Δ.Τ. – Υποβλήθηκε για ένταξη και χρηματοδότηση η πρόταση του νέου διυλιστηρίου στο φράγμα Τριανταφυλλιάς για την υδροδότηση της Φλώρινας

logo-dimos100x100

Υποβλήθηκε για ένταξη και χρηματοδότηση η πρόταση του νέου διυλιστηρίου στο φράγμα Τριανταφυλλιάς για την υδροδότηση της Φλώρινας

Δίνεται τέλος στο πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης της Φλώρινας και κυρίως στις ελλείψεις που παρατηρούνται κατά τους θερινούς μήνες.
Συγκεκριμένα, υποβλήθηκε για ένταξη και χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας στον άξονα προτεραιότητας 6: «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το έργο με τίτλο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 17.520.000€.
Η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου θεωρείται βέβαιη, μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνεννοήσεις μεταξύ του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.
Η πρόταση αφορά την κατασκευή διυλιστηρίου πόσιμου νερού, καθώς και την κατασκευή αγωγού ύδρευσης, που θα μεταφέρει το πόσιμο νερό από το διυλιστήριο στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΦ.
Με την υλοποίηση του έργου θα επιλυθούν τα εποχιακά προβλήματα της σημερινής υδροδότησης της πόλης:
• από την αυξημένη εποχιακή θολότητα του ποταμού στη Δροσοπηγή στην επιφανειακή απόληψη,
• από την εποχιακή αυξομείωση της στάθμης των υδάτων, που δημιουργούν κατά διαστήματα προβλήματα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία (μέχρι και διακοπή λειτουργίας) του διυλιστηρίου,
• από την μείωση των παροχών των πηγών που συνεχώς μειώνονται,
• από τις αυξημένες πλέον ανάγκες ύδρευσης της πόλης, λόγω αύξησης του πληθυσμού.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και η δημοτική αρχή, με συνέπεια και συστηματικά, μεθοδικά και αθόρυβα, προετοιμάζουν τις λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα του δήμου μας.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα