Εκδήλωση παρουσίασης της νέας Πολιτιστικής Ταυτότητας του Δήμου Φλώρινας

Αυλαία, για μια «επόμενη ημέρα» γεμάτη προοπτικές για τον τόπο, ανοίγει ο Δήμος Φλώρινας, με την παρουσίαση της νέας Πολιτιστικής Ταυτότητας του Δήμου.
Η υλοποίηση της πράξης “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ” αφορά στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής ταυτότητας για τον Δήμο, και ειδικότερα για την περιοχή παρέμβασης της Ενιαίας Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΒΑΑ), στο πνεύμα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης με συλλογικά χαρακτηριστικά, η οποία θα αναδείξει τα δυνατά πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής, προσδίδοντάς της τη μοναδικότητα που τη χαρακτηρίζει και τη διακρίνει από οποιαδήποτε άλλη.
Η υλοποίηση της πράξης δημιουργεί, έτσι, τις προϋποθέσεις που χρειάζεται η Φλώρινα, ώστε η αξία της πολιτιστικής της παρακαταθήκης να ξεπεράσει τα περιορισμένα σύνορα των γεωγραφικών της ορίων, φτάνοντας όσο πιο μακριά μπορεί!
Στο πλαίσιο αυτό και ως προϋπόθεση για την εκπλήρωση των στόχου, εντάσσεται η δημιουργία ελκυστικής και ανταγωνιστικής ταυτότητας του τόπου (branding τόπου), η οποία αποτελεί και τη βάση για την κατάρτιση ενός στρατηγικού πλάνου βελτίωσης της εικόνας της πόλης και των οικισμών, αξιοποιώντας περαιτέρω το πολιτιστικό τους βάθος.
Η παρουσίαση της νέας Πολιτιστικής Ταυτότητας Δήμου Φλώρινας θα γίνει σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό της Φλώρινας θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της πράξης και για τα οφέλη από την υλοποίησή της, αλλά και να παρακολουθήσει τα βήματα της δημοτικής διοίκησης και των συνεργατών της στην πορεία προς τη διαμόρφωση της νέας εικόνας του Δήμου, που αποτελεί και το κεντρικό θέμα της παρουσίασης.
Σημειώνεται πως η δημιουργία της Πολιτιστικής Ταυτότητας Δήμου Φλώρινας υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Φλώρινας «Βιώσιμη Πόλη, Πύλη Πολιτισμού».

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα