Δ.Τ. – Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

logo-dimos100x100

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Χάτζιου συνεδρίασε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, με τηλεδιάσκεψη, το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Η ενημέρωση του Δημάρχου
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης ενημέρωσε το σώμα για τέσσερα σημαντικά ζητήματα: την επιδημιολογική εικόνα του Δήμου Φλώρινας, τις εξελίξεις με την έλευση του φυσικού αερίου, την παραχώρηση του ακινήτου της «Πάνω Μπουάτ» και την εφαρμογή του Πιλοτικού Προγράμματος Διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων.
Αναλυτικά ο κ. Δήμαρχος ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση:
“Θα ξεκινήσω από την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος μας τις τελευταίες μέρες. Είναι μία πολύ καλή εικόνα σε σχέση με αυτό που επικρατεί στην υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία, αλλά και στη χώρα. Βέβαια, παρά την καλή αυτή εικόνα οι αντοχές μας συνεχίζουν να δοκιμάζονται και στόχος όλων μας πρέπει να είναι να περάσουμε γρήγορα στην κανονικότητα, γιατί προστατεύοντας το αγαθό της υγείας μπορούμε εύκολα να επαναφέρουμε και την ηρεμία στην κοινωνία.
Η τοπική μας οικονομία είναι ήδη βαριά πληγωμένη από τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και δεν αντέχει άλλα. Γι’ αυτό προτρέπω για μια ακόμα φορά όλους μας να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης, δηλαδή να φοράμε μάσκες, γάντια, να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά.
Είναι φυσιολογικό μετά από έναν χρόνο περιοριστικών μέτρων να υπάρχει μία κόπωση σε όλους, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην άρση εφαρμογής των κανόνων προστασίας. Αυτό, μέχρι να υπάρξει κάποιος σημαντικός βαθμός ανοσίας μέσω των εμβολίων, των οποίων ο ρυθμός θα έλεγα κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα στην Περιφερειακή μας Ενότητα.
Ο Δήμος, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιεί καθημερινά rapid test, τόσο στις κοινότητες, όσο και μέσα στην πόλη και στις λαϊκές, με ιδιαίτερα αισιόδοξα αποτελέσματα. Όπως έχω πει και άλλες φορές, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε εγρήγορση, παρακολουθεί τις εξελίξεις, προσαρμόζει τις δράσεις της στις νέες συνθήκες και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εξυπηρέτησης, τόσο των υπαλλήλων του δήμου, όσο και όλων των συνδημοτών. Επίσης, να αναφέρω ότι ο Δήμος, με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” έχει τη δυνατότητα και το κάνει, να μεταφέρει ανήμπορους συνδημότες μας στα εμβολιαστικά κέντρα.

Το φυσικό αέριο
Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με το φυσικό αέριο. Όπως έχει ειπωθεί και άλλες φορές, η λύση του προβλήματος της θέρμανσης των δημοτών ήταν και είναι στην πρώτη θέση των επιλογών της δημοτικής αρχής και στις άμεσες προτεραιότητες της.
Ο αρχικός μας στόχος ακυρώθηκε βέβαια μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την λιγνιτική μονάδα Μελίτη Ι μέχρι το 2023 και από την απένταξη του έργου της τηλεθέρμανσης, που θα επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι έγινε με απόφαση του Υπουργού Ενέργειας και της Διαχειριστικής Αρχής του συγχρηματοδοτούμενου έργου.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημοτική αρχή να δραστηριοποιηθεί άμεσα, καθορίζοντας ένα διεκδικητικό πλαίσιο και μέσα από μια σειρά επικοινωνιών με τα Υπουργεία θεωρήθηκε ως η πιο βραχυχρόνια και υλοποιήσιμη λύση αυτή της έλευσης του φυσικού αερίου. Έτσι ελήφθη η απόφαση να στραφούμε στην επιλογή του φυσικού αερίου.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, επειδή υπήρξε μία αναστάτωση με κάποια δημοσιεύματα, θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος Φλώρινας θα προμηθευτεί το φυσικό αέριο από τον αγωγό ΤΑΡ και συγκεκριμένα από τον κόμβο του Περδίκα, καμία σχέση δηλαδή με τον αγωγό Πλατύ – Ημαθία – Κοζάνη που και αυτός θα γίνει και θα είναι ένας συμπληρωματικός αγωγός για χρήση.
Η χρηματοδότηση του έργου του φυσικού αερίου του Δήμου είναι αποφασισμένη, είναι εξασφαλισμένη, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το δίκτυο που θα αναπτυχθεί δεν θα περιορίζεται μόνο στον οικιστικό ιστό της πόλης, όπως ανακοίνωσε με δήλωσή του και ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΑ κ. Τσάκας, αλλά θα επεκτείνεται και σε κοινότητες του Δήμου καθώς και στην Βιομηχανική Περιοχή, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προσέλκυση επενδυτών. Η δαπάνη του έργου είναι 22 εκ. ευρώ και η ολοκλήρωση όλων των εργασιών θα πρέπει να γίνει μέχρι 31/12/2023, αφού τότε είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων. Μάλιστα, να τονίσω ότι οι προδιαγραφές των σωληνώσεων θα είναι εναρμονισμένες ώστε το δίκτυο να μπορεί να μεταφέρει μελλοντικά και μεικτό καύσιμο.
Σχετικά με τη δυνατότητα, που έχει ακουστεί από πολλούς, να γίνει και η τηλεθέρμανση και το φυσικό αέριο, αυτό είναι ουτοπικό γιατί δεν μπορούν να γίνουν και τα δύο μαζί, αφού είναι νομικά αδύνατον, μιας και η χρηματοδότηση έργου για τον ίδιο σκοπό απαγορεύεται. Η λύση που θα μπορούσε να υπάρξει, αν δεν επιλέγαμε το φυσικό αέριο, θα ήταν η εκπόνηση μιας νέας μελέτης για τηλεθέρμανση και η αναζήτηση νέας χρηματοδοτικής πηγής, που γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι πότε θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, τι βάθος χρόνου θα χρειαζόταν.
Καλό είναι να πούμε πως αν η τηλεθέρμανση είχε ολοκληρωθεί θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα, όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας. Δυστυχώς, το έργο της τηλεθέρμανσης δεν ολοκληρώθηκε μέσα στα αρχικά χρονοδιαγράμματα.
Το φυσικό αέριο είναι προφανώς και το μεγαλύτερο έργο του Δήμου Φλώρινας στην μεταλιγνιτική περίοδο και το λέω αυτό γιατί όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα προμηθευτούν φυσικό αέριο, είχαν αρχίσει τις διαδικασίες τους από το 2016. Εμείς αρχίσαμε τις διαδικασίες το 2020 και είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είμαστε στο ίδιο σημείο με τους υπόλοιπους Δήμους.
Να πω ακόμα ότι η τηλεθέρμανση επιδοτούνταν κατά 80% από την Ε.Ε. και εθνικούς πόρους και κατά 20% από ίδιους πόρους. Άρα, καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ότι η ΔΕΥΑΦ έβαζε ένα ποσοστό 20% πάνω στις δαπάνες που έχει κάνει. Το λέω αυτό γιατί αναφέρεται πολλές φορές ότι οι συνδέσεις της τηλεθέρμανσης ήταν δωρεάν. Ήταν δωρεάν γιατί τις πλήρωνε ο Δήμος και η Περιφέρεια μέσα από τον τοπικό πόρο. Αυτό μπορεί να γίνει και τώρα με την ίδια χρηματοδοτική πηγή, αλλά το θεωρώ ανόητο αν μπορούν να επιδοτηθούν από άλλες πηγές τόσο οι συνδέσεις του Φ.Α. όσο και ο εξοπλισμός.

Παραχώρηση ακινήτου “Πάνω Μπουάτ”
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην παραχώρηση στον Δήμο Φλώρινας ενός ακινήτου στην περιοχή της «Πάνω Μπουάτ». Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικού εμβαδού περίπου 38.000 τ.μ., το οποίο παραχωρείται με σκοπό τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής.
Θεωρώ την εξέλιξη αυτή πολύ σημαντική, καθώς δίνει τη δυνατότητα να “ζωντανέψει” και πάλι ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής, που παλιότερα αποτελούσε σημείο αναφοράς για όλους τους Φλωρινιώτες και φυσικά θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής.
Σύντομα ο Δήμος θα εκπονήσει μελέτη για τον σκοπό αυτό και ήδη έχει εξασφαλισμένη και τη χρηματοδότησή του. Η συγκεκριμένη παραχώρηση έρχεται σε συνέχεια της παραχώρησης στον Δήμο Φλώρινας των δύο οικοπέδων του Κολυμβητηρίου, όπου και εδώ μπορώ να σας ανακοινώσω ότι είμαστε στο στάδιο της οριστικής μεταβίβασης των δύο οικοπέδων, για να αδειοδοτηθεί το Κολυμβητήριο.
Πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων
Τέλος, να ανακοινώσω ότι ξεκινάμε στον Δήμο Φλώρινας, για πρώτη φορά, τη Διαλογή στην Πηγή και εν συνεχεία την κομποστοποίηση των υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «LESS WASTE II».
Ένας νέος κάδος καφέ χρώματος θα προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες τέσσερις κάδους. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, που θεωρήσαμε ότι είναι η πιο κατάλληλη περιοχή για να λειτουργήσει αυτό πιλοτικά και θα αρχίσει στις 20 Απριλίου.
Τις μέρες αυτές μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να πηγαίνουν στο χώρο της Μάντρας στο παλιό Στρατόπεδο να προμηθεύονται καδάκια οικιακής χρήσης και να ενημερώνονται αναλυτικά για τη μέθοδο ανάπτυξης και εφαρμογής του προγράμματος. Η αποκομιδή σε πρώτη φάση θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.
Μετά από αυτό το πιλοτικό στάδιο θα ακολουθήσει η εφαρμογή του προγράμματος σε όλη την πόλη”.

Απαντήσεις σε ερωτήματα
• Για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον Δήμο έχουν γίνει συνεδριάσεις, μάλιστα έχουμε κάνει και ειδικές συνεδριάσεις, και νομίζω ότι τα περισσότερα εκ των θεμάτων που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία έχουν συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Βέβαια προσωπικές εκτιμήσεις πάντα θα υπάρχουν. Από τη μεριά της η δημοτική αρχή έχει αποδείξει -και το ξέρουν οι συνδημότες μας – δεν μονολογεί αλλά πράττει.
• Πράγματι, το θέμα της θέρμανσης είναι από τα κυριότερα προβλήματα που απασχολεί τους συνδημότες μας έχοντας επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό, επιπτώσεις που δημότες άλλων δήμων δεν έχουν. Δυστυχώς, λόγω αστοχιών δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε τη φθηνή θέρμανση που θα έπρεπε να είχαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
• Να ενημερώσω το σώμα ότι θα καταθέσουμε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” προτάσεις περίπου 25 εκ. ευρώ. Και αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί 25 ενώ το όριο του Δήμου είναι 22 εκ. ευρώ, καταθέτουμε και προτάσεις που δεν εντάσσονται μέσα σε αυτό το πλαφόν.
• Ναι βάλαμε λέβητα πετρελαίου στον Σκοπό. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους όλων των κοινοτήτων και προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα τους με τα μέσα που έχουμε.
• Σε ότι έχει να κάνει με τη γνωμοδότηση εταιρειών που ζητούν να αναπτύξουν φωτοβολταϊκά πάρκα, υπάρχει απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου όπου δεν δίνεται καμία άδεια, ούτε καν γνωμοδότηση, μέχρι να γίνει το χωροταξικό σχέδιο που θα καθορίζει που θα αναπτυχθούν αυτές οι εγκαταστάσεις. Μέχρι τώρα ο Δήμος δεν έχει δώσει καμία δημοτική έκταση, θα περιμένει τις εξελίξεις και στη συνέχεια μέσα από το δημοτικό συμβούλιο θα γίνει ότι πρέπει να γίνει.
• Σχετικά με την επιχορήγηση των συλλόγων, δεν επιλέγουμε εμείς. Κάνουν οι σύλλογοι αιτήσεις και αποφασίζεται συλλογικά αν θα επιχορηγηθούν ή όχι. Οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν μία ιδιαιτερότητα ως προς την ένταξη τους στην ειδική πλατφόρμα. Απ’ ότι γνωρίζω και αν θυμάμαι καλά, μέχρι τώρα δύο αθλητικοί σύλλογοι έχουν κάνει αίτηση. Θα το διασταυρώσω και θα σας απαντήσω.
• Στην οδό Προύσης όπου γίνεται η ασφαλτόστρωση έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με ζυμώσεις του εδάφους, γι’ αυτό έχει καταστραφεί το οδόστρωμα. Έτσι εφαρμόζεται μία ειδική τεχνική σταθεροποίησης του οδοστρώματος, όπου πρώτα θα μπει το τσιμέντο και στη συνέχεια θα ασφαλτοστρωθεί. Προσπαθούμε αυτό που φτιάχνουμε να μείνει για χρόνια και όχι να είναι προσωρινό.
• Σε ότι έχει να κάνει με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία τόσο με το Πανεπιστήμιο, όσο και με πολιτιστικούς συλλόγους. Υπάρχει ένας προγραμματισμός, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν μπορέσαμε να κάνουμε μέχρι τώρα κάποιες εκδηλώσεις. Συνεργαζόμαστε σε αυτό το θέμα και με τη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά και εκεί οι φοιτητές δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Θα κάνουμε σίγουρα κάποιες δράσεις που προγραμματίζονται, μάλλον για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου βάση της συνεργασίας που έχουμε με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021¨.
• Οι στολές της Φιλαρμονικής πράγματι είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Άλλωστε η δημοτική αρχή έχει συνέχεια, αλλά να ενημερώσω ότι σε όλα αυτά που είχαν κατατεθεί υπήρξαν πάρα πολλές τροποποιήσεις, καθώς δεν είχαν υποβληθεί σωστά. Πάντως, οι εγκρίσεις έγιναν τώρα μέσω της ΑΝΦΛΩ.
• Στις 3/8/2020 λάβαμε για τα ληξιπρόθεσμα το ποσό των 890.000 ευρώ, όπου το σύνολο του ποσού ξοδεύτηκε για να αποπληρωθούν παλαιότερες οφειλές που αφορούσαν τη ΔΙΑΔΥΜΑ. Σήμερα που μιλάμε έχουμε ζητήσει και έχουν εγκριθεί περίπου 153.000 ευρώ για νέα ληξιπρόθεσμα, οπότε και αυτά θα πάνε σε αποφάσεις δικαστικές… Το γεγονός ότι έρχονται χρήματα από το υπουργείο, δε σημαίνει ότι θα πρέπει εμείς να ζητάμε διαρκώς χρήματα για ληξιπρόθεσμα ή δικαστικές αποφάσεις που προκύπτουν από λανθασμένες ενέργειες. Και θα πρέπει να δούμε επίσης, κάποια στιγμή, και αυτές οι δικαστικές αποφάσεις τι αφορούσαν και με ποιων υπαιτιότητα δημιουργήθηκαν.
• Ως προς τις λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων, για το έτος 2021 από τις 12.000 ευρώ που έχουν προβλεφθεί, έχουν αναληφθεί 750 ευρώ. Το 2020 είχαν προβλεφθεί 42.680 ευρώ και οι αναλήψεις έγιναν μέχρι του ποσού των 19.880 ευρώ και περίσσεψαν 23.000 ευρώ. Βέβαια, αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μπαρδάκας διότι το ποσό αυτό, το οποίο αναλήφθηκε, το μεγαλύτερο μέρος αφορούσε την πληρωμή – καθώς ήταν δική του η εισήγηση – μιας επιστημονικής έρευνας της αρχιτεκτονικής και πολεοδόμησης της Φλώρινας.
• Σε ότι έχει να κάνει με τους Ρομά, τα χρήματα (20.000 ευρώ) τα οποία είχαν έρθει ονομαστικά για την ομάδα αυτή, ήταν για σκοπό συγκεκριμένο και αυτά που δαπανήθηκαν κοινοποιήθηκαν και με έγγραφο στο υπουργείο όπου και εγκρίθηκαν. Διατέθηκαν, σε απολυμάνσεις εντός και πέριξ του οικισμού όπου διαμένουν άνω των 80 οικογενειών, η διαμεσολαβήτρια του παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας προέβη στην επιτόπια ενημέρωση των Ρομά, για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και τα μέτρα προστασίας που οι Ρομά θα πρέπει να λαμβάνουν και τέλος πραγματοποιήθηκε προμήθεια βασικών ειδών διαβίωσης (τρόφιμα, καθαριστικά κλπ), υγιεινής και ατομικής προστασίας, τα οποία και διανεμήθηκαν σε όλα τα άτομα που διαβιούν στον οικισμό. Το τελευταίο, επειδή ειπώθηκε για μακαρόνια κλπ., αναφέρεται στο ΦΕΚ 68/20-3-2020, όπου στο άρθρο 24 προστίθεται η παράγραφος 10 ως εξής: «Οι δήμοι και οι περιφέρειες, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού covid19 δύνανται να διενεργούν προμήθειες για την παροχή γευμάτων και τροφίμων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με απευθείας ανάθεση, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης κείμενης εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων». Γιατί έγινε αυτό; Ήταν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο διάστημα εκείνο που απαγορεύονταν η κυκλοφορία, έπρεπε να μείνουν σε συγκεκριμένο χώρο όλοι και να μην κυκλοφορούν. Έτσι υπήρξε ειδική μέριμνα. Μάλιστα έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μετακινηθούν όλοι μαζί να προμηθευτούν τα προϊόντα που ήθελε η κάθε οικογένεια.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
1. «Ενημέρωση σχετικά με την ¨Αναπτυξιακή Φλώρινας ΑΕ ΟΤΑ-ΑΝΦΛΩ¨ και ανάκληση της υπ’ αριθμ. 110/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σχετικά με την ¨Αναπτυξιακή Φλώρινας ΑΕ ΟΤΑ-ΑΝΦΛΩ¨» με εισηγητή τον κ. Βασίλειο Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Μειοψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντινίδης, Παπαγρηγορίου, Μπαρδάκας, Αλεξιάδης, Καρυπίδης, Ιωακειμίδης και Τορλαχίδης.
2. «Την έγκριση της υπ’ αριθ. 16/2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας σχετικά με τον καθορισμό εξόδων παράστασης Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών του Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. ΚΠΑΠΑ Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Ηλιάδη, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α., σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
3. «Αδυναμία σύνταξης δασικών μελετών» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
4. «Ανάθεση για υλοτομία ατομικών αναγκών Πρώτης σε ΔΑΣΕ» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
5. «Ακύρωση σύμβασης εκμίσθωσης για υλοτομία των συστάδας 3δ του Δημοτικού δάσους Πολυποτάμου και εκ νέου ανάθεση σε ΔΑΣΕ» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
6. «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 21/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας ¨Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊούCOVID-19 τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης για το έτος 2021¨» με εισηγητή τον κ. Βασίλειο Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
7. «Σχετικά με την αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2021 του Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κ. Βασίλειο Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Μειοψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντινίδης, Παπαγρηγορίου, Μπαρδάκας, Αλεξιάδης, Καρυπίδης, Ιωακειμίδης και Τορλαχίδης.
8. «Περί αποδοχής θέσεων εγκατάστασης υπόγειων συστημάτων προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων υλικών στο Δήμο Φλώρινας στο πλαίσιο αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, Άξονας Προτεραιότητας ¨Περιβάλλον¨, Πρόσκλησης ΑΤ04» (σχετ. η υπ΄ αριθμ. 14/2021 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας) με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα