Δ.Τ. – Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας (pics)

logo-dimos100x100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου.
Ο κ. Γιαννάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Καράογλου για τα τρέχοντα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Φλώρινας, με κυρίαρχο την απολιγνιτοποίηση. Ειδικότερα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, η οποία θα βασιστεί σε ένα νέο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο που θα διασφαλίζει θέσεις εργασίας.
Επιπρόσθετα, ο κ. Δήμαρχος μίλησε για:

  • τη στήριξη του Πανεπιστημίου και την επανένταξη στον ακαδημαϊκό χάρτη των δύο τμημάτων Κινηματογράφου και Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, αλλά και την ενίσχυσή του με νέα τμήματα, όπως το Δημιουργικής Γραφής
  • την ανάπτυξη του τουρισμού
  • την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα και τη βελτίωση του οδικού άξονα Φλώρινα – Νυμφαίο
  • την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτιρίων με ιδιαίτερη βαρύτητα στις σχολικές μονάδες
  • το υψηλό κόστος θέρμανσης, την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου της τηλεθέρμανσης και την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την έλευση του φυσικού αερίου
  • την ανακατασκευή των νεοκλασικών κτηρίων στην περιοχή του ποταμού Σακουλέβα
  • τη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου και την έλλειψη προσωπικού

Ακούγοντας με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις του κ. Δημάρχου, ο κ. Υφυπουργός δήλωσε τη στήριξή του στον βαθμό που του αναλογεί και δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας κ. Θωμάς Θεοδώρου.

06032020 01

06032020 02

06032020 03

06032020 04

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα