Δ.Τ. – Ανακοίνωση για την επανεκκίνηση αθλητικών δραστηριοτήτων και επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Φλώρινας

logo-dimos100x100

Ανακοίνωση για την επανεκκίνηση αθλητικών δραστηριοτήτων και επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Φλώρινας

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.27813, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1644/3 Μαΐου 2020, με βάση το άρθρο 3 γνωστοποιείται η κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων ως εξής:
Κατ’ εξαίρεση των απαγορεύσεων που επιβάλλονται δυνάμει του άρθρου 1, από τις 5.5.2020 επιτρέπεται:

  • Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προπόνησης και προετοιμασίας αθλητών των προ-ολυμπιακών ομάδων των αθλημάτων: Σκοποβολή, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ενόργανη Γυμναστική, Ρυθμική Γυμναστική (ατομικό), Ξιφασκία, Άρση βαρών, Αντισφαίριση, Κανόε-Καγιάκ, Ποδηλασία, Ιστιοπλοΐα, Κωπηλασία, Στίβος.
  • Επίσης, επιτρέπεται η χρήση σε υποψήφιους των Σ.Ε.Φ.Α.Α. και Στρατιωτικών Σχολών και Σωμάτων Ασφαλείας που απαιτούν αθλητικές δοκιμασίες, συνοδεία προπονητή.
  • Η λειτουργία των ανοικτών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν αθλητικά σωματεία και όμιλοι που διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας για τα αθλήματα: αντισφαίριση, γκολφ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα και ορειβασία – αναρρίχηση και η χρήση τους από αθλητές και μέλη τους, ηλικίας δεκαπέντε ετών και άνω.

Σε όλες τις περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις της παρ. 1, η χρήση γίνεται με βάση το γενικό υγειονομικό πρωτόκολλο της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας [περ. α) και γ)] ή της διοργανώτριας αρχής [περ. β)], τα οποία θα μοιραστούν στους προπονητές και στους υπεύθυνους των συλλόγων.
Κάθε σύλλογος ο οποίος έχει το δικαίωμα να διεξάγει προπόνηση σύμφωνα με τα ανωτέρω να δηλώσει εγγράφως έως την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στον Δήμο Φλώρινας (τηλέφωνο επικοινωνίας 2385026474) τον αριθμό των αθλητών και των υπεύθυνων εφαρμογής των μέτρων κατά την προπονητική διαδικασία, καθώς και τη συλλογή των εντύπων ιατρικού ιστορικού.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα