Δ.Τ. – Υπό την προεδρεία του προέδρου του σώματος κ. Μιχάλη Χάτζιου συνεδρίασε (κεκλεισμένων των θυρών) την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας(pics)

logo-dimos100x100

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Υπό την προεδρεία του προέδρου του σώματος κ. Μιχάλη Χάτζιου συνεδρίασε (κεκλεισμένων των θυρών) την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο κ. Χάτζιος ανέγνωσε επιστολές του τοπικού συμβουλίου Μελίτης και των εργαζομένων της εταιρείας ΜΕΤΕ Α.Ε., με τις οποίες ζητείται η στήριξη του δημοτικού συμβουλίου σε αιτήματά τους.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης ανέφερε:
“Μετά την ανάγνωση των δύο αιτημάτων, τόσο του τοπικού συμβουλίου Μελίτης, όσο και των εργαζομένων στη ΜΕΤΕ, συμμεριζόμενος την αγωνία τους και θέλοντας να εκφράσω την αμέριστη στήριξη όλου του δημοτικού συμβουλίου, προτείνω να κάνουμε ένα ψήφισμα για την κάθε περίπτωση και να τα παραδώσω εγώ ο ίδιος στον πρόεδρο της ΔΕΗ, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μας. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και θεωρώ αυτονόητη την οποιαδήποτε στήριξη σε όποια ομάδα έχει την ανάγκη μας.
Με αφορμή την εξάπλωση της πανδημίας και την εμφάνιση πολλαπλών κρουσμάτων τόσο σε όλη την Ελλάδα, όσο και τη δικιά μας περιοχή τη Δυτική Μακεδονία, θα ήθελα για άλλη μια φορά να επαναλάβω προς τους συνδημότες μας με αίσθημα ευθύνης τόσο ατομικής, όσο και συλλογικής, να τηρούν τα μέτρα που έχουν προτείνει ο ΕΟΔΥ και η κυβέρνηση μέσα από τις εγκυκλίους της, έτσι ώστε να μην χαλάσουμε αυτά που είχαμε διασφαλίσει το προηγούμενο διάστημα. Η κατάσταση είναι έκρυθμη, είναι επικίνδυνη, δε ξέρουμε την εξέλιξη της, γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να δείξουμε τη δέουσα προσοχή. Και κυρίως οι νέοι μας, οι οποίοι συνωστίζονται και θα πρέπει να καταλάβουν και αυτοί ότι οι συναναστροφές αυτές, επειδή έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, μπορεί να αποβούν καταστροφικές. Για άλλη μια φορά λοιπόν ζητώ την προσοχή και την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.
Το δεύτερο θέμα στο οποίο θέλω να αναφερθώ είναι το μεταναστευτικό. Μέχρι σήμερα διαχειριστήκαμε το μεταναστευτικό μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με συνεχή διάλογο με την κυβέρνηση, με συνεχείς επαφές, τόσο με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και με τους Γενικούς Γραμματείς. Έτσι νομίζω συμβάλλαμε σε ένα κλίμα θετικό ως προς την αντιμετώπιση των μεταναστών, δείξαμε την αλληλεγγύη μας αλλά και την αλληλοβοήθεια μας και σήμερα είμαι σε θέση να σας πω ότι όλοι οι μετανάστες από τη δομή που υπήρχε στο ξενοδοχείο που τους φιλοξενούσε έχουν μεταφερθεί σε άλλη δομή της χώρας”.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις – ερωτήματα δημοτικών συμβούλων, τα οποία απαντήθηκαν από τον κ. Δήμαρχο.

28082020 003
Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1. “Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο κοινοτικό συμβούλιο Μελίτης” με εισηγητή τον κ. Βασίλη Γιαννάκη, Δήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
2. “Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους της εταιρείας ΜΕΤΕ” με εισηγητή τον κ. Βασίλη Γιαννάκη, Δήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
3. “Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2020” με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Μειοψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντινίδης, Μπαρδάκας, Παπαγρηγορίου, Ρασάικος, Καρυπίδης και Ακριτίδης.
4. “Ανάθεση για υλοτομία ατομικών αναγκών σε ΔΑΣΕ” με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
Ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
1. «Εκμίσθωση για υλοτομία των συστάδας 3δ του Δημοτικού δάσους Πολυποτάμου» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
2. «Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου εμπορίου (πλανοδίου εμπορίου)» με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Μουρατίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
3. «Γνωμοδότηση για τον καθορισμό οριογραμμών του ρέματος του έργου “Διευθέτηση κοίτης ρέματος 94 (περιοχή Μοτεσνίτσα) του Σ.Σ. Ιωαννίδη του Δήμου Φλώρινας (Βελτίωση του υφιστάμενου κλειστού αγωγού και επέκταση έργων διευθέτησης στα υπόλοιπα τμήματα του ρέματος”» με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Δούμτση, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
4. «Ορισμός εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής για τη συμμετοχή στην επιτροπή του άρθρου 36 του Ν. 4508/2017» με εισηγητή τον κ. Ηλία Μούλελη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κου Αθανάσιου Κάτη, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
5. «Ανανέωση παραχώρησης αίθουσας του Νηπιαγωγείου Ιτέας στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ιτέας, για τρία (3) χρόνια» με εισηγητή τον κ. Βασίλειο Χατζητιμοθέου, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
6. «Λήψη απόφασης σχετικά με τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος σε κοινόχρηστους χώρους» (σχετική η υπ΄ αριθμ. 31/2020 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας) με εισηγητή τον κ. Βασίλειο Γιαννάκη, Δήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
7. «Λήψη απόφασης σχετικά με αρίθμηση ιδιοκτησιών» (σχετική η υπ΄ αριθμ. 28/2020 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας) με εισηγητή τον κ. Βασίλειο Γιαννάκη, Δήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
8. «Μετασχηματισμός Αναπτυξιακής Φλώρινας Α.Ε. σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Ο.Τ.Α. και συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κ. Βασίλειο Γιαννάκη, Δήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

28082020 001

28082020 002

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα