Δ.Τ. – Θέματα απολιγνιτοποίησης συζήτησε ο Δήμαρχος Φλώρινας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση (pics)

logo-dimos100x100

Θέματα απολιγνιτοποίησης συζήτησε ο Δήμαρχος Φλώρινας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση

Θέματα που σχετίζονται με την απολιγνιτοποίηση, αλλά και τις υποδομές του Δήμου Φλώρινας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση.
Ο κ. Παπαθανάσης, με την ιδιότητα του αρμόδιου για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Φλώρινας την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας έθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την δημοτική αρχή και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Αρχικά, τόνισε την ανάγκη της αδιάλειπτης λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης μέχρι τουλάχιστον το 2023, με την ταυτόχρονη λειτουργία των ορυχείων. Επιπρόσθετα έθεσε και το θέμα των αποκαταστάσεων των ορυχείων.
Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννάκης υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Φλώρινας, η οποία είναι και η μοναδική σε λειτουργία στη Δυτική Μακεδονία, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, θέμα για το οποίο απαιτείται όμως να δοθούν ισχυρά επενδυτικά κίνητρα.
Τέλος, αναφορά έγινε στην ολοκλήρωση του κάθετου άξονα, αλλά και στην ανάπτυξη της σιδηροδρομικής γραμμής, έργων που θα συμβάλλον στην άρση της απομόνωσης της Φλώρινας.
Τον κ. Παπαθανάση συνόδευαν στην επίσκεψη του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Ορέστης Καβαλάκης και ο Διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Νίκου.

17092021 01

17092021 00

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα