Δ.Τ. – Ροζ φωταγωγήθηκε το δημαρχείο Φλώρινας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (pics)

logo-dimos100x100

Ροζ φωταγωγήθηκε το δημαρχείο Φλώρινας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού ο Οκτώβριος και ο Δήμος Φλώρινας προχώρησε στη φωταγώγηση του κτιρίου του Δημαρχείου σε ροζ αποχρώσεις, σε μία συμβολική κίνηση στην οποία συνέδραμαν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Φλώρινας και το Τρίτο Εικαστικό Εργαστήρι της Σχολής Καλών Τεχνών.
Όπως ανέφερε και στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης «η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια μας να δυναμώσουμε τον αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας. Είναι μια εκδήλωση αγάπης στην οποία μας ενώνει η δύναμη της θέλησης να ξεπεράσουμε τον πόνο και να νικήσουμε την ασθένεια του καρκίνου».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Φλώρινας κ. Γιώργου Κορομπίλη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Φλώρινας για τη συνεργασία και έστειλε το μήνυμα πως “μπορούμε να νικήσουμε αυτήν την αρρώστια αρκεί να έχουμε ψυχική δύναμη και θετική ενέργεια”.
Παράλληλα με τη φωταγώγηση του κτιρίου οι προπτυχιακοί καλλιτέχνες Φωτούλα Σούμα, Βλάσης Πεντεφούντας και Αλεξάνδρα Σαμπαλή παρουσίασαν ένα εικαστικό project στον κήπο του Δημαρχείου. Την εικαστική αλληλεπίδραση συντόνισε ο καθηγητής κ. Χάρης Κοντοσφύρης.
Στη σύντομη και λιτή εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Άμπας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας κ. Μιχάλης Χάτζιος και η εκπρόσωπος του παραρτήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Ειρήνη Γρατσία.

Ο χαιρετισμός του δημάρχου Φλώρινας
Χαιρετίζω όλους και όλες που διαχρονικά μέσα από τους ευγενείς στόχους που θέτουν και τις δράσεις που αναλαμβάνουν, έρχονται να μας ευαισθητοποιήσουν και να μας ενεργοποιήσουν ως άτομα και ως κοινωνία στα σοβαρά θέματα υγείας, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό το μήνυμα του αλτρουισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Η σημερινή εκδήλωση είναι μια προσπάθεια μας να δυναμώσουμε τον αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας. Είναι μια εκδήλωση αγάπης στην οποία μας ενώνει η δύναμη της θέλησης να ξεπεράσουμε τον πόνο και να νικήσουμε την ασθένεια του καρκίνου.

28102020 0001

Εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη κατά του καρκίνου, κάτι που πρέπει να γίνει με συντεταγμένες προσπάθειες από το σύνολο της κοινωνίας.
Ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου πανευρωπαϊκά, ενώ σε μερικά κράτη μέλη έχει καταστεί ήδη η πρώτη. Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας διότι δεν επηρεάζει μόνο τον ασθενή και την οικογένεια του, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Δεν κάνει διάκριση σε κοινωνικές τάξεις και ομάδες και δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, αλλά είναι υπόθεση όλων μας.
Δεν πλήττει μόνο το σώμα, πλήττει, δυστυχώς, την ίδια την προσωπικότητα του Ανθρώπου.
Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων χάνεται στα πιο παραγωγικά του χρόνια ή υποβάλλεται σε χρονοβόρες, επίπονες και πολυέξοδες θεραπείες με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η ευημερία της κοινωνίας μας.
Μας ενώνει η ελπίδα. Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Η επιστήμη έχει κάνει άλματα. Μπορεί να προληφθεί, μπορεί να διαγνωστεί, μπορεί να νικηθεί. Και μέσα από αυτή την ελπίδα γεννιέται η πίστη. Η πίστη για το τι μπορούμε να δώσουμε ως άνθρωποι και τι μπορούμε να πετύχουμε ως ενεργοί πολίτες.
Το έργο του συλλόγου σας πολυσχιδές και πολυεπίπεδο. Κινείται μεταξύ του «αγαπάτε αλλήλους» και του «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως εαυτόν», τόσο στην προληπτική ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο όσο και στην αντιμετώπισή του, μετά την εκδήλωσή του.
Η δημοτική αρχή, οφείλει, και είναι κοντά στον χειμαζόμενο άνθρωπο και συνάνθρωπο, σε μια συνεπή και έμπρακτη έκφραση υπέρτατης ευαισθησίας, γνήσιου ανθρωπισμού, πραγματικής αγάπης και αλληλεγγύης. Σε χαλεπούς καιρούς κρίσης όπως οι σημερινοί με τον άνθρωπο στο επίκεντρο του προγράμματός μας, η ανακουφιστική φροντίδα βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες μας στηρίζοντας την τοπική μας κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ενεργοποίηση του ΚΕΠ υγείας στον Δήμο μας μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος ¨Δημιουργία και Δικτύωση Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας¨ και στόχο την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης νοσημάτων, προαγωγής της δημόσιας υγείας, την δωρεάν πρόσβαση των δημοτών σε ψηφιοποιημένες υπηρεσίες και την συμμετοχή τους σε προσυμπτωματικούς ελέγχους νοσημάτων.
Πολύτιμος σύμμαχος στις ενέργειες μας είναι ο εθελοντισμός που μέσα από τη συλλογική προσπάθεια έχει καταστεί εταίρος του Δήμου και στον τομέα της υγείας.
Άλλωστε, αυτά που αντισταθμίζουν και εξισορροπούν τις καταστάσεις, είναι το ήθος μας, οι αξίες μας, η καθημερινή
συνεισφορά μας στον συνάνθρωπο.
Δίνοντας μήνυμα ελπίδας, πως όπου υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελώς, εκεί συντελείται και το θαύμα, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσες και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις δράσεις του νεοσύστατου συλλόγου σας. Δράσεις που αρχίζουν σήμερα και θα συνεχιστούν για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Τα φώτα που συμβολικά θα φωτίσουν το Δημαρχείο μας, στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Φωταγώγησης Κτηρίων για την Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού, θα ανάψουν φωτίζοντας την ίδια τη ζωή.
Η Ροζ Κορδέλα αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα, με παγκόσμια απήχηση. Είναι κάτι περισσότερο από μία κορδέλα. Είναι το νήμα που μας ενώνει, που συμβολίζει την αγάπη για τη ζωή, την πρόληψη, την θέληση.
Και…
Επειδή η ζωή είναι ωραία,
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο.
Ας κάνουμε μαζί το πρώτο βήμα!
Ευχαριστώ πολύ!!!

28102020 0002

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα