρα Ιουστίνο Μπαρδάκα.
Το θρησκευτικό όρκο διάβασε ο κ. Θεόκλητος, τον οποίο επανέλαβαν και οι νεοεκλεγέντες Σύμβουλοι και εκπρόσωποι.
Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο νυν και επανεκλέγεις Δήμαρχος κ. Γιάννης Βοσκόπουλος είπε:
«Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας πενταετούς θητείας.
Η τετραετία που πέρασε ήταν από τις σημαντικότερες στην ιστορία του Δήμου μας.
Παραλάβαμε έναν Δήμο χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό και σχέδιο ανάπτυξης.
Σήμερα ξέρουμε τους στόχους μας, το στρατηγικό μας σχέδιο και τα μέσα με τα οποία θα φτάσουμε στην υλοποίηση του.
Συμβάλαμε ουσιαστικά να γίνει η μετάβαση μας στον «Καλλικράτη» με ομαλότητα, χωρίς τριγμούς και προβλήματα για τον πολίτη.
Φίλες και φίλοι,
Η πορεία που ξεκινήσαμε μαζί ήταν κοπιαστική, με όραμα στόχους και σχεδιασμό, για ένα Δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, που να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα. Να μεταβούμε σε έναν Δήμο λειτουργικό και υπηρέτη των Δημοτών μας.
Μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, από την οικονομική κρίση και την περιστολή των πιστώσεων και των προγραμμάτων, κάναμε το καλύτερο με πολύ και μεθοδική δουλειά.
Υλοποιήσαμε στόχους που πριν λίγα χρόνια φάνταζαν ως ευσεβείς πόθοι.
Η Τηλεθέρμανση της Φλώρινας βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης.

25082014 1

 

Η Τηλεθέρμανση της Μελίτης είναι έτοιμη για να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.
Η πεζοδρόμηση και πλακόστρωση της οδού Μοναστηρίου βρίσκεται στο τέλος της υλοποίησης.
Έχει ξεκινήσει και υλοποιείται η ανάπλαση του ποταμού Σακουλέβα, και στόχος μας είναι να γίνει μέχρι την Γεωργική Σχολή.
Θα ξεκινήσει άμεσα και η ανάπλαση του χώρου απέναντι από το μουσείο.
Στον τομέα των μεγάλων έργων θα ολοκληρώσουμε τα έργα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις τοπικές κοινότητες και θα ξεκινήσουμε νέα, σύμφωνα με τις υποσχέσεις μας και το πρόγραμμα μας.

 

 

 Συνδημότισσες-συνδημότες
Οι δημοτικοί σύμβουλοι προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, με σεβασμό στην πολιτική αυτονομία του καθένα και της καθεμιάς. Μας συνδέει όμως ένα κοινό στοιχείο, η αγάπη για τον τόπο μας και η διάθεση για προσφορά στους συμπολίτες μας.
Ποτέ δεν βάλαμε ταμπέλες, ούτε στους συναδέλφους μας αυτοδιοικητικούς ούτε και στους πολίτες. Είμαστε πάντα από την πλευρά των συμπολιτών μας, υποστηρίζοντας σταθερά τα συμφέροντα του τόπου.
Είναι γνωστή η οικονομική εξάντληση των συμπολιτών μας, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και η μεγάλη ανεργία που στον τόπο μας έχει φτάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά. Στην τετραετία που πέρασε κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να δώσουμε δουλειές στους συμπολίτες μας και να καταπολεμήσουμε την ανεργία.
Γι αυτό η πενταετία που ξεκινάει σε λίγες μέρες θα είναι αφιερωμένη στην καθημερινότητα του πολίτη. Θα σταθούμε αρωγοί στον καθένα και την καθεμιά με θεσμικές παρεμβάσεις και δράσεις, που θα ανακουφίσουν τους πολίτες.
Θα αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται περιμένοντας και χάνοντας χρόνο άσκοπα.
Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα τις κοινωνικές παροχές.
Για να ανακουφίσουμε ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη μείωση εξόδων τους, ζητήσαμε επιτακτικά από τους αρμόδιους Υπουργούς την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά του Δήμου μας.
Η πρότασή μας βέβαια ελήφθη σοβαρά υπόψη από το Υπουργείο Ενέργειας, αφού ήταν το ερέθισμα για την εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα.
Θέλουμε, συμπατριώτες μου, δωρεάν ρεύμα σε κάθε νοικοκυριό και θα το πετύχουμε με τη δική σας στήριξη στη νέα μας θητεία.
Θα κερδίσουμε τη μάχη κι εδώ, όπως στην ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ. Γιατί είμαστε ο συνδυασμός των μεγάλων έργων για το Δήμο μας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Φίλες και φίλοι,
Στην κρίσιμη επιλογή ανάμεσα στα συμφέροντα του τόπου μας και στις αποφάσεις άλλων, ήμασταν και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Πάντα με το συμφέρον του τόπου μας.
Γνωρίζουμε μία γλώσσα, αυτήν της αλήθειας. Και αυτήν μιλάμε και στη Φλώρινα και παντού.
Με σχέδιο, προγραμματισμό, μεθοδικότητα και πολλή δουλειά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την υλοποίηση των εξαγγελιών μας.
Θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε.
Θα δημιουργήσουμε ένα νέο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον, όπου η κάθε δράση και έργο να γίνεται με όρους ανάπτυξης, εξυπηρέτησης του πολίτη και απόλυτης διαφάνειας.
Κι εδώ μπορώ να σας κοιτάξω ίσια στα μάτια και να σας πω με περηφάνια ότι το πετύχαμε αυτό απόλυτα στην τετραετία που πέρασε και η οποία αποτελεί την εγγύηση για τη νέα πενταετία.
Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο πολίτης και τα προβλήματα του, κι αυτή θα είναι η κατεύθυνση μας και στο μέλλον.
Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, δύναμη και συνεργασία στο δύσκολο μας έργο».

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα