Δ.Τ. – Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών ενόψει της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

26112015 1Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, συμμετέχοντας στις δράσεις με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων με θέμα την έμφυλη βία.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου τα στελέχη του Κέντρου, Αγγελική Ταλιοπούλου- ψυχολόγος και Ματθαίος Καργάκης – κοινωνιολόγος, προσκεκλημένοι από τον Σύλλογο Γυναικών Αμυνταίου, πραγματοποίησαν ομιλία με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών: ένα πρόβλημα πολλές όψεις» στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου. Μετά την ομιλία προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Γ. Βαρδαρινού “TheNoirProject”.
Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την έμφυλη βία. Τα στελέχη μαζί με τους Αγγελιοφόρους του μηνύματος για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών αλλά και τη συνδρομή του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Φλώρινας συνομίλησαν με τους συμπολίτες μας για την κακοποίηση που υφίστανται οι γυναίκες, τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία του Κέντρου αλλά και για το πώς οι ίδιοι μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Στο τέλος της δράσης πραγματοποιήθηκε πορεία στον πεζόδρομο της Φλώρινας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στη δημοτική λαϊκή αγορά.

 

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας συνεχίζει τη λειτουργία του παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νομικής συμβουλευτικής και πληροφόρηση. Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

26112015 3

26112015 2

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα