Δ.Τ. – Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας (pics)

logo-dimos100x100

Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Υπό την προεδρεία του κ. Μιχάλη Χάτζιου συνεδρίασε δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης ενημέρωσε για δύο θέματα. Το πρώτο είχε να κάνει με την επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία του Συντονιστή για την Δίκαιη Μετάβαση κ. Κωνσταντίνου Μουσουρούλη και το δεύτερο με το θέμα της πανδημίας.
Για την επίσκεψη Μουσουρούλη ο κ. Δήμαρχος ανέφερε: «Ήταν μία επίσκεψη που είχε να κάνει τόσο με τη γνωριμία του χώρου της Δυτικής Μακεδονίας, όσο και με το να ακούσει τις προτάσεις μας ενόψει του σχεδίου για την απολιγνιτοποίηση, του λεγόμενου master plan, το οποίο θα παρουσιαστεί περί τα τέλη του χρόνου.
Έγινε μία ουσιαστική και πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους αρχηγούς των παρατάξεων. Στη συνέχεια έγινε μία συνάντηση με διάφορους φορείς, οι οποίοι με τη σειρά τους κατέθεσαν προτάσεις.
Εγώ, από πλευράς του δήμου, κατέθεσα τις προτάσεις που είχαν ψηφιστεί ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο που είχε γίνει για αυτόν τον σκοπό.
Ανέφερα την πολλαπλασιαστική επίδραση που έχει η απολιγνιτοποίηση, η παύση λειτουργίας δηλαδή των εργοστασίων της ΔΕΗ, τόσο στο εισόδημα των κατοίκων της περιοχής, όσο και στην ανεργία, η οποία είναι ήδη μεγάλη και μετά από ένα τέτοιο κλείσιμο και έχοντας υπόψη όλους όσους εργάζονται «δορυφορικά» γύρω από τη ΔΕΗ, η ανεργία αυτή θα εκτιναχθεί σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.
Του ανέφερα τη βούληση και την πεποίθηση της δημοτικής αρχής ότι δεν μπορεί να γίνει ομαλά κάποια μετάβαση με την παύση του εργοστασίου του ΑΗΣ Μελίτης το 2023 και ζήτησα να λειτουργεί τουλάχιστον μέχρι το 2035.
Συζητήσαμε επίσης και τις εξελίξεις για την τηλεθέρμανση, το φυσικό αέριο και διάφορους άλλους τρόπους θέρμανσης των κατοίκων της περιοχής μας.
Στο τέλος βέβαια, όλα αυτά που είπαμε τα υπέβαλα και με υπόμνημα».

06072020 01
Για το δεύτερο θέμα ο κ. Γιαννάκης είπε: «Βιώσαμε και βιώνουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχει περάσει η περιοχή μας και όλη η χώρα. Είχαμε συζητήσει την προηγούμενη φορά τις ενέργειες που είχε κάνει η δημοτική αρχή για την ανακούφιση, αλλά και για την αντιμετώπιση των όποιων γεγονότων συνέβησαν στον δήμο μας.
Με αφορμή το άνοιγμα των συνόρων θα ήθελα να κάνω μία έκκληση σε όλους τους συνδημότες μας να δείξουν την ατομική τους ευθύνη και τη συλλογική τους υπευθυνότητα για ακόμα μία φορά.
Επειδή η διπλανή μας χώρα έχει κρούσματα αυτήν τη στιγμή και αρκετούς νεκρούς, απ’ ότι έχω πληροφορηθεί, θα παρακαλέσω να τηρούμε με ευλάβεια τα όσα μας λέει ο ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να αποφύγουμε νέα κρούσματα μπαίνοντας σε περιπέτειες που δεν θα ήθελε κανείς από μας.
Θα ήθελα και εσείς, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, να το περάσετε αυτό προς τα έξω. Πρέπει να δείξουμε μεγάλη υπευθυνότητα σε ότι έχει να κάνει με την πανδημία».
Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν τρία θέματα:
1. Σύμφωνη γνώμη για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα “Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)” του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις δημοτικές ενότητες Κάτω Κλεινών, Μελίτης, Περάσματος και Φλώρινας του Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
2. Έκτακτη αναμόρφωση προϋπολογισμού 2020.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Μειοψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καρυπίδης, Μπαρδάκας, Παπαγρηγορίου, Ρασάικος.
3. Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας ΕΠΑΛ, μαθητεία ΕΠΑΣ, μαθητεία ΙΕΚ) για απασχόληση στον Δήμο Φλώρινας κατά το σχολικό έτος 2020 – 2021.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. «Έγκριση της υπ. αριθμ. 38/2020 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με τον ¨Καθορισμό εξόδων παράστασης Προέδρου, αντιπροέδρου και μελών του ΔΣ του ΝΠΔΔ ΚΑΠΑ Δήμου Φλώρινας¨» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Ηλιάδη, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση της κας Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
2. «Τροποποίηση της αριθ. 336/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας – Εκμίσθωση για υλοτομία της συστάδας 4α Δημοτικού δάσους Πολυποτάμου σε νέο ΔΑΣΕ» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. «Παρών» ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καρυπίδης, Παπαγρηγορίου, Μπαρδάκας και Ρασάικος.
3. «Παραχώρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Φλώρινας ως έδρα αγώνων και προπονήσεων σε Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία του Δήμου για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021» με εισηγητή τον κ. Ηλία Μούλελη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
4. «Εκμίσθωση αποθήκης στην Κοινότητα Πολυποτάμου με δημοπρασία» (σχετική η υπ΄ αριθμ. 18/2020 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας) με εισηγητή τον κ. Βασίλειο Γιαννάκη, Δήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
5. «Καταγγελία – λύση της σύμβασης μίσθωσης του καταστήματος (πρώην κοινοτικό κατάστημα) στην Μαρτυρική Κοινότητα Δροσοπηγής Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Η ειδική συνεδρίαση
Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο συνήλθε σε ειδική συνεδρίαση – επίσης κεκλεισμένων των θυρών – με το παρακάτω μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
1. «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων (Ισολογισμού – Αποτελεσμάτων χρήσης και Ταμειακού Απολογισμού) έτους 2018 του Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντριας Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Μειοψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καρυπίδης, Ρασάικος, Τσιώκας, Παπαγρηγορίου και Φαρμακιώτης.

06072020 03

06072020 00

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα