Δ.Τ. – Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη για την 25η Μαρτίου

 

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη για την 25η Μαρτίου

dimarxos giannakis25η Μαρτίου,
Μέρα μοναδικής ιστορικής και συμβολικής φόρτισης. Θρύλος, σύμβολο και σκληρή πραγματικότητα.
Μέρα διπλής χαράς για τον χριστιανικό ελληνισμό.
Τιμούμε τη μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατά την οποία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ανακοίνωσε στην Παναγία την απόφαση του Κυρίου μας να φέρει στον κόσμο τον Υιό του με μοναδικό στόχο να μας δείξει μέσα από τη ζωή του και τα λόγια του τον τρόπο που πρέπει να ζούμε.
Τιμούμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι σήμερα.
Ο Χριστός για εμάς τους χριστιανούς συμβολίζει την αναγέννηση, τη ζωή, την Ανάσταση. Για το λόγο αυτό και η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό γιορτάζεται την ίδια μέρα με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Η σημερινή μέρα, όμως, δεν είναι μόνο μια εορταστική επέτειος. Είναι μέρα που μας υποχρεώνει να ξαναθυμηθούμε την ιστορική μας κληρονομιά, τις εθνικές μας υποθήκες και το ιερό χρέος όλων μας.
Μας θυμίζει ποιοί είμαστε και ποιος είναι ο προορισμός μας, ως έθνος, ως λαός, ως πολιτισμός, αλλά και ως άτομα.
Μας θυμίζει ότι οι σημερινοί Έλληνες είμαστε γέννημα της συγκλονιστικής πνευματικής συνάντησης του πανάρχαιου ελληνισμού με τον χριστιανισμό.
Γέννημα μιας μοναδικής επανάστασης που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και άφησε επάνω του σε κάθε άκρη του, ανεξίτηλα τα ίχνη της.
Σημαντικός παράγοντας, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο τόσο στην προετοιμασία, όσο και κυρίως στην επιτυχία της επανάστασης ήταν η ομοθυμία των Ελλήνων, η σύμπνοια, η κοινή ψυχολογική διάθεση για τον Μεγάλο Αγώνα.
Ήταν με άλλα λόγια ἡ κοινή συνείδηση της αναγκαιότητας της επανάστασης, που οδήγησε σε ταυτότητα ιδεών, σκέψεων και επιθυμιών.
Αυτό το διάστημα δίνουμε όλοι μαζί μια άλλη μάχη, έναν εθνικό αγώνα. Μάχη ζωής και αποτροπής της εξάπλωσης του Κορονοιού covid 19. Αυτή η μάχη είναι ανάγκη να μας βρει όλους ενωμένους. Mε ομοψυχία, υπομονή, υπευθυνότητα και πειθαρχία στις οδηγίες της πολιτείας θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε για άλλη μια φορά νικητές.

Μένουμε σπίτι – Σηκώνουμε τα λάβαρα ψηλά!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Βασίλης Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα