Δ.Τ. – Τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας

logo-dimos100x100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας

Δύο σημαντικές συναντήσεις είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, την περασμένη εβδομάδα.
Αρχικά, στο Υπουργείο Παιδείας έθεσε τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας.
Στο θέμα της αποδυνάμωσης των πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στη Φλώρινα, σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα τεθούν κριτήρια για τις μετακινήσεις τόσο στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου, όσο και σε άλλα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποδυναμώνονται οικονομικά και λειτουργικά τα τμήματα.
Για τα δύο τμήματα, του Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών και της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας με στόχο την τελική έγκριση επαναλειτουργίας τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).
Παράλληλα, έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Φλώρινας για έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών μας μονάδων, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, καθώς και της εγκατάστασης προκατασκευασμένων οικημάτων σε σχολικές μας μονάδες που έχουν έλλειψη αιθουσών, αίτημα που υπέβαλαν διευθυντές τους προς τον Δήμο.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης υπήρξε μια πολύωρη και εγκάρδια συνομιλία σε πνεύμα απόλυτης κατανόησης, με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά που βρισκόταν στις Βρυξέλλες.
Συζητήθηκαν οι προτάσεις του Δήμου μας που αφορούν τον ενεργειακό τομέα και η επιστολή του Δημάρχου Φλώρινας και Προέδρου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων προς τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Frans Timmermans.
Τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης, όσο και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα επισκεφθούν σύντομα τον Δήμο Φλώρινας προκειμένου να συζητηθεί μαζί τους το συνολικό πρόγραμμα του Δήμου Φλώρινας για την μεταλιγνιτική εποχή.
Να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος Φλώρινας είναι έτοιμος να συμμετάσχει με ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις στον διάλογο για την ομαλή μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα