Δ.Τ. – Πρόσθετα μέτρα προστασίας των δημοτών από τον κορωνοϊό COVID-19 στον Δήμο Φλώρινας

logo-dimos100x100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσθετα μέτρα προστασίας των δημοτών από τον κορωνοϊό COVID-19 στον Δήμο Φλώρινας

Αγαπητοί συνδημότες, ζούμε στ’ αλήθεια πρωτόγνωρες καταστάσεις και η ανησυχία όλων μας είναι πολύ μεγάλη διότι πρόκειται για ένα θέμα υγείας, μια πανδημία για την οποία δεν γνωρίζουμε την εξέλιξή της.
Βιώνουμε συνθήκες που λίγο καιρό πριν θα μας φαίνονταν υπερβολικές, ίσως και απίστευτες.
Σε αυτές τις περιστάσεις, η καθεμία και ο καθένας από εμάς πρέπει να επιδείξουμε την πιο υπεύθυνη συμπεριφορά και να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των ειδικών, όπως εκφράζονται από τα όργανα της πολιτείας.
Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, και προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στους χώρους εργασίας και να προφυλαχθεί η υγεία των εργαζομένων καθώς και των δημοτών του Δήμου συνεδρίασε εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου Φλώρινας την Κυριακή 15.3.2020, στο γραφείο του Δημάρχου, και αποφασίστηκαν τα παρακάτω πρόσθετα μέτρα, η εφαρμογή των οποίων ξεκινά στις 16 Μαρτίου 2020 και λήγει στις 27 Μαρτίου 2020.
– Οι πολίτες θα προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου μόνο για τις απολύτως αναγκαίες και επείγουσες υποθέσεις και κατά τις ώρες 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ θα τηρείται βιβλίο επισκεπτών στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία του πολίτη και το οποίο θα καταστραφεί με πρωτόκολλο καταστροφής με την λήξη της κρίσιμης περιόδου.
Για την εξυπηρέτηση των δημοτών θα υπάρχει στην είσοδο του Δημαρχείου αρμόδιο προσωπικό. Εναλλακτικά η διεκπεραίωση των υποθέσεων των δημοτών θα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών του Δήμου μπορούν να αναζητηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://cityoflorina.gr/images/stories/Phonebook/phonebook_2019.pdf.

 • Αναστολή των συνεδριάσεων όλων των συλλογικών οργάνων (Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας ζωής κ.α.). Συνεδριάσεις για επείγοντα ζητήματα θα πραγματοποιούνται δια περιφοράς.
 • Αναστολή της συμμετοχής του Δήμου σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
 • Αναστολή των παραχωρήσεων των χώρων του Δήμου, κλειστών και ανοικτών, για εκδηλώσεις οποιασδήποτε μορφής.
 • Αναστολή της λειτουργίας του γραφείου για την υπηρεσία διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών.
 • Αναστολή της λειτουργίας για το κοινό του ζωολογικού κήπου και του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.
 • Προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής και προστασίας σε όλους τους υπαλλήλους και τους δημότες που επισκέπτονται τις υπηρεσίες του Δήμου.
 • Επέκταση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, με παράλληλες υπηρεσίες προς εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.
 • Απολύμανση των χώρων εργασίας σε κτήρια του Δήμου.
 • Απομάκρυνση όλων των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τους χώρους συναλλαγής κοινού και εάν αυτό δεν είναι δυνατό χωροταξικά, απομακρύνονται υποχρεωτικά από την υπηρεσία τους με βεβαίωση του οικείου Διευθυντή.
 • Αξιοποίηση των εργαζομένων των Νομικών Προσώπων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, σε άλλες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των δημοτών.
 • Προγραμματισμός των αδειών των υπαλλήλων ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας.
 • Οι πολιτικοί γάμοι θα γίνονται Παρασκευή και μόνο με τους απαραίτητους μάρτυρες.
 • Συγκρότηση Επιτροπής για την προετοιμασία του Δήμου και των υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.
 • Ενημέρωση των δημοτών μας με κάθε μέσο, όπως εξειδικευμένα φυλλάδια και αναρτήσεις πληροφοριών και οδηγιών σε όλα τα κτήρια του Δήμου και των Νομικών Πρόσωπων του, αλλά και με εξειδικευμένα μηνύματα μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και της ιστοσελίδας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας καλεί όλους τους δημότες να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, να αποφεύγουν τον συνωστισμό ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και τις άσκοπες μετακινήσεις.

Με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και ελπίδα μπορούμε όλοι μαζί ως κοινωνία να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού. Είμαστε εμείς αυτοί που καλούμαστε σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση να κρατήσουμε την κοινωνία μας όρθια και ενωμένη.

Δεν φοβόμαστε, δεν πανικοβαλλόμαστε αλλά και δεν εφησυχάζουμε.

Ατομική ευθύνη – Συλλογικό συμφέρον
Μένουμε Σπίτι!!!

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα