Δ.Τ. – Στην πόλη της Φλώρινας φιλοξενήθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 (Video, pics)

Στην πόλη της Φλώρινας φιλοξενήθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017, ως ένας ενδιάμεσος σταθμός για το ταξίδι της στην πόλη PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή για την περιοχή μας.
Τέσσερις λαμπαδηδρόμοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βάση τους κανόνες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, διέσχισαν την πόλη της Φλώρινας ξεκινώντας από το Δημαρχείο της πόλης και την οδήγησαν στο ταξίδι της στην Έδεσσα. Οι λαμπαδηδρόμοι με τη σειρά που έτρεξαν είναι η Λαδά Νικολέττα και ο Χρήστος Τσακμάκης, ο οποίος άναψε και τον βωμό, και οι Χρήστος Τίτας και Θεοχάρης Λεζπουρίδης.
Αμέσως μετά το άναμμα του βωμού έγινε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του εθνικού ύμνου της Δημοκρατίας της Κορέας και του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και με την αντίστοιχη έπαρση των σημαιών.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,κ.ΑθανάσιοςΒασιλειάδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πέτρος Σερίδης, οι Αντιδήμαρχοι, κ. κ. Νικόλαος Αλεξιάδης,Αριστείδης Αριστείδου και Σωτήριος Τσορμπάρης, οΔιοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, κ. ΕρμόλαοςΠαπαστεφανής, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, κ. Δημήτριος Παλιογιάννης, ο Διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ, Επισμηναγός Γεώργιος Παρασχίδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Φλώρινας,ΕπιπυραγόςΓιάννης Μιαούλης, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και οεκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018», κ. Γιουντζού Χόνγκ.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ανέφερε στον χαιρετισμό του:
«Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας, που για μια ακόμη φορά συμμετέχει στη διαδικασία αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Χειμερινών Αγώνων που θα γίνουν στην πόλη PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας.
Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που ο Δήμος Φλώρινας επιλέχθηκε ξανά για να αποτελέσει πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους την αντικρίζουν.
Η περιοχή της Φλώρινας έχει αναδείξει και συνεχίζει να αναδεικνύει σπουδαίους αθλητές και αξιόλογες αθλήτριες, που διακρίνονται σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο κάνοντας μας υπερήφανους για τις επιδόσεις και το ήθος τους! Για τον λόγο αυτό δε θα μπορούσε να απουσιάζει κι από το φετινό σπουδαίο γεγονός της μεταλαμπάδευσής της από τον τόπο που πρωτοάναψε στα πέρατα της Οικουμένης.
Οι λαμπαδηδρόμοι, οι οποίοι έχουν την τιμή να τρέξουν μεταφέροντας τη φλόγα, είναι όλοι τους διεθνώς διακεκριμένοι αθλητές και επιλέχθηκαν με τα κριτήρια, τα οποία ορίστηκαν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι το σύμβολο της φιλίας, της συμφιλίωσης, της συνεργασίας των λαών και του Ολυμπισμού. Ως έμβλημα των πανανθρώπινων αξιών και της παγκόσμιας ειρήνης με οικουμενική απήχηση θα φωτίσει τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες σε μια περιοχή, όπου επικρατούν οι συνθήκες σπαραγμού, και είναι διπλά σημαντικό, γιατίμπροστά στο ηχηρό μήνυμα ειρήνης που μεταφέρει, οι σειρήνες πολέμου θα σιγήσουν. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα καίει μέρα και νύκτα σε ειδικό βωμό μέσα στο στάδιο της πόλης που τους φιλοξενεί.
Άλλωστε, δε λησμονούμε ότι η παρουσία της σε περίοπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θυμίζει στην παγκόσμια κοινότητα τον αρχαίο ελληνικό μύθο του Προμηθέα και της κλοπής της φωτιάς από τον Δία, με την οποία οι άνθρωποι, λαμβάνοντάς την ως δώρο και ύψιστη ευεργεσία, μπόρεσαν να ελέγξουν την Φύση και να δημιουργήσουν Πολιτισμό.
Ακόμα, η Ολυμπιακή Φλόγα παραπέμπει στην ιερή φλόγα της θεάς Εστίας που έκαιγε άσβεστη στο Πρυτανείο της Ολυμπίας, στον κοινό βωμό όλων των Ελλήνων κι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους σύγχρονους και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Καλή συνέχεια στην αντιπροσωπεία της λαμπαδηδρομίας που συνεχίζει το ταξίδι της».
Ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018», κ. Γιουντζού Χόνγκ αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Δημοκρατία της Κορέας για την πραγματοποίηση των αγώνων, ενώ ευχαρίστησε και τον Δήμο Φλώρινας για τη φιλοξενία.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας κ. μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης, είπε:
«Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στη Φλώρινα και ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή και τους ανθρώπους της για τη φιλοξενία τους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, κ. Δήμαρχε, ότι θα είμαστε πιστοί στο καθήκον μας ως Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε στην ακριτική Ελλάδα, καθώς μας έχει διδάξει πολλά και εμάς τους Έλληνες και το φίλαθλο ολυμπιακό πνεύμα». Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία της φλόγας, καθώς και στους συμμετέχοντες στο ταξίδι της, αλλά και στα ιδεώδη που πρεσβεύει.
Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας, το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΙΣΤΕΣ» και το Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας «Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ», με σκοπό τη διατήρηση της εορταστικής ατμόσφαιρας.
Με την ολοκλήρωση της τελετής αφής της φλόγας οι λαμπαδηδρόμοι Χρήστος Τίτας και Θεοχάρης Λεζπουρίδης, οδήγησαν τη φλόγα στην έξοδο της πόλης για να ξεκινήσει το ταξίδι της στην Έδεσσα.
Ο Δήμος Φλώρινας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υποδοχή της φλόγας, καθώς και στην πραγματοποίηση της τελετής.

30102017 1

 

30102017 2

30102017 3

 

30102017 4

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα